Chcem byť žena v domácnosti

Včera o 16:10

Ahojte,

Predtym, nez ma tu odsudite - mam 26r, roky pracujem full time, zaroven som nedavno nastupila na externe studium VS. Viem sa o seba postarat (len pre rypalky, ktore sa pri tejto teme urcite najdu).

Ale chcela by som byt zena v domacnosti - tzn. Muz pracuje a zena “udrziava ohen”, domacnost, vari, pecie, nakupuje, riesi vsetko tak, aby fungovalo atd.
Tieto cinnosti ma velmi bavia. Chcela by som sa starat o muza a tvorit nam ten “tip-top” domov.

Asi vela zien to ma podobne, ale okrem toho este chodia do prace + deti, pridu domov a nezastavia sa az do vecera… su unavene, vycerpane, znicene, zanedbane (to nie je urazka, ale fakt - na zeny je toho proste vela, ked sa to tak spocita dokopy, praca + domacnost, tak robia aj 13hod denne, vikendy samozrejme tiez). Ja tak proste nechcem zit.

Su tu zeny, ktore funguju tymto systemom? Ze muz dobre zaraba (kludne aj nadpriemerne) a vy ste zienky domace? Vedeli by ste mi povedat, ako to u vas presne funguje, ako vam to vyhovuje, co nevyhovuje atd?

zzzzza
Včera o 16:11

🙂

kiki68
Včera o 16:14

A preco by si nemohla? Chce to iba podobne zmyslajuceho partnera. To ostatne je uz vyber vas dvoch. Takze za mna nech si kazdy robi tak, aby bol stastny. Aj keby mas len zalievat muskaty

zoja_
Včera o 16:15

Ja tak žijem muž pracuje v DE, ja sa starám o malého dom atď. Ale chodím aj do prace ale len na čiastočný úväzok. Ale nebaví ma to 😂 vkuse len upratovať, variť, dieta vecne choré behať po doktoroch. Už mám toho akurát tak dosť. Zato som nastúpila do prace aspoň na polovičný bo zosalela by som doma. 5 rokov mi bohato stačilo, nechcela by si tak žiť ver mi.

gejb
Včera o 16:16

Podla mňa sa zle pýtaš. Správna otázka je kde takého muža našli 🤣🤣
Pozn. Nehejtujem. Aj ja chcem byť žienka domáca...ale bez toho varenia, pečenia, upratovania. 😁

sasa1310
Včera o 16:17

ja všetko toto mám, aj manžela, ktorý pracuje nadpriemerne a stíham všetko a do práce chodím, lebo chcem byť zabezpečená pre každý prípad aj do budúcnosti. A všetko stíham lebo o domácnosť sa staráme obaja a nie iba ja. A pracujem, pretože chcem byť finančne nezávislá na ňom. To je ešte krajší pocit ako byť len doma

monicazbb
Včera o 16:18

Sebarealizácia nič? Na čo študuješ externe keď potom nechceš pracovať? Nechceš byť vzorom pre svoje deti? Budú ťa vidieť len za sporákom a s metlou v ruke.

domak2
Včera o 16:20

@monicazbb prečo by sa nemohla sebarealizovat starostlivosťou o rodinu ak ju to bude naozaj baviť?
Pre mňa by to naozaj nebolo, ale normálne to viem pochopiť.

zuzanita1609
Včera o 16:21

Mne to bolo navrhnuté,ale asi by mi po čase doma šiblo. A vždy je lepšie, využiť čas a sily,kým je človek toho ešte schopný a? Každé "euričko" do domácnosti dobré,hlavne v dnešnej dobe . Ale neodsudzujem také žienky,len aby bola spokojnosť na oboch stranách 😉.

zoja_

@monicazbb
@domak2 mojej kamošky mama napríklad nerobí 30 rokov nič..muž ju dal ako spolumajiteľku firmy co majú a ona nerobí nič.. a dokonca ani nevari chodia po restikach. A zije si podľa mňa realivne šťastný život, mala 4 deti deti už dospelé a ona si zije svoj život. A vyzerá ze je s tým ôk, vždy usmiata. Niekto sa v tom nájde, a nepotrebuje na sebe pracovať.

bublinka1426

otazka je ci vies takto zit.

betulinka1

Za mna hlavne doštuduj. Aby si mala nieco v ruke, keby nieco. Uprimne v tvojom veku som bola opačného zmýšľania a vsetko som dosiahla sama. Ale s odstupom casu a v mojom veku 44 rokov, ak by mi muz povedal, ze ostan doma, tak hned tu ponuku využijem. Ale teda na takeho manzela som nenatrafila 🤣🤣🤣.

petronelag
Včera o 16:25

Podľa mňa to na túto dobu nie je dobrý nápad, vzťahy nie sú navždy, rozvody a rozchody časté a potom zostať bez praxe, tá je potrebná aj pri VŠ.
Určite je lepšie robiť aspoň na polovičný úväzok.
A ani byť len doma nie je na dlhý čas veľmi zaujímavé, dokonca vo väčšine iných štátov majú kratšiu mat.dovolenku ako u nás.
Často si muži takýchto žien nájdu v práci nejakú, ktorá im pripadá šikovná aj v práci.

kiki68
Včera o 16:26

@monicazbb moze sa realizovat v ramci nejakeho Hobby, dobrovolnictva. Zase nie vsetky zeny su znudene.

biba_18
Včera o 16:27

spolužiačka tak mala - manžel zarábal, ona sa starala o manžela, o domácnosť a o chalanov - vozila ich do školy, na krúžky, na preteky (už nepamatám aký šport robili..) - a všetko bolo fajn - kým si jedného dňa nenašiel inú ... resp. aj potom to bolo fajn, lebo jej dával vysoké výživné aby sa o chalanov aj naďalej starala (škola, krúžky, preteky, lyžovačky, dovolenky...) ... lenže chalani skončili školy - a výživné už nie je ... a ona absolutne bez pracovných skúseností teraz ako 54 robí donášku pre wolt ...

mabenn
Včera o 16:28

mas domysleny dochodok...?

pribinak
Včera o 16:29

@biba_18 asi mame spoločnú známu……tiež poznám babu, cely život skákala okolo muža, deti, …..decka vyrástli odišli študovať a on si našiel priateľku
Nemal sa s ňou o com rozprávať , žena roky žijúca medzi 4 stenami, bez kontaktu s realitou, jej Denny program bolo nakupovanie ….
Po rozvode začínať úplne od začiatku a súťažiť s absolventami je veľmi ťažke

jaja1979
Včera o 16:29

Myslím, že je veľa žien, ktoré takto fungujú... Keď to vyhovuje obom partnerom, tak je to ok. Akurát najskôr treba zistiť, čo to obnáša, pretože romantická predstava a realita je niečo iné. Časom sa aj partnerovi môže zunovat žienka domáca... Môže byť kopec nepredvídateľných situácia - strata partnera, strata finančného zabezpečenia... Potom, keď chcem prácu sa v zamestnaní veľmi často pozerá cez prsty na dieru v životopise a ver mi, že zopár takýchto životopisov som v ruke mala a uprednostnili sme niekoho s pozadovanou praxou. Takisto po rokoch doma to človeka prestane baviť, stále je to o Tom istom. Aj partner aj deti si zvyknú, že stále je o všetko postarane, nemusia nič robiť, lebo veď mamička uprace, zariadi... Pri malých deťoch je to super, keď dokážeš byť pri nich do nejakých možno 5-6rokov, dokedy vyrastú z bežných detských chorôb, ale pri pubertakoch z môjho pohľadu to už je kontraproduktívne, pretože títo situáciu dokážu krásne zneužiť a môžu ti vykrikovať, že veď si doma, tak za nich rob. Ja som mala tu možnosť byť na retazovej materskej niekoľko rokov doma, decká boli stále choré. Ale teraz, keď sú v puberte, som rada, že chodím do práce, realizujem sa, ale tým pádom sa všetci členovia domácnosti musia zapájať do jej chodu,, nielen ja. A tým pádom sa učia, že nie je všetko automaticky, pretože prácu, ktorú doma urobíš, nie je vidno... Ale keď ju musia urobiť oni, tak vedia, o čom to je...

marcellka32
Včera o 16:30

Ja mám odpracovaných 25 rokov, deti väčšie, aj by som ostala doma....ale ja potrebujem medzi ľudí

januska12323
Včera o 16:32

Však si nájdi partnera, ktorému to tiež bude vyhovovať a nemusíš nič riešiť.

biba_18
Včera o 16:32

@pribinak a aj kamoškina spolužiačka tak nejak dopadla - celý deň doma, len kolo detí a muža - ale nerozviedli sa, lebo sklapla zuby a on má milenky a nijak sa tým netají, jeden čas chcela od neho odísť, ale robila len chyžnú v hoteli (bo čo iné vedela) - tak sa k nemu "vrátila" a robí slúžku jemu a má strechu nad hlavou ...

dskjhfdlkdjhl
Včera o 16:35

Mas 26 rokov a pises, ze roky pracujes na full time. To myslis ako? Roky su kolko rokov?

mimimoje
Včera o 16:36

Mám okolo seba dosť takýchto žien, mňa vždy napadne otázka - ako je to s odvodmi? Veď to je celkom riadna suma. A dôchodok? Myslíš na dôchodok? Takéto ženy vždy tvrdia, že chcú vychovať úspešné deti ale vlastne im samé príklad nedávajú, tak ja neviem, čo vlastne chcú vychovať, aby si ich dcéry urobili školy, robili vrcholový šport ale načo, keď aj tak je ich cieľom/príkladom nakoniec žena v domácnosti.

autor

@dskjhfdlkdjhl od 20, cize 6

zmrzlinka8

V dobe mojej babky sa tak žilo. Ja by som to určite brala tiež, len to chce muža, ktorý si bude ženu vážiť aj keď bude žena v domácnosti. Ja som si ako samoživiteľka úplne zničila zdravie, síce som zvládla všetko, lebo som musela, ale za akú cenu. Pre mňa je ten systém, ktorý spomínaš, taký prirodzený pre muža a ženu. Je pekné dokazovať si niečo ako žena, ale muži aj ženy sú stavaní na odlišné veci. Vo svojich prirodzených rolách si aj viac vážia jeden druhého.

autor
Včera o 16:37

@betulinka1 dostudovat urcite chcem, aj odbor ma celkom bavi… ale urcite nechcem robit 8-10 hodin 5 dni v tyzdni.

negymama
Včera o 16:37

no moja znama tak zila 20 rokov, mali dve deti, on zarabal nadstandartne, zakazky hlavne v zahranici, neskor mal aj zivnost a sro.
takze jej vravel, nech len je doma a stara sa o deti a domacnost. Ona mala trochu problemy so srdcom, tak pristala na to. Dlho bolo vsetko ok, ako ty vravis, bola vysmiata, zachovala, pekne sa obliekala, mala na seba cas. Deti tiez spokojne. Venovala sa im, ucila sa s nimi, mohli mat akekolvek kruzky a zaujmy. Kazdy rok chodili na niekolko dovoleniek, vzdy drahsie, luxusne hotely. On si dost potrpel na vyssi standart.

Az...az kym si nenasiel milenku, mladsiu, chrumkavejsiu. Stravil s rodinou Vianoce, potom odisiel na "zakazku" a postou jej prisli rozvodove papiere.
Stratil zaujem o rodinu aj o deti, uplne ich odstrihol. Milenku si vzal za zenu, ona ho sprevadza vsade kde ma pracu a robi mu domaci servis. Co povodna manzelka kvoli detom nemohla.
Teraz je domaca pani nahrata, nastastie ma tucne vyzivne ale len kym deti , uz starsie, dostuduju. Nema skoro nic zarobene, caka ju mini dochodok ak vobec. Stresom sa jej zhorsili zdr. problemy, uz ma po 50tke, plus nulove prac. skusenosti - takze je prakticky nezamestnatelna a ziju len z vyzivneho. 😔

zic
Včera o 16:38

@dskjhfdlkdjhl toto je prve, co ma napadlo... keby mala 50 rokov nepoviem 🙂

bubuzu
Včera o 16:39

Vieš čo, ja takých poznám. A fungujem im to,pretože sú s tým obaja ok. Muž robí prácu, kde je vlastným šéfom a ktorá ho baví, robí veľa ale rád, žena ale aj sama niečo tvorí a predáva. Nemusela by, ale chce. Čiže jej deň netvorí len upratovanie a varenie. Zároveň to chce od tej ženy podľa mňa veľa ústupkov, čo sa týka spoločného času. Ale obom to vyhovuje a sú šťastní. A tak to má byť.

dskjhfdlkdjhl
Včera o 16:41

Vies, ja mam odpracovanych 30 rokov, nastastie mi je praca konickom, takze ma to bavi a nemam ziadne taketo umysly (manzel zaraba tak, ze by som tiez mohla byt doma). Toto si treba dobre premysliet, lebo normalny clovek sa potrebuje nejako realizovat. Chapem, ze ak teraz studujes, tak sa realizujes, ale studium raz skonci. Aj potom budes chciet byt domaca pani?

belllinka
Včera o 16:42

Ako to mas vymyslene v pripade rozvodu a dochodok?