Nebudem tvrdit, ze mam zlu svokru, ale:
Je normalne, ze mi na oslavu narodenin ponosi ako darceky oblecenie zo secondhandu?
Uprimne? Nemam nic proti sekacom, ale podla mna sa to vobec nehodi. Viem, kde nakupuje a tie veci su bez visacky.
Ona ma takto "odfajcuje" spolu so svagrinou.
Uraza ma to a neviem sa s tym stotoznit, kedze ja im kupujem veci nove s visackou.
@veronikaszabova
Mna to strasne sere. Mam potrebu to povedat muzovi, ale asi sa povadime.
Ja by som jej to vratila - ale to som ja 🙂 neviem, aku povahu mas ty 🙂
Mne prijde cudne, ze ti svokra celkovo vybera oblecenie...ci nove ci sekac, co ti tym chce povedat? Ze sa nevies podla nej pekne obliect? Nech ti donesie flasu vina a kyticu kvetov, povedz jej to presne takto, ze tym ti spravi vacsiu radost...
Povznes sa nad to, nerieš, poďakuj a potom odlož alebo vyhoď. ALE prestaň im kupovať ty nové veci. Myslím si, že kvety a dezert bohato stačia.
A nie je to jedno? Niektoré svokry nevestam nenosia žiadne darčeky. Neviem prečo to chceš riešiť s mužom. To nevieš vykomunikovat priamo s tými dvoma? Však stačí povedať, nech nenosia oblečenie, nech donesú čokoládu alebo fľašu vína.
oblečenie by som vyhodila a svokre doniesla darček na narodky len kvety - ale dva dni po sviatku aby si uvedomila že o tieto parády nemám záujem...
Tak tak,podakuj a hned povedz ze to nieje tvoj vkus a viac ta poteší pekná kytica,oechidea alebo Tatiana dezert, ja som tak povedala,lebo mne kupovala svokra šál,ciapka,rukavice súpravy. A oplatiť sa rovnako, oblečenie nekupujem nikomu,len deťom v rodine
@viestta Dakujem za radu, budem to takto riesit buduce narodeniny. Ja sa s muzom nechcem vadit, len ma ideal dokonalosti jeho rodiny a ma to hneva, ze ja davam dary na urovni. To je na dlhsiu debatu. Uz som skoncila. Ano, kyticka a skoncila som.
@anjelicek26 Ona je hyperaktivna - oblieka celu rodinu. Nie vzdy jej to vyde. Viem sa obliect - tato narazka bola scestna a pojem navstivit sekac je pre mna cudzi.Ja si kupujem z internetu alebo aj z drahsich predajni. Ona to vie a tymto ma zatazuje🤦♀️
@sashabb Dakujem za podporu ❤❤❤
Povedať "veľmi si vážim darčeky od vás, som rada ze ste si dali toľkú námahu, čas a určite investovali aj kopu peňazí, ale prosím nekupujte mi oblečenie, to si chcem vybrať sama, každá mame iný štýl a nechcem vás sklamať tým že to nebudem nosiť" proste slušne bez hádok
Povedz jej slusne, ze mas oblecenia uz velmi vela a ze dalsie nepotrebujes. Ze nabuduce staci ked prinesie cokoladu. Vybavene. Ziadne dalsie emocie by som do toho nevkladala.
Mne by vôbec nevadil darček zo sekacu. Ak sa mi vec páči,nezaujíma má pôvod.
Skus jej nakupnu horucku teda kanalyzovat na nejaku inu temu... ked sa takto bezne realizuje po celej rodine, tazko sa u teba zastavi... povedz jej, co si zelas a co zhanas, aj keby to boli trpaslici ci kvetinace do zahrady 😂
Ani mne by to nevadilo :D ale to je asi o tom, komunikovať svoje prianie, keď mi niečo veľmi vadí alebo ma uráža.
Ziadna hmotna vec nestoji za to narusit vztahy v rodine. Mozno je svkora nadsena moznostami vyberu v ramci sekaca a len si neuvedomila, ze ty mas iny vkus, iny zaujem. Aj ja som uz spravila neumyselnu chybu v darceku. Normalnemu cloveku to dojde a da si pozor.
Nechcem, vyhodim do koša. Neriešim. Nestojí to za hádky v rodine.
Urcite jej to povedat...pekne vysvetlit.Moja nosi 1 cokoladu a povie,ze to sa mam podelit s manzelom s tou 1 cokoladou.Uz som jej 20 krat povedala,ze ja cokoladu nejem a posuniem ju manzelovi.Pochopila a nenosi....alebo sa urazila?Neviem....🤷♀️
Dohodnite sa, že si nebudete navzájom dávať darčeky...my si nedávame so svokrovcami, aj tak sme vždy dostali niečo nenositeľné alebo čo sme vôbec nevedeli použiť...keď ideme gratulovať, alebo oni nám, tak sladkosť, kvet, bodka, žiadne vymýšľanie darčekov.
Ja by som jej tie iste saty darovala na jej narodeniny.
Second Hand je fajn, no nie ako darček na narodeniny, či Vianoce, to je také pod úroveň. Takisto by som volila darček z bazáru, aký požič, taký vráť.
Normálne slušne jej povedz, že oblečenie celkovo nechceš ako darček, že radšej si vyberáš veci sama.
Ú nás svokra zvykla to robiť, aj keď kupovala len synovi, ale problém bol ten, že nevedela sa trafiť bud do veľkosti, alebo štýlu (kvietkovane ružové tričko s maslickou 🙂)
a preco svokra a svagrina kupuje tebe oblecenie (akekolvek). Mne ani moja vlastna mama nekupi oblecenie, vie ze to nemam rada, ze si najradsej vyberiem sama. Ja mam dve dcery, teenagerky a tym sama tiez nic nekupim, ved nech si same vyberu, co sa im paci.....svokra nech ti kupi bonbonieru a hotovo. To by som jej povedala.Ze este mozno aj usetri.
Buď rada, že ti nenosí veci, ktoré našla pri kontajneroch, aj také už som zažila. 🤦🏻♀️
Ženy dakujem, ste velmi super mile 😉💖 Mate pravdu, nestoji to za narusenie vztahov v rodine. Len ako pisem, som smutna, ked ja sa vyhram s darcekmi. A ano, svokra sa v sekacoch vyziva, kupuje tam aj znackove veci za facku pre seba - vytesuje sa z toho. Kazdy sme nejaky a hadka s muzom ani s inymi mi za to nestoji.
Nabuduce poviem, ze oblecenie si neprosim - nemam to kde davat alebo to vyhodim🤦♀️ Ona kupuje aj pocas roka, nielen na narodeniny. Vela handier skoncilo v tom Eko kosi na textil 👀👀👀
Ja v sekacoch nakupujem rada, svokra mi uz x-krat vec odtial vychvalila, takze keby som tam videla nieco, o com by som vedela, ze sa jej to paci, pokojne by som jej to kupila, nie vsak pri prilezitosti sviatku. Ono ide aj o to, ako je na tom svokra financne, ci si nieco ine moze dovolit, asi podla toho by som sa zariadila, ci mam byt nasrata alebo nie. Mozno si mysli, ze len bonbonierou a kvetom by ta dostatocne nepotesila, tak chce kupit akoze nieco viac. Ide aj o to, ake mate celkovo vztahy. Od ex svokry ma nasieralo uz takmer vsetko, od sucasnej nic.🙂
Ja napriklad vôbec nechcem, aby mi svokra alebo moji rodičia kupovali akekolvek darčeky - mne ani mojim detom. Mame kopce veci, nic nepotrebujeme 😁
@rebeka11 A to nedostavate ani obalku s peniazmi? Pridu na oslavu s holymi rukami?
@mandzula Mame nadstandardne dobre vztahy. Financne je na tom ako priemerny Slovak, cize vyzije a aj si dopraje 🙂 Rozhodne nie je na tom tak, ze pocita kazde euro. So svokrom dobre zarobia (dobre - priemerne).
Nie je to OK. Na dalsie narodeniny im ty kup zo SH