Mala ste to niektorá že ste celé dni len prelezali/presedeli a nic ste neurobili? Chodím do práce a tam normálně fungujem a prídem domov a nič. Proste vypínač sa vypne a ja lezim bez pohnutia kludne aj 5 hodín kým nejdem spať. Nedokážem s tým nič robiť už niekoľko rokov ak keď velmi by som chcela. Každý deň si hovorím že začínam nanovo a ono nic. Nie som ani len unavená z práce. Neviem čo s tým, sama si určite nepomôžem. Myslite že to môže byť depresia? Ale inak náladu mám v pohode až na to že som z celej tejto situácie nešťastná, tak nemám pocit žiadneho smútku. Skôr tej apatie.
No .. aspon ze do prace chodis.
Inak ja som takto priserne,priserne unavena vzdy od cca Oktobra az do Jari. Keby nemam dieta tak by som cele dni prelezala a mozno aj prespala. Nie schvalne,no ja nemam vobec energiu. Rok co rok
Vymením sa s tebou na jeden deň
@drahusa333 žijem sama s partnerom. On o ničom nevie, deje sa mi to len keď som sama doma a vždy keď má prísť večer tak aspoň na oko upracem aby to nejak vyzeralo.
@ivik4 lenže chodiť len do práce to je čo za život? Ja to takto mám pár rokov vkuse žiadne ročné obdobie sa to nezlepšuje
jja robím presne to isté, som schopná preležať v posteli cele hodiny a nič nespravit. ale ja mám poslednu dobu problémy, tak väčšinou premyslam nad nimi. no u mna to je hlavne zvyk jednu dobu som mala toho veľmi veľa a keď som mala čas a mohla byt konečne chvilkami doma, bola som len v posteli a nič nerobila. nie je to tak u teba? že si proste zvyknutá na to?
Nič v zlom ale asi si lenivá a to je lepšie ako mať depresiu🙂
@dominikamacakova výmen sa so mnou aj na celý život, uvidíš že mať v sebe silu niečo pre seba robiť je viac než nějaké bezcielme vylihovanie.
@elenatomasova to som si myslela a čiastočne aj myslím stále ale neviem s tým sama nič urobiť a to mi príde už absurdné aby som po rokoch chcenia a snaženia sa nedokázala pohnúť z miesta
Možno nemáš motiváciu? V práci máš nadriadených a doma ta nemá kto poháňať?
koľko máš rokov? môže to byť aj vyhorenie. Človek celý život chodí do práce, stará sa o rodinu deti a čo ja viem čo ešte, a zrazu sa cíti unavený, nič sa mu nechce, má všetkého plné zuby. Ale toto asi nebude tvoj prípad. Možno depka, možno len taká fáza - aj počasie robí svoje.
@elenatomasova niekedy ale ta depresia sluzi ako paradna vyhovorka pre lenivost.
inak - akko dlho to už trvá. Ono nie je zlé ani vypnúť a nič nerobiť. Veď čo je na tom že pár dní iba tak ležíš a nič nerobíš? PRečo musí človek stále niečo robiť -variť upratovať. Môže len tak vypnúť a znova sa naštartovať
Nemala si pol roka dozadu nejakú virozu? Niečo mierne pár dní nádcha, upchaty nos alebo bolesti hlavy? Také čo ani k doktorovi nejdeš, však na čo. Tie malé svine ostanú v niektorých bunkách a ďalej robia zle, prejavuje sa to únavou a nedostatkom energie. Kúp si kvalitné vitamíny, hlavne D-cko, choď každý deň aspoň na pol hodinu na prechádzku a začni jesť viac ovocia a zeleniny. Môže to trvať aj rok kým sa z toho dostaneš, ale dá sa to. Držím palčeky 😊
Ja ked som dorobil dom,odvtedy po roboťe sprcha,večera,a idem na gauč,tablet,alebo pc v ruke,a si čítám,počúvám hudbu,a ťiež dokážem hodiny len ležať.Byť sám so sebou človek potrebuje.Ale že či stále,to neviem.Partnerka koľkokrát kosí vonku trávňík,a ja ležím.Už si na mňa zvykla,a dá mi pokoj,ked potrebujem.Deťi nemáme,žijeme len dvaja v dome.Asi som zleňivel.Ale pravda je,že moja práca pre mňa psychicky je náročná,aj trochu fyzicky.Depresiu asi nemáš,ked hovoríš,že si ok.Lebo ja mám depky,hlavňe na jeseň a na jar,a je to utrpeňie.Aj AD-čká beriem,ale depka sa vraciá,aj tak.Dneska máme volno,lebo prší,dokážem celý deň byť na pc,na gauči.Od tretej ráno som hore,a prečítal som tu takmer všetky diskusie,bavý ma to.
@elizabet173 tieto aktivity som časom úplne vynechala zo svojho života. Proste som začala mať pocit m, že to je zbytočne aj keď vo vnútri viem že nie je, v ten moment mám k tomu nechuť. Ako ku všetkému. Prídem z práce postavím sa že idem niečo urobiť a skončí to tak, že hľadám polhodinu podcast lebo bez neho sa nedokážem na nič sústrediť a potom niečo robím možno 20 minut a nakoniec to vzdám lebo si poviem že to už nemá cenu. Časom to začnem ľutovať ale to je už napríklad neskoro večer a nemôžem s tým nič urobiť
Moze to byt depresia. Otazkou je, co s tym budes robit, lebo nasa medicina ti da ako riesenie antidepresiva.
Ono pomaha mat nejake ciele, snazit sa kazdy den aspon trochu sa posunut vopred. Nemusia to byt ziadne velke veci, staci precitat par stran z knihy, vyskusat novy recept, napisat stranu do dennika, ist na precbadzku. Denno denne nieco, a po case sa to stane stereotypom, a potom pridat dalsiu aktivitu. Takto sa casom ten cas viac vyplni a budes mat pocit produktivne straveneho casu.
Ale aj tu je otazka, ci sa to len silou vole da. Mozno ano, mozno nie. Ak mozes, zajdi za psychlogom, skuste to prebrat. Mozno navrhne aj ine riesenia.
A inak, zacni brat vitamin D, a B-komplex. Tieto by ti mohli pomoct trochu ziskat energiu.
@katka700 trvá to už roky
nechcem sa dotknut citliveho miesta, ale nie je to tym, ze nemate deticky? ze nevidis zmysel zivota, lebo sa nemas o koho starat a komu venovat svoju lasku a pozornost.. a s partnerom je to uz stereotyp.. preco nemate deti? Kolko mas rokov?
@radkaradix mám len 23 na deti kopa času, a myslím si že žena by mala vidieť zmysel života aj mimo toho že sa stará o dieťa. To mi tiež nepríde ako riešenie urobiť si dieťa a mať za zmysel života to. Podľa toto urobí len psychicky nevyrovnaný človek a vôbec mu to ale nepomôže si myslím. Pre to dieťa by bolo asi tiet lepšie keď je jeho rodič vysporiadaný sám so sebou
A krvný obraz máš v poriadku? Psychológa nechceš skúsiť?
@veselo_neveselo k tým malým cieľom skúšala som. Lenže ono to skĺzlo do toho, že som tomu venovala nadmerne veľa času a prislo to tak rýchlo ako to odišlo. Čítala som nie pár strán ale pol dňa celú knihu, cvičila som nie 30 minút ale dve hodiny plus prechádzka atd. Balans nikde. A teóriu toho ako sa máme každý deň zlepšovat o 1% a neviem čo všetko mám zvládnutú, ale aplikovať to do praxe je problém. Nepoznám takého človeka ako som ja a to poznám fakt že veľmi lenivých ľudí. Lenže im to ako žijú vyhovuje, ja som z toho nešťastná a každý večer plačem že som to zas nezvládla. Vyhľadala som psychológa tak tam vidím také světlo na konci tunela že ma snáď navedie na správnu cestu
@elizabet173 nechodíme na túry a nerobíme žiadne extra aktivity, ale máme úplně normálny kľudný život. Dokonca vtedy ak celkom fungujem. Máme svoje hobby a věnujeme sa tomu. Nie často ale pravidelne
tak ak by si mala dajme tomu 33 alebo 43, tak by to bolo urcite na mieste.. deti nemaju byt jedinym zmyslom zivota, ale urcite ho velmi obohacuju a davaju nam pocit dolezitosi, zodpovednosti, pocit, ze tu po sebe nieco zanechame a ze nas zivot mal zmysel, hlavne, ked ich dobre vychovame ;)
Akú máš prácu? Je psychicky náročná? Nemáš žiadne koníčky? Na ležaní na gauči nevidím nič zlé, len nerozumiem keď sa ti nič nepodarí vykonať tak plačeš do vankúša. S partnerom si spokojná? Čo robíte spolu, vie o tom ako ti je?
To je vec zvyku, pomaly treba začať meniť, lebo to nie je dobrý zvyk.
Máš nejaké koníčky? Skús nejaký šport, turistiku, kúp si knižky a čítaj, prihlás sa na nejaký kurz. Máš kamošky?
Mas rodinu, alebo zijes sama? Mne to pride ze nemas motivaciu nieco robit.