Čo robiť pri psychických problémoch člena rodiny?

miri001
25. feb 2021

Ahojte chcem sa poradit rano mi volal najstaarsi brat ze mladsi brat v noci sa s nami lucil,povedal ze citi ze zachvilu umrie,ze ak by sa daco stalo ze mu mame odpustit,ze chce byt pochovany s rodicmi,brat odisiel do roboty vystresovani mi volal ,oni byvaju spolu sami,bal sa ze si nieco spravi utekal o 12z roboty lebo mu neodpisoval nedvihal,nasiel ho zbaleneho ze vraj ide do basy,ze sa mu snivalo ze nam chcu zobrat dom,bol aj pri rieke,no uplne bol mimo ,teraz je vraj lepsie doktorke odmieta ist co robit?neda sa zit v strachu ze si nieco urobi moze brat zavolat zachranku ked bude zase mimo zoberu ho do nemocnice?on sa uz asi pred5rokmi liecil na psychiatrii 5r bolo fakticky dobre netusim ci berie lieky on sa s nicim nezdoveri ani ci ho nieco trapi nic nepovie dusi to v sebe,netusime co robit

babababka
25. feb 2021

Čím skôr ísť na pohotovosť.Príp.zavolať jeho psychiatričke,ale dľa mňa pohotovosť a následná hospitalizácia.

tehotna40
25. feb 2021

Ak sa vyhraza samovraždou môžte zavolat normálne aj políciu alebo sanitku ony ho zoberú na psychiatriu, myslím ze lepšie ako by si mal naozaj niečo urobiť.

miri001
autor
25. feb 2021

@babababka len ked on kamkolvek ist odmieta,brat je s nim teraz doma ak sa to bude opakovat som mu povedala ze nech hned zavola zachranku och strasne sa bojim

3009
25. feb 2021

@miri001 záchranku volaj aj teraz, treba hospitalizáciu.

teleskop
25. feb 2021

@miri001 to je schyzoidna epizoda, je to nebezpecne, nebudem ti klamat moze byt nebezpecny pre inych ci pre seba,

miri001
autor
25. feb 2021

Tak pred 2h bol zase mimo rozpraval sa sam so sebou,uz ho zobrala zachranka najprv nechcel ist tak dufam ze mu tam pomozu,nemate skusenosti kolko cca ho tam mozu nechat?

teleskop
25. feb 2021

@miri001 daju ho urcite lezat na psychiatru a nasadia mu lieky, a vy ste spravili najlepsie co ste mu mohli spravit. Dusevna choroba nie je hanba, hanba je nechat trpiet blizkeho z touto chorobou!

luccija
25. feb 2021

@miri001 podľa stavu buď ho dajú na psychiatriu do nemocnice, alebo rovno na liečenie to je asi na mesiac, dva

cacianka
26. feb 2021

A co ked podpise reverz ?
@luccija

teleskop
26. feb 2021

@miri001 co nove?

miri001
autor
26. feb 2021

@teleskop zostava na psychiatrii zajtra mu brat pojde zaniest veci ,uvidime co mu povedia

miri001
autor
26. feb 2021

@teleskop a musim povedat ze zachranka s policiou prisli dost rychlo cca za 20min. tam boli od zavolania a to isli na dedinu mimo mesto