Spoznala som cez net muza, ktory sa mi fyzicky paci a aj celkovo debata s nim je fajn, vyvija o mna zaujem, ale vaham, ci to dalej rozvijat. Ide o to, ze ma 33 rokov, nedostudoval vysku, pracuje ako rozvazac jedla a je spokojny s tym, ze ma pohodlny zivot a plat mu staci, co si ale myslim, ze nebude horibilna suma. Podla mna to je praca vhodna pre studentov a celkovo mladych na zaciatok, nie pre chlapa zreleho na zalozenie rodiny, co aj planuje. Tiez mi vadi, ze fajci.
Ja mam 35, mam dobre vzdelanie, vlastny byt a auto, pracujem v zahranici. Roky driem ako kon, aby som nieco mala, bez toho aby som bola zavisla od muza. Dlhodobo si neviem najst vztah, teraz sa objavil niekto, kto sa mi aj fyzicky paci. Planujem sa pristahovat blizsie k Slovensku, chcela by som sa uz usadit. No tak, aby som mala financnu istotu a uprimne, aby sme si mohli ako par/rodina dovolit trochu lepsi standard, bez obracania kazdej koruny dvakrat. Nemyslim luxus, ale zo samej lasky si clovek nedovoli kvalitnejsie jedlo, obcas dovolenku, veceru a divadlo, detom kruzky a celkovo taky klud aspon po financnej stranke. Imponuju mi muzi uspesni a cielavedomi, aby sme mohli budovat spolu. Bojim sa, ze by som bola frustrovana a nevazila si pohodlneho chlapa. Zase mam obavy, ze budem preberat, az bude neskoro. Je mozne, ze sa taky chlap zmeni alebo mam hladat dalej?
Mne by nevadilo, ze aktualne nezaraba miliony, ale vadilo by mi ze nema ziadne ambicie a ani potencial do buducna 🤷🏼♀️
Jasne, že sa môže zmenit. Ja si myslim, že za veľa úspešnými muzmi stoji žena, ktorá ho motivuje a riadi jeho zivot k lepsiemu. Môj nemal ani maturitu (ale boli na to objektivne dôvody, že sa musel starat o ZŤP osobu), dokopala som ho k dorobeniu maturity, aj keď sa okúňal a k studiu na VŠ. Je v niečom dobrý, v com som ho dokopala sa zamestnať a vie sa tam posunut na celkom slušný plat. Tiež stratil slobodu, nemôže spat do 10 tej ako zvykol. Dnes vstáva o 7 mej a ešte pred robotou aj deti zanesie do skoly. Veľa veci by nemal, keby mal za zenu nejakú neambicioznu predavačku z lidla. A nie je to len o komandovani, vo veľa veciach má moju úplnú podporu a hlavne pomoc.
Vieš čo, ja som napríklad rada, ak muž nemusí byť veľa v práci (niekedy to tak vyjde), že zarobí tak akurát, aby sme ten mesiac mali všetko,co nám treba. Lebo to znamená, že sme viac spolu a to je mi tisíckrát vzácnejšie.
Peniaze nie sú všetko a šťastie ti nezaručia. Ale ... čo môže mať spoločné 35 ročná vzdelaná zabezpečená úspešná ambiciózna žena s nedoštudovaným 33 ročným rozvážačom jedla? To je naozaj práca pre ľudí, ktorých už nikam inam nechcú a že je s tým spokojný a ani sa nesnaží o inú prácu, je pre mňa osobne tak trochu... (chcem sa vyhnúť označeniu "red flag", ale nič vhodnejšie mi nenapadá). Zase aby si sa naňho upla len kvôli tomu, že máš 35 a biologické hodiny začínajú biť na poplach...?
@tramtada31 Tak teraz si to úplne zabila🙈 Celý život ho komanduješ, prikazuješ mu, aby šiel do školy...nech sa ani neodváži dlhšie pospať, aj keď je unavený...A čerešničkou na torte je "nejaká" predavačka z Lidla👎 Keby nebolo jej, tak by si si nemala ani kde kúpiť žranie, ty pani dokonalá👎 Môžeš sa akurát tak hanbiť, za to, čo si zo seba vypľula!
@mandarinka555 veru…tramtada31 bude urcite profesorka na oxforde a v preklade napisala, ze ma doma podpapucnika ako hrom.
@tramtada31 " riadi jeho zivot"...prepanakrala,len nech môj syn nenaďabi na takú ambicioznu riaditeľku...
Autorka,čo sú tvoje priority? Môj zať rozvazal pizzu keď k nám prišiel prvýkrát,má obchodnú školu strednú, už ma inú prácu,"lepsiu".ale tebe by sa to malilo ( co je ok,mas iné priority vo vztahu)
Ale keď porovnám ich mladú rodinku a tu moju,keď boli deti male,tak by som hneď menila .On sa rodine venuje,stavia dom,chodia na výlety,hra sa s malým synom každý deň,s teh.zenou chodí podľa možností k lekárom....
Môj doktor bol večne v práci, deti niekedy aj dva dni ani nevidel,u dr.so mnou nikdy nebol,pri pôrodoch áno,ešte ma koníčka zahradu,ďalší požierač času...áno,mali sme peniaze a nemala som obyčajného robotníka doma,ale nikdy sme my dvaja spolu nekočikovali napríklad..nemal čas....
Pochopila...?
Ja nechápem, ako vzdelaná, úspešná, v zahraničí pracujúca žena s bytom a autom položí na MK takúto otázku. Od takejto ženy očakávam, že má jasné predstavy o svojom živote a partnerovi a neuspokojí sa s hocikým a už vôbec nie s prvým, ktorý sa jej pripletie do cesty….
Ale nie, príde sa spýtať na MK, či má pokračovať vo vzťahu s mužom, o ktorom viac menej napíše, len to, že je rozvážačom jedla a my tu mame z toho posúdiť, či sa jej oplatí v takom vzťahu pokračovať. 🤦♀️
No dobre, tak hlasujem za NIE. 🙃
Hľadaj s seberovneho.To že si najdeš vzdelaneho s peniazmi podnikateľa riaditeľa podniku a aj neviem čo to ešte neznamena že budeš s nim šťastna.
Vadi ti, ze malo zaraba, ze je pohodlny, ze fajci a vlastne je len pekny…
Ja ti poviem za seba - aj mne by vadil chlap, ktory nie je schopny v pripade potreby uzivit rodinu a ktoreho ja musim “zivit” alebo mu zvysovat zivotnu uroven, pripadne tu svoju znizovat, aby sa nahodou necitil zle, ze si nemoze dovolit to co ja. Podotykam - rovnako tak by som nerandila s chlapom, pri ktorom by som sa “viezla” ja. Vadil by mi pohodlny chlap, lebo ja som aktivny clovek, chcem ist tam, vyskusat tamto, nieco zazit. A tu sa opat vraciame k peniazom, lebo tieto aktivity nieco stoja. Takze mat na krku chlapa, ktoremu sa nechce a / alebo na to nema, tak stastna s nim nebudem. A fajciar - to je pre mna absolutne nie, takze som sa zbytocne rozpisala o prvych dvoch bodoch, lebo keby aj bolo vsetko ostatne v pohode, tak cez chlapa pachnuceho od cigariet pre mna vlak nejde.
Podla mna z teba len krici zufalstvo, ze si vyberies hocico, co ta oplodni a nachvilu ti vytvori iluziu rodiny. Ale uz teraz ti na nom vadia celkom zasadne veci a to sa bude len stupnovat…
@tramtada31 poznám predavačku,z ktorej sa stala riaditeľka
Autorka, kde si ho spoznala? Internetová zoznamka alebo ti priniesol resp. pravidelne nosí obed do práce? Lebo iný spôsob si neviem predstaviť. Vzťah na začiatku musí byť wooow a nie, že ti niečo vadí. Ak už teraz ti na ňom niečo vadí, daj ruky preč. Chlapov je ako maku nájdeš iného.
Z mojho pohladu takto: tikacik ti uz ide, si vyberava, mas naroky ale ponukas to aj spat? Ak ano, tak cakaj a neries. Ak nie, tak vezmi, zabav sa a uvidis. Takuto zenu breadwinner ako ty jednu poznam - kazdy sa jej zunoval do 3-5rokov....vydala sa teraz v 46ke. Ci dobre, uvidi. Predchadzajuceho partnera doviedla az na psychiatriu presne s tym pristupom ako ta tramtada vyssie...🙂. Chudak parneri - neviem ci by som zvladla aby mi kazdy den bolo podsuvane ze som luzer, zatial co ona je ta co veci riesi, je motivovana, zaraba.
V podstate nič pekné si o ňom nenapísala len že je pekný, ...takže kašli na to...
Inak mám kolegyňu ktorá toľko preberala , na každom bolo niečo čo jej vadí (pritom ona má od dokonalosti ďaleko, ale jedna z veci ktoré veľmi často predkladala bolo, čo všetko už ona má )až ostala samay bez detí a frustrovaná, ale teda ona má už 50 nie 35
A hlavne si musis uvedomit, ze uspesny muz, ktory vedie firmu, alebo je na vysokom poste bude zaneprazdeny.. Ten doma sediet nebude, nebude ti pomahat ani s domacnostou ani s detmi.. A nebude ani s tebou. Lebo nebude na to cas. Hladaj si zlatu cestu.. A inak.. To ze zaraba malo a robi co robi, mne by nevadilo ak by mal ochotu to zmenit a potrebuje len nakopnut, ale ak mu takto vyhovuje tak nie..
Nie autorka, nezmeni. Hladaj dalej.
@tramtada31 to s tou predavačku z Lidla si prestrelila. Ty sa chvális ako si "dokopala" muža...aj sa Ti už poďakoval?
@princkrason 😄 neplač
@princkrason môžme Ťa dokopať ku kúpe auta😎
@saraxyz 😀
Kde žije?samozrejme, že keď žije sám naje sa v práci, tak plat mu stačí.Ale poznám aj manželstva kde muž robí za " menej", ale o 15 vyberá deti, krúžky a žena príde o 18.Zalezi aj ako dlho robi tuto prácu či to je dočasne atď...a inak nech to vyznie akokoľvek povrchne, ak to robí dlho a ani nemá snahu na niečo iné nebola by som s ním dieťa a rodina je veľká výzva a tam pohodlnosť a lenivost nemá miesto.Tebe len bio hodiny trocha poplietli hlavu🙂pekný, slobodny uvažuj realne
Tak môj brat robil roznasača jedla a zarobil si pekne peniaze.
No už musíš sa ty rozhodnúť.
Hľadať ďalej, keď ti imponujú úspešní a cieľavedomí. On je spokojný so sebou tak hádam sa nebude meniť kvôli niekomu.
Nechod do niecoho z coho uz teraz nemas dobry pocit. Nerataj s tym, ze sa zmeni. Plus je fajciar,zacne ti to velmi liezt na nervy, ked budete spolu byvat.
A čo, musí to byť vždy iba muž, kto vo vzťahu zarába? Tak bude viac zarábať žena a muž bude viac skákať okolo detí a domácnosti, keďže bude mať priaznivejšiu pracovnú dobu. Určite by som to s ním skúsila.
nezmeni, ale stastna mozes byt aj s malo zarabajucim a nestastna s bohatym
kazdopadne si vo veku, ked uz vies co chces a mozes byt s pohodlnym clovekom, ktoremu staci malo na casom frustrovana