Čo s nevychovaným psom v dome?

betka1712
4. okt 2019

Ahojte, chcela by som vašu radu,alebo čo by ste robili vy, takže s manželom sme sa pred polrokom vzali všetko je fajn, manžel ma už asi 7 rokov psíka yorkshira v dome, keď som sa sem nastahovala pes spal s nami v posteli, nie som nejak proti psom ale myslím si, že nejaké pravidlá by snáď mali byť, pes v noci strašne steka, na každého komára čo preletí okolo neho, vôbec som sa nevedela vyspať. Trvalo niekoľko týždňov až som manzela presvedčila že pes do postele nepatrí...kúpil mu pelech a pes spal v obývačke, do spálne prístup nemal. Veľakrát sa stalo že som prišla domov z práce a našla na posteli psie 💩 alebo boli paplony ovracane...tak pes ostal v obývačke...avšak teraz o pár týždňov čakáme do rodiny prírastok, synček sa pravdepodobne narodi už tento mesiac a riešime ďalšiu dilemu...manžel sa psa zastava, ale ja už nemám trpezlivost, áno je v obývačke ale nič sa nezmenilo, koľkokrát som našla okakanu sedacku, stoličky, alebo to pustil priamo na dlážku aj keď ho 5 krát púšťam von, je to strašne o nervy ked clovek úprace a toľko čo odložim mop ,môžem zmyvat zas....hádali sme sa preto s manželom lebo on s tým nehodla robiť nič...Strašne sa hanbím ked pride návšteva pozvem ich dnu a na sedacke je s prepáčením hovno...A keďže budeme mať bábätko, treba dbať na čo najlepšiu hygienu, alebo neviem nebudem môcť dať syna do obývačky...ako deti chytajú všetko, náhodou vojde do psej mlacky olizne si rucku, ja mám z toho normálne depku...neviem ako ďalej...manžel psa miluje ...Ale tu nieje žiadna hygiena neviem ako ďalej...on sa psíka vkuse zastava ale takto to nemôže byť donekonecna....poraďte prosím

buxus24
4. okt 2019

No najdite cloveka ktori vam ppmoze psa vycvicit alebo pozriet na nete ako ho vycvicit. Vsetko ide...podla mna pes ma vela volnosti a ziadne pravidla...
Tiez mam psa ak bola mala ano stalo sa ze pustila na dlazku...no cim bola starsia zacala sa pytat von...
Myslim ze muz mu vsetko dovoli a ten pes si robi co chce...
Nasa vie co nemoze a to mam labradora.
Treba si najst cas a zacat ho ucit

sissy27
4. okt 2019

@betka1712 v prvom rade - strčiť ctenému pánovi manželovi do ruky handru a mop, nech si exkrementy po psovi upratuje on alebo nech si spí v hovnách sám.
v druhom rade - začať sa psovi venovať. Tak naozajstne, nie len ho 5x za deň pustiť von a nasypať mu granule do misky. Ten pes má buď zdravotné problémy a neudrží stolicu = smer veterinár na dôkladné vyšetrenia, alebo si vynucuje vašu pozornosť. Pes je živý tvor, spoločenský, potrebuje kontakt so svojou svorkou (to ste vy dvaja). Takže nie pustiť ho von ale ísť s ním von na prechádzku a hlavne mimo dvora (dvor je preňho to isté čo obývačka alebo spálňa). A nájsť odborníka, ktorý vám pomôže s výchovou a socializáciou (vás všetkých spolu).
Ja teda milujem zvieratá, u nás tiež pes spal odjakživa v posteli, žiadne špeciálne opatrenia sa nerobili keď sa narodila malá, aj ju pooblizoval, aj mu vyjedala granule z misky 😀 ale doma nešpinil nikdy, až keď už bol naozaj senior a párkrát sa stalo, že mu bolo zle, tak to hodil v kuchyni na dlažbu - nikdy nie na parkety alebo na koberec.

nyusika
4. okt 2019

nemas proble so psim, ale s muzom HUMUSAKOM.
sedemrocny pes uzmusi taketo veci ovladat a ked to muzovi nevadi, tak je to jeho chyba

nyusika
4. okt 2019

a este dopisem - rozhodne sa nic nestane, ked pes olize malej ruku, prave naopak.
ty mas problem asi tiez - nemala si si brat chlapa so psom 🙂

stastko20219
4. okt 2019

@betka1712 presne ako ti pise sissy, pre vasho psika je aj dvor rovnocenny obyvacke a spalni, potrebuje prechadzky mimo dvora a unavit sa a spolocnost..

maminuska
4. okt 2019

@betka1712 robil to aj predtým manželovi ? Kakal , cikal do postele, na gauč a tak ?
Plemeno ktoré máte je bytové , nie ovčiarsky pes ktorý dokáže existovat a rozhodovat sa sám . Potrebuje kontakt so svorkou a popravde nemá ťa rád .
Napriek tomu že chovám psov , psy u mňa v posteli ani omylom , a to ani na gauči a ani na sedačke. Svojich psov mám veľmi rada ale dodržujem prísnu hierarchiu a tam je on na poslednom mieste . Preto moje psy nečuraju a nekakaju v mojom dome ani na dvore , ale mimo domu .
Takže moja rada, viac venčiť mimo domu .

mareka49
4. okt 2019

Pogoogli dake choroby co sa mozu prenasat psimi vykalmi, vytlac velke farebne obrazky chorych deti, co nieco take mali a spytaj sa ho, ci chce nikedy taketo dopriat synovi.

harmona
4. okt 2019

Viac chodit s nim von a ono sa to spravi. Aj s nejakym cvicitelom je dobre sa stretnut a pripadne sa s nim pozhovarat co robit. Lebo obavam sa ze takto by to bolo len horsie a horsie ked este aj drobec pride do rodiny. Aby este pes neziarlil 😉

marsmykkok
4. okt 2019

tieto malé plemená sa takto mstia, že začnú očúravať/obsierať všetko možné, môžeš ho denne venčiť aj 20 krát, nezmení sa to. Na 99 percent to nie je choroba, ale pomsta... Jedine zmeniť správanie, ukázať kto je vodcom, ale zároveň sa psovi viac venovať a dávať mu viac podnetov aj tým že sa s ním budete hrať, chodiť mimo domu na prechádzky a možno to pomôže

0silvia0
4. okt 2019

@betka1712 pes na teba žiarli a takto sa mstí. Skús si ku psovi nájsť cestu a začať mať s ním vzťah. Hovná a mláky by som nechala na manžela...

doty1
4. okt 2019

Máte doma nezvládnutého a nevychovaného psa. Vo vašej "svorke" je pánom bohužiaľ pes a podľa toho sa aj správa. Nájdi si v okolí kvalitný výcvik psov a manžel môže začať.

jana_eyre_2
4. okt 2019

necitam diskusiu, len pridam

😣😣 to je hroza fakt.. sama mam yorksira, povazujem ho za psa (a teda je vychovana) ale viem, ze su ludia co ho pre mna nepochopitelne povazuju za poloboha co moze vsetko.. uprimne, porazilo by ma z tejto situacie, hlavne teda z toho, ze muz si viac vazi psa ako mna a spolocne dieta...

vazne a polopatisticky by som mu porozpravala co sa moze dietatu z takehoto spravania stat (pretoze to nie je len o hovnach ale aj o agresii, lebo ked mu je takto dovolovane a citi sa ako alfa, co si asi dovoli k babatku, ktorym sa bude citit ohrozene?)

vyhladala by som nejakeho odbornika co cvici psov aby pomohol, ALE hlavne bude musiet spolupracovat muz... snad sa jeho postoj zmeni, ked pride babo, drzim palce..

d0minikat
4. okt 2019

Ten pes žiarli... Mam aj ja yorka... Žiarli na vás a bude to ešte horšie keď príde babo... On cíti že sa niečo deje... Mne to moja robila ako som porodila a prislo to do štádia, kedy dostala falošnú graviditu a jednoducho musela na operáciu a byť kastrovana... Veterinár povedal, že to má z toho, že prišiel do rodiny člen, ktorý má väčšiu pozornost ako ona... Bola vycvicena ako žiaden iný pes v okolí... Poslúchala na slovo, žiadne voditko nič... Chodila pekne pri nohe, akonáhle sa u nas niečo zmenilo, zmenila sa aj ona... Na nepoznanie... A až teraz po roku je to zas ten istý pes ako predtým...takže toľko k tomu... On to berie ako zradu...nieje to o tom ze je nevychovany

nerya
4. okt 2019

Bordel po psovi by som dala upratovať chlapovi a keby sa veci nezmenili, odišla by som na nejaký čas s tým, nech si ho dá do poriadku. Mám rada psov ale toto je cez čiaru, mal si ho mladý pán vychovať prípadne poriešiť zdravie psa už dávno

simca06022011
4. okt 2019

A 7 ročného psa to prečo do teraz panko nenaučil... ? Čo býva nejak extra dlho doma že nevydrží?

moninah
4. okt 2019

@betka1712 fuj, az ma natiahlo. Neda mi nereagovat. Asi si uprac priority. Pozri si, ake fotky tu zeny pridavaju - deticky ako cukriky, vymazlene, rozkosne. Tvoje babo, podla toho, co pises, bude obklopene psimi exkrementami. Fuj. Ved si zena, mama. Tak mu priprav domov, aky si zasluzi! By som sa hanbila. Pes aj chlap by byvali na dvore.

montemotherone
4. okt 2019

@betka1712 ... rozišla by som sa s chlapom a na psa sa nehnevala. Keď nevie vychovať ani psa, ako bude vychovávať dieťa? 😏 (samozrejme ber to s rezervou, asi je už neskoro 😁
Ale teda toto je fakt zanedbaný pes. Mám tiež jorka, šteká na všetko, je to povaha tohto plemena. Ale špinenie v posteli, na sedačke? Toto je nezvládnutá výchova hneď na začiatku a zanedbanie starostlivosti. Totiž aj šteniatko má inštinkt "nešpiniť do vlastného hniezda" a ten je potrebné podporovať v útlom veku častým venčením v správnom čase. Ak sa to zanedbá, šteňa je nútené kadiť kde príde a postupne sa tento inštinkt potlačí. To sa stalo očividne aj tu. Chlapa pekne dokop za odborníkom, ktorý mu poradí ako sa pokúsiť zbaviť týchto zlozvykov. Podmienka- ak chce mať psa, musí sa mu venovať a starať sa. A ty sa zmier s tým, že si si našla chlapa so psom a zmeň svoje nastavenie. Inak sa budeš len rozčuľovať. Ak to utrasiete, psík pri dieťati je veľmi obohacujúca skúsenosť 😊 + znižuje riziko vzniku alergií u dieťaťa (vedecky dokázané) 😉 Držím palce a dúfam že psík neskončí niekde vyložený na ceste za mestom 😟 Dnes je to veľká móda

deti95060810
4. okt 2019

neviem si predstaviť v jednom byte bábo a psy spolu...U mňa by už bol na dvore - ako náš pes vo voliére...
Prečo to praceš po psovi ty??? čo si otrok? však je to jeho pes.
aj ja čistím voliéru psovi - lebo je to pes môj...😉

maminuska
4. okt 2019

@deti95060810 York nie je pes do voliery.

drobcek53
4. okt 2019

Rozhodne nedávajte psa na dvor! (ako tu niektoré písali).. Jedna vec je že ja vôbec nesúhlasím s tým aby bol pes len vonku, nebodaj niekde na reťazi, či zavretý kdesi vo voliére.. ale druhá (a hlavnejšia) je tá, že york na dvore neprežije!

Chlap zjavne zanedbal prvotnú výchovu. 7 ročný pes by mal už takéto základné veci ovládať na 100%. Na tvojom mieste sa začnem intenzívne venovať študovaniu výchovy psa. Na internete nájdeš k tomu kopec článkov, videí. Nič nie je stratené, aj 7 ročný pes sa to dokáže ešte naučiť, ak sa bude k nemu správne pristupovať. Rovnako ho treba začať pravidelne venčiť aj mimo dvor. Psovi sa treba venovať a treba ho unaviť fyzicky (venčenie, hry so psom, aportovanie,...), ale aj psychicky (napr. výcvik). Pes potrebuje cítiť lásku od svojich majiteľov, ale zároveň mu treba určiť aj jasné pravidlá - žiadne násilné vynucovanie si rešpektu bolesťou. Treba vedieť pracovať so psou povahou, prirodzeným inštinktom.. takže ešte raz, začni sa vzdelávať v tomto smere. A samozrejme treba aby všetko dodržiaval aj muž. Musíte k psovi pristupovať rovnako.

+ by som ešte dodala, že aj keď sa narodí bábätko nezabúdajte aj na psa.. Jasné, dieťaťko bude prvoradé, ale zanedbávaním psa by sa to celé ešte zhoršilo... Pes je záväzok, ..povinnosť, ktorá sa nedá len tak odložiť...

lobic
4. okt 2019

podla mna to ten pes robi uz naschval, s tym treba nieco robit, treba ho dat vycvicit, alebo nejaky trest mu dat aby si uvedomil, ze si to dovolovat nemoze :/

rozovykon
4. okt 2019

@betka1712 psík žiarli, ja by som hľadala nejakého psieho cvičiteľa narodením dieťaťa sa to ešte zhorší si myslím, keby nepomohlo znemožnila by som prístup do domu max na vstupnú chodbu.

virginia
4. okt 2019

Pes ziarli a zneuziva situaciu, prepac, ale od kedy si tehotna, mohla si ho aj ty 100x naucit, ze potreba sa robi vonku pri venceni (nie na dvore). Tvoj problem je, ze ho neznasas, muz sa asi pricinil tym, ze ho daval v rebricku tak vysoko, najmä ked videl, ze ty si majetnicka a nechces sa o svojho muza delit ani len so psom 🙂. Je to stale len pes, jednoduche stvorenie s jednoduchými pravidlami. On moze zit este dlho, nejak to vyriesit musis. Skus k nemu zmenit postoj a on sa podda. A ak to nejde, tak musi hafan prec, inac budete vsetci na nervy. Mozno niekto z rodiny sa ho rad ujme.

vendulka80
4. okt 2019

Vzala si si humusaka chlapa s humusakom psom. Uz teraz nevyriešiš nic.

airaw
4. okt 2019

@nyusika ona nikde nepise, ze pes dieta nemoze olizat, ale ze pes urobi mlaku, dieta si do nej da ruku a olize si ju

airaw
4. okt 2019

tie hovna, mlaky a grcky by som nechala na chlapa.. jemu to nevadi? nevadi mu, ze do toho bude lozit jeho dieta?

mimuska125
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimuska125
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
drobcek53
4. okt 2019

@rozovykon prepáč, ale znemožniť prístup do domu yorkšírovi??

simca06022011
4. okt 2019

Inak Yorkshire... Bez urážky ale to je mačka... Nie pes. Rozmaznana hračka. Tým že sú taki tutulimutuli tak ich riadne netrenuju väčšinou... ako reaguje pán keď sa mu takto pokaka vnutri? :( Známa tiez vzala z útulku takého a rovnaké problémy ale od "mlada". Ak to t dá nemá zdravotný pôvod (kolega mi práve vraví že ich psík tiež púšti hocikde ale už má problémy kadejaké a má asi 10r)... Môj pes by si to nikdy nedovolil, koľko krát dačo zožerie von a keď je vnútri ho zacne naťahovať a automaticky uteká ku dverám... Keby sme neotvorili, dá to tam... My našťastie otvoríme 🙏v živote nikdy neurobil doma špinu ak nerátam stenacie obdobie a v kancelárii iba raz dvihol nohu na kvetináč 😂