Ahojte dievčatá, potrebovala by som nestranný názor na pár vecí. Som šesť rokov vydatá, mám dve malé deti a manžela, ktorý nepije, nefajči, nepodvádza, cez víkendy varí. Proste ideálny muž. Aj tak má na ňom pár vecí vytaca do sialenstvae alebo som len rozmaznana? 1. Štve ma, že mi celý deň nezavola ako sa mám. Dokonca mu ešte aj vadí ak mu zavolám ja. Beriem to ako nezáujem z jeho strany. Vraj žiadny kolega si s manželkou nevola. Minulé doma zabudol mobil a v ten deň si šiel sadnúť s kolegami o 18,00. Vraj do deviatej príde. Prišiel pred polnocou, ja som bola nervózna, čakala som, že mi zavolá z kolegovho mobilu, že sa zdrží a jasné že nezavolal. Vraj žiadny kolega žene nezavolal. 2. Vadí mi, že sa každý deň hrá dve, tri hodiny na počítači hry a cez víkend aj pol dňa. Vraj potrebuje ofreagovanie. Veď ja som na materskej a on chodí do práce. 3. Keď mu to vyčítam, povie že čo po non stekam, že nabudúce sa bude hrať dlhšie. Vraj načo má chodiť za mnou, keď mu všetko vyčítam. 4. Po každej aj malej hádke tvrdí, že celú noc nespal, že mu je zle. Proste si ma nevšíma a samozrejme sa hrá a povie mi, že so mnou bude, keď budem dobrá. takže radšej za ním doliezam ja pre pokoj v rodine. Vraj som zlá manželka. Pravda je taká, že celá domácnosť okrem varenia cez víkend je na mne. Aj deti samozrejme. Ja ešte aj mužovi menín každý deň slepý a ponožky, objednávam ho k lekárom aj na výmenu pneumatík aj keď ja nejazdim. Keď susedia vecer o ôsmej vrtaju, ja im chodím zaklopať na dvere, že nám deti budia. Manžel povie, že mam byt tolerantná. Veď on deti nesúprava. Proste všetko je na mne a ešte nie som dobrá manželka, len on je dokonalý manžel.
No mne absolútne nepripadá ako ideálny manžel...
@augustovkaa sebec ...ja,ja,ja,...a nikto viac,...
@augustovkaa prečo tieto veci neodkomunikujes s manzelom? toto si mas riesit ty sama s nim, nie tu na fore... my tu nepozname jeho stanovisko.
Prepac, ale menit muzovi slipy, ponozky a objednavat ho k lekarovi - ty sa fakt musis nudit 😉 Takto si ta muz prestane vazit...
@augustovkaa , tvojmu manzelovi zrejme tiez na tvojom spravani nieco prekaza, mozno preto niekedy reaguje - no... nevhodne. Doliezanim to ale nevylepsis, skor naopak, mozes mu ist na nervy.
Preco mu menis slipy a ponozky? Toto zvladne aj sam, mozno mu to prekaza a uraza ho to.
Preco riesis veci zanho, ked ti to v konecnom dosledku vadi? ved su veci, ktore moze pokojne urobit on, ty budes mat toho menej, nebudes mat pocit, ze nie je dostatocne vdacny. Ak ti povie nieco, co sa ti nepaci, slusne, ale dorazne sa ohrad. nestavaj sa do roly chuderky, nepotrebujes to.
Ze ti nevola cez den, no mozno nemoze, v praci ide cas inac, mozno fakt nema cas sa vykecavat. To vôbec nemusi byt o nezaujme, skor mi to svedci o tvojej zavislosti na nom. Ako sa mas, mu povies, ked pride domov.
Ak si siel s kolegami posediet a zdrzal sa, v tom by som tiez nevidela problem, ak to nerobi pravidelne. Ja ked idem von, tiez nepodavam hlásenie, ani to od môjho muza necakam.
A to hranie sa na PC, nuz, ja veru tiez travim dost casu na PC, bud na konikovi, alebo na nanicmame, na Facebooku... 🙂 , ty nie? Moj muz na socialne siete nechodi, ale hrava sa hry. Berieme to ako priestor pre seba.
Ani ty nie si dokonala manzelka, ani tvoj muz nie je dokonaly manzel. Taki ludia totiz neexistuju 🙂 . Je to skutocne o tolerancii - obojstrannej a o pocuvani sa. A o dostatku priestoru aj pre seba sameho.
@augustovkaa nie Ty mas dokonaleho manzela, ale on ma dokonalu manzelku - sektretarku, sluzku v jednom.
najdi si cas pre seba, ked pride z prace, alebo cez vikend, urob si program s kamaratkami a nechaj mu par x deti, nech sa o ne pekne krasne postara. Pravdepodobne ich posadi pred TV a on bude dalej hrat hry, ale mozno motyka vystreli. Prestan okolo neho skakat ako jeho mama. Si jeho partnerka. Ze jeho kolegovia nevolaju? Ak mozes, chod cez vikend do baru alebo diskoteku a vypni si mobil, ak mas na to nervy. A nevracaj sa, az nad ranom. A este potom cely den stonaj, ako Ti je velmi zle od alkoholou, atd.
Inak, ak jeho kolegovia budu mat frajerky, tak sa tiez bude ohradzat, ze vsak aj oni maju??? To ako nema vlastny rozum, ci co? 🙄 🙄 🙄
No nic, skuste na vasom vztahu popracovat.
@mima4. Keby som mu oblečenie nemenila ja písala by som do témy môj manžel spindir a komunikovali sme o tom sto krát. Nie nemusím sa mám 3 mesačné dieťa s 3 ročnú dcéru a chodím diaľkovo na vysokú školu. Tak neurazaj, keď nevieš
Ak chceš vedieť, či je ideálny, no tak nie je 🙂 Aj môj nepije, nefajčí, má dve práce a varí.... ale tiež nie je dokonalý, tiež ma určité veci dokážu vytočiť.... ale cítim, že ma ľúbi, že bez malého a mňa by asi nevedel žiť.... ale občas potrebuje aj on vypnúť.... a tak vypína.... nie každý deň pri PC, ale občas zájde von, alebo ho necháme doma samého a my ideme von, aby si pospal alebo aby robil, čo sám chce... a potom sa naňho nalepíme a užívame si voľno spolu 🙂
@mima4 a keď ho neobjednam ja, bude jazdit na letných gumach do januara
@augustovkaa
ale ty znizujes svoju hodnotu v jeho ociach. V momente ked zena prestane vnimat svoju hodnotu, vazit si seba samu, prestava byt rovnocenou partnerkou svojmu muzovi.
Tvoj manzel nema zakladne hygienicke navyky, ale zodpovednost nesie za seba on a toto si s nim mala mat uz davno vydiskutovane, ved predsa ste chodili spolu pred svadbou, nie? 😉
Taktiez to vyvolavanie jemu. Neviem ci si mala uz niekedy nejaku pracu a uvedomujes si, ako to tam funguje. Ja niekedy sa k mobilu v robote nedostanem cele hodiny a nasledne si najdem x zmeskanych hovorov.. proste v praci ma clovek pracovat, nie vykeciavat sa, za to ani mna neplatia 😉
Povedala si svojmu manzelovi, ze ked sa zdrzi a neozve sa, ze mas o neho strach? ze ho lubis a bojis sa o neho? ze ti na nom zalezi? Pokial ano a mate hlboky manzelsky vztah, fungujuce manzelstvo, tak urcite ti nebude ublizovat ale bude respektovat tvoje pocity, tvoje prezivanie.
Vies, clovek chce dokonaleho manzela, ale sme my dokonale manzelky? 😉
@augustovkaa skus sa s nim bez emocii porozpravat o tom,co ti prekaza. A povedz mu aj to,ze si slipy,ponozky bude menit sam,takisto aj vybavovat veci okolo svojho zdravotneho a auta.
nikto nie je dokonaly,ani ty,ani on.
jemu tiez urcite na tebe prekazaju mnohe veci,tak si to vydiskutujte a dohodnite urcite pravidla.
a ty si urcite najdi cas na seba,ci sa uz o deti v tom case postara on,alebo niekto iny z rodiny,kamaratka. A pod.
drzim paste.
p.s. ani my si s muzom nezvykneme volat,ja aktivne nevolavam,vobec nikomu,pokial to nie je nutne a on nema cas,ved ked aj s nim obcas potrebujem hovorit,tak sa mu castokrat ani nedovolam.
@augustovkaa nech jazdi na letnych gumach!!!
ved si robil vodicak, je to DOSPELY CLOVEK!!! Ty mu mozes pripomenut, aby na to nezabudol, ale pokial ste sa rozhodli, ze starostlivost o auto je na nom.. tak je na nom. Zacni sa k nemu spravat ako k rovnocenemu partnerovi, nie ako k decku.
@mima4 áno pracovala som pred materskou ako účtovníčka, aspoň raz za den som na mobil mrkla
@augustovkaa mozes mrknut ale nemusis mat cas telefonovat...
@mima4 ale keď to nechám ns ňom neurobí to, aj jeho sestry sa z neho smejú
@augustovkaa
no tak nech sa na nom smeju a čooo?!! 😀
Prestan sa spravať ako "ťava na entúúúú"... vzala si si dospeleho a svojprávneho človeka? Ak áno, tak aj ty sa správaj ako dospelá a svojprávna žena! Ty nemozes niest zodpovednost za inych ludi, ved ta porazi z toho 😀
Radsej sa zacni venovat aj sebe, svojim kamaratkam. Vyjdi si s nimi niekedy do kina, ci len tak na kavicku.. deti nechaj muzovi - su predsa aj jeho. Vzdelavaj sa v jazykoch, makaj v uctovnictve, makaj na sebe - kedze si robis vysoku skolu, tak asi planujes nejaku karieru... Uvedom si, ze takto sa z teba stava "stihačka", čo riadi druhemu cloveku zivot... ak sa na nom smeje niekto preto, ze niečo zabudne, je to čisto jeho problem, nie tvoj.
@mima4 mika ked nevieš napísať nič normálne nepije
ak chces, precitaj si moj clanok na podobnu temu: https://www.modrykonik.sk/blog/mima4/article/su-chlapi-deti-alebo-zeny-sa-potrebuju-s-koxyro/
@augustovkaa
1. ak by mi volal, tak by som to brala ako obmedzovanie resp. že ma kontroluje 😝
+ ak si ide manžel večer sadnuť, nečakám ho a ani neočakávam, že ma bude informovať kde je, ako je, s kym je, a kedy príde. Je svojprávny!
2. k tomuto sa nebudem vyjardovať, nakoľko my sme na pc celé dni 😎 (či už pracovne alebo iba tak)
3. chováš sa ako jeho mama a nie manželka
4. to isté ako bod 3
Treba si sadnúť a poriadne sa porozprávať. Vy ste partneri, nie matka a dieťa. Ty ho NEmáš objednávať k Dr., NEmáš mu meniť ponožky atď.
Možno mu s týmto všetkým lezieš na nervy a preto ti hovorí, že niesi dobrá manželka. Skus upustiť z tej prehnanej strarostlivosti, venuj sa iba deťom, nechaj aj jeho aby niečo robil. Nech si uvedomí, že nemáte doma SATO a SAMO 😉
@mima4 pozri ja som neni tava ani stíhačka, mám maličké vyplácané gabo čisto kojene nemám cas na kino a ja som mu povedala že už dvaja kamaráti sa mi zabili na aute že keď sa niekde zdrží nech zavolá.
@augustovkaa ja som nepovedala ze si tava ci stihačka ale že sa tak spravas!
Kludne mozes si odstriekat mlieko a vypadnut na 3-4 hodky, mam kamosku, čo to tak robí, ked potrebuje íst na viac ako 2 hodky mimo.. takze da sa to a mozes aj zmenit prostredie. Mozno by si bola kludnejsia, keby si bola spokojnejsia so svojim zivotom.
@augustovkaa meniť chlapovi slipy a ponožky??? dúfam mu ich aj vyzliekaš a obliekaš, nie len tak že ráno podáš do ruky, nech sa oblečie sám... objednávať k lekárovi dospelého človeka? no dúfam, že tam potom s ním aj ideš, povieš lekárovi aké má potiaže a keď mu náhodou berú krv, tak ho držíš za ruku a ukludňuješ, že to bolieť nebude... neviem, či tieto veci po tebe vyžaduje manžel - ak áno, tak by si s tým mala niečo robiť, lebo sa zblázniš, a ak to robíš z vlastnej iniciatívy, tak by si rozhodne mala prehodnotiť svoje priority vo vzťahu... matka si voči svojim deťom, voči chlapovi by si mala byť partnerkou a manželkou, nie slúžkou a opatrovateľkou (pokiaľ nie je pripútaný na lôžko a imobilný)
máš o jedno decko navyše, a len dúfam, že aspoň tie dve menšie vedieš k samostatnosti, aby im raz ich partneri ako dospelým nemuseli utierať zadok...
že ti muž cez deň nevolá z práce nepovažujem za nič zlé - je v práci, hlásenie má podávať nadriadenému, nie manželku... snáď keď príde domov, tak sa môžete porozprávať o tom, aký mal deň...
Myslim, ze si si na seba usila peknu budu, spravanie k manzelovi si trochu zamienas za vychovu dietata. V ziadnom pripade nepokracuj vo vymene jeho pradla, argumenty typu, ze bude chodit v spinavom neobstoja. Kazdy clovek ma nejaku citlivost na spinu, takze po nejakej dobe si ciste pradlo urcite vezme a konecne mu docvakne, ze sa ma o niektore veci starat sam. To iste plati aj pre dalsie jeho povinnosti. Gumy na aute nech si riesi sam, ked si gumy nevymeni, nenasadaj do auta s detmi, proste rodina nikam necestuje, nech si jazdi len on. Navyse dezen zvyknu policajti v zime obcas merat, takze sa muzovi moze prihodit, ze zacvaka mastnu pokutu. Ale tym sa mu nevyhrazaj, je svojpravny, dobre vie, co sa moze stat. Co sa tyka telefonovania, muzi vo vseobecnosti nemaju radi, ked im zeny vyvolavaju do prace, ostatni v muzskom kolektive na nich potom casto hladia ako na chudakov, co ich zeny prenasleduju aj v robote. Navymozno potom manzel nadobudne po nejakej dobe pocit, ze by mohol zistit, ako sa mas, kedze mu to nebudes oznamovat sama, a mozno jedneho pekneho dna zavola 🙂. K hraniu hier: aj moj manzel sa hrava hry po veceroch, nechavam ho. Predtym sa ale venuje malemu, hra sa, az ked maly zaspi. Treba si dohodnut nejake pravidla a v dohodnutom case na hry muza nezozierat, nech si uzije trocha volna. Samozrejme volno treba dohodnut aj pre teba aspon dvakrat za tyzden po dve hodinky volna, kym mas male babo, neskor viac. A budete obaja kludnejsi 🙂
No u nas plati pravidlo, ze do sa vola len ked je nieco surne. Plati pre nas aj pre deti.O tom co bolo cez den a ako sme sa mali sa porozpravame vecer. Mala som kolegu, ktory cele dni aj kazdu pol hodinu volal manzelke, kym bola na materskej, potom svokre, ktora strazila deti. Pekne nam to lizlo na nervy, ze sa preberali kasicky, pienocky, hovienky a spinkanie jeho deti v podstate cely den.
Ked niekto z nas niekde ide,len sa oznami kde a za akym ucelom, pripadne predpokladany prichod. Nepozaduje sa pravidelne hlasenie kazdu pol hodinu.
K pocitacu sa nevyjadrujem, neviem posudit.
K vycitkam tiez.
Mojmu chlapovi som v zivote nenachystala co si ma obliest okrem prilezitosti, kde bolo treba oblek, koselu a kravatu. Je dospely, svojpravny. Vie kde ma ciste oblecenie a aj ked sa dava spinave. Ma vediet co si ma obliect. Ked sa oblecie blbo, jeho problem, ze mrzne alebo zmokol. Ja operiem a polozim mu na postel. Viac sa nestaram. Aj detom som chystala oblecenie tak do 4. triedy. Potom som uz vydala len ustne pokyny o obleceni. Od puberty som im ani do skrine neliezla, pokial sa nekonalo velke triedenie handier.
A ako sa zariadite po hadkach, do toho sa nemienim vkladat. Nepoznam vas, takze nemozem sudit ani jedneho.
@zita19 presne ... mam 11-rocnu dceru a ani tej uz ja oblecenie nechystam, dokaze si zo skrine zobrat sama ... v praci sa k mobilu niekedy vobec nedostanem a keby mi manzel zacal vyvolavat, tak by som nadsena nebola .
@augustovkaa Tvoj manzel vobec nie je idealny, ci dokonaly, ale nakoniec nikto na svete taky nie je ... to, ze nepije, nefajci a vie navarit-to je uplne normalne, nic vynimocne ... to, ze sa nechce s Tebou bavit, to je mozno dosledok toho, ze mu vyvolavas do prace-uz si ho mozno "otravila" ... s tym oblecenim a objednavanim-neviem, ci si si ho takeho nesamostatneho uz brala, alebo si si ho sama takto rozmaznala ... v kazdom pripade s tym treba prestat a treba s nim jednat ako s dospelym clovekom a nie so skolkarom ... inak budes o chvilu pisat, ze manzela uz krmis a co aj viem, co este 😉
@zuzkaanicka a este moze o chvilu pisat, ze ten idealny manzel to vzdal a isiel o dom dalej
@zita19 ked Ta tu vidim-co bude s tym nasim klubom? 😅 ... uz si ho zalozila? 😅
@zita19 no, to je ta dalsia varianta ... len ja teraz neviem, ktora je horsia 😅
@zuzkaanicka ktory. Napis na IP. Mna uz ten ujo Alzhaimer nevstevuje nejak pricasto. 😝 Musim si zaviest debilnicek 😉 Napis na IP.
Ja som si teraz uvedomila, ze som mala plan na MK na piatok, lenze vcera som bola uplne mimo. 😒
@augustovkaa dokonaly clovek nie je kvoli tomu ze nepije, nefajci, a cez vikend vari... Zvlast ked sa porovnas a pises ze vsetko ostatne je na tebe - aj vymena spodkov a ponoziek :-/
Zatial to skor vyzera ze vyhrazky "budem s tebou ked budes dobra" a jeho nevolnosti po hadkach su fajn forma manipulacie...
Keby bol viac tolerantny, pocuval co mu hovoris, pomohol nieco aj okrem varenia, a hlavne normalne sa s tebou porozpraval ked je problem, tak by bol dokonaly..