Ahojte,
Pred 12 rokmi sme si kupovali byt, banka nam nedala na cely byt pozicku. 4000 euro dala moja svokra v roku 2012, velmi jej tam nukala pani v banke pozicku, lebo mala tam ulozene aj ine peniaze vo vyssej ciastke, ona, ze radsej si zoberie tu pozicku a nedostkne sa uspor a my jej to budeme splacat. Ex-manzel a ona sa kratko na to pohadali, manzel jej prestal tu pozicku, tak som toho ujala ja platila som jen 2,5roka tu 10 rocnu pozicku so sumou 60 euro, manzel na to dosiel a zakazal mi to nadalej splacat. Ze ked svokra chce svoje peniaze, tak nech za nim zajde ona.
Ona za nim nezasla. Zdedila este dom aj pozemky medzi tym, ktore predala a pozicku aj vyplatila. Financne jej to nerobilo tazkosti, lebo mala aj predtym peniaze.
My sme sa rozviedli v roku 2020, aj kvoli jeho problemam s drogami, alkoholom a antidepresivami. Vyporiadali sa. Manzel uz nema nikoho, je fakt sam, napisala matke po 12 rokoch a teraz od mna chce, aby som zacala jeho matke splacat tu pozicku.
Ja vychovavam nasho syna, dokoncujem poloprerobeny byt, syn chodi na strednu. Vysvetlujem mu, ze je nemam nazvys mesacne 50 euro, ale toto treba zaplatit len to repta dokola.
Byt, zostal jeho podotykam! Co by ste spravili?
"oslala bby som ho do teplych krajin. BSM ste vysporiadali, ty s nimi nemas uz vobec nic
@sheila121 ano poslala, ale mam z toho zly pocit. Boli ma zneho hlava.
Urcite by som nic nesplacala.
To chce vrátiť svokra, či ex?
Ale ved píšeš, že svokra pôžičku splatila. Máš to trosku popletené.
nech to vrati on a bez diskusie a poziadaj o zvysenie vyzivneho
@sheila121 posiela hlasove spravy 🤣, rok po rozvode mi vypisoval hluposti. Potom co sme sa odstahovali do prenajmu som ho blokla, po 3 mesiacoch odkazal od syna, ze pekne prosi, aby som ho odblokovala, potom 1,5 bol normalny, teraz v januari zacal opat. Uz vidim, ze ho budem nutena bloknut.
Má svokra nejaký doklad, že vám požičala? Dôkaz? Ty čo si poslala, máš výpisy? Inač kašľať na neho, nech si to porieši sám.
@lukbe ona to vtedy splatila, ked po sa vyporiadali s bratom v dedicstve. A ex chce, aby som to zacala s nim na polovicu splacat svokre.
@gribka1 nie nema nic. A myslim, ze po 12 rokoch sa uz aj pravo premlcalo.
Blokni ho a ignoruj.
Väčšiu somarinu som nepočula. Keď sa chce udobrit s mamou prostredníctvom splatenia pôžičky, nech sa s ňou pomeri sám. Vy máte majetkové veci vysporiadané. Kašli naňho.
@mamina7070 dakujem za radu, ano aj nad tym som rozmyslala, lebo syn je teraz uz na SŠ a su nanho vysoke vydavky. Len neviem ci by mi to preslo a nechcem ani synovi zle, aby pocuval od otca nadavky na moju adresu. A potom mu ani zmrlinu nekupi. To je najhorsie, ze ma tresta velakrat cez syna.
a myslis ze teraz ich nepocuva ? normalne daj navrh na zvysenie kolko ti plati teraz?
To naozaj toto riesis a ešte ťa to aj trápi.By som sa mu vysmial do xichtu,že aby si ty niečo splácal.Co ľudí už nenápadne.Inak ďakujem za príspevok, som sa z chuti zasmiala,čo vymyslel
A daj si na zvýšenie toho výživného, aspoň o 100€
@eternity24 dakujem, naozaj mala som z toho zly pocit a teraz ma vy vsetky podporujete. Dakujem!
@gribka1 mas pravdu bloknem ho bez pardonu a aspon ma nebude boliet hlava.
@mamina7070, 250 euro. Ma dobry plat vtedy mal 1500 euro a teraz uz cez 2000 zaraba, ale medzitym si kupil auto na leasing.
@minenkak som rada, ze som ta rozosmiala + dakujem za radu, naozaj sa mu vysmejem do ksichtu, aspon vybuchne od zlosti. 😂😂
blokni ho a ziadaj 350€
@mamina7070 myslis, ze dostanem taku vysoku sumu. Teraz som synovi poslala na ucet 170 euro, 80 ako vreckove/ 20euro na tyzden, 50 na isic kartu, ale pisal nech mu este doposlem 12 euro, na MHD, listok, 40 euro obed, chodi len 3 dni v tydni lebo ostatne dni pekne stihne autobus a 40 euro na desiatu, tu si kupuje kazdy druhy den/.
Viem, ze 20 euro na tyzden nie je malo, ale z toho si plati aj fitko 3x do tyzdna 3,50/vstup. Takze to co skutocne mu ostane je 9,50.
A to este ma pausal, sporenie.
Teraz idu zo skoly do zahranicia na vylet 900 euro 12 dni a teraz uz hrozi, ze nezaplati polovicu, lebo nesplatim jeho matke uver.
Vsak nech jej plati ked sa chce udobrit, co s nou mas ty?
@momusik podla neho my dvaja sme dostali tu pozicku a aj ja som si ten byt uzivala a preto by som mala aj ja prispiet.
jasne ved pubertak 250 len preje za mesiac
a on ma z coho platit a k tej pozicke mu napis ze udes platit ked prepise polku bytu na teba
@mamina7070 to ani nehovor, nestiham varit a furt maso chce a aby som mu kupila protein...
Som velmi zufala podotykam! 😟🥺🙁😭