Máme dnuka psíka ktorý velmi dobrý, čistotný je to proste náš miláčik. S Priatelom budeme mať bábätko a tu sa Nám začali veci skomplikovať. Mi proste máme taky plán že bude psík dnuka aj s bábätkom lebo naozaj že je dobrý ale vidno na svokre že sa jej to nepáči. Stále hovorí že máme dnuka smrad od psa čo mi s priatelom necitime a nikto iny nam to nehovorili len svokrovci. Že to už vonka cítit a že oni nevojdu do domu. Ja som sa riadne rozplakala lebo presne vtedy prišla ked som 2 hodiny pratala...... Ešte som aj precitlivena a ešte takto to povedať. Priateľ odišiel za nou a vysvetlil jej že načo to bolo dobre a ona že pes má byť cez deň vonka. Ale je to taky typ ktoremu je teplo. Ja by som ho nikdy nevyložila v takej horúčave keď sama vidím že po 15 tych minutach pýta sa dnuka. Neviem čo mám robiť neide o to že či psika mám alebo nemám vyložiť lebo nedám ho von len ako jej to mám vysvetliť že proste je to náš člen rodiny ktorého len tak nevyložím do tepla. Oni že to je len pes. Ďakujem
@bridzsitt ste nesvojpravni alebo co ? Normalne jej povedz, ze ta vobec nezaujima jej nazor na psa a pes bude vnutri. Bodka a koniec diskusie.
Nerozumiem, prečo riešiš svokru ... dieťaťu zvierací spoločník veľmi pomôže ... či už k psychickému/fyzickému rozvoju, tak aj na imunitu ... ja som teda dosť priama povaha, svokru by som dala hneď na poriadok.
@bridzsitt
Svokrovci to povedia, lebo vedia, že môžu si to dovoliť. Iní návštevníci vám to isto nepovedia. Je to asi tak, že vy ten už psí zápach alebo ako to nazvať necítite, lebo v tom žijete. Ak žijete sami, tak je to jedno a urobte si ako uznáte za vhodné. Ak sa svokre nepáči, tak nemusí chodiť ani v podstate súhlasiť kde bude psík.
Ahoj, tak my máme napríklad vnútri s bábätkom 4 psov - traja malí a jeden veľký ovčiak- u nás sú zasa reči, že načo nám bolo toľko psov a podobne... tiež moja mama zvykne povedať, že u nás cítiť psov, ale keď to raz povedala pár dni po tom, čo som ich kúpala a vytepovala koberce, povedala som si dosť 😎
Inak súhlasím s názorom, že návštevy nič do toho, ako funguje a nech si svoje názory nechajú pre seba 😉
Áno psa a aj iné zvieratá vždy cítiť v domácnosti a to môžeš upratovat stále. Ja som vždy všade cítila smrad, kde maju psa, mačku atd. Osobne sa preto takým domácnostiam vyhýbam a necítim sa tam dobre. Ale tak toto je vaša domácnosť a v nej si máš robiť co chceš ty. Ak chceš mat psa dnu, tak maj. Avšak tiež sa nemôžeš hnevať na svokrovcov ak k vám nebudú chcieť chodiť.
@777januska777 chcela som pisat to iste ze tiez citim ked ma niekto doma zviera psa macku a normalne mi je zle z toho. Podla mna to ludia co tam byvaju necitia ze si zvyknu a beru to ako normal
A teda osobne mi je to jedno ked niekto potrebuje nech ma aj 10psov a 20maciek doma, jeho dom... svokra nech si trhne
@mima1 tak tak, zvyknú si. A to nie len v tomto. Mne stačí, že pohladkam psa ci mačku a ich smrad cítim na sebe. Vždy sa musím ísť umyť. A príde mi to veľmi nehygienicke. Ale tak to som ja, veľa ľudí spáva so psami a berú to ako normálne, každý ako to cíti.
Bývate sami? Ak hej tak ti môže byt ukradnuté čo si myslia. Ak nechcú, nech nechodia. Ich problém. Aspoň budeš mat kľud
Svokru by som neriesila. Nech sa nestara.
Vaša domácnosť? Tak potom aj vaše pravidlá. Stačí si stáť za nimi. Pre pokoj návštevy môžete psa prípadne zavrieť na tú chvíľu do inej miestností.
Inak nebola si ešte nikdy na návšteve, kde to voňalo tak "inak"? Každá domácnosť má svoj špecifický pach. To, že vy niečo necítite, neznamená, že iní to necítia. Sú to veci, o ktorých sa zväčša nediskutuje. Rovnako môžu niektorým vadiť aj chlpy z psa, len o tom taktne mlčia.
@bridzsitt my mame doma tiež psíka. staforda .. Nikdy sme žiadny smrad nemali.. dokonca kamoska, ktorá je alergická keď k nám prišla a pes bol vonku tak povedala, že vôbec necíti, že by tu bol niekedy nejaký pes… Svokra je posrata z každého psa a tiež len stále som počúvala ako ho mame naučiť aby bol vonku a podobne… No čo ňu do toho.. a aj som jej to jasne vysevetlila. Že nech sa stará o seba. Že to je nás dom, nás pes a bude to aj naše dieta… A že viac nechcem počuť o tom… Psa by som dala von až v prípade, ze by bol nejaký zly k malej čo sa ale nestalo. Sú to ti najlepsi parťáci ❤️
@bridzsitt Svokre treba razne ale slusne povedat, ze si jej rady cenis, ale urobis podla seba a pes bude vnutri. Nic viac netreba povedat. Ziadne vysvetlovanie ze preco to tak chces. Ak bude stale opakovat to iste, tak ty len stale opakuj tu svoju vetu a s kludom.
Svokra sa vam uz snazi riadit zivot. Ak to razne nestopnes teraz, bude ti neustale kecat do vychovy dietata.
Tie reci o smrade si nevsimaj a nereaguj na ne. To ona ta len chce vyhecovat a preonacit.
Babatko bude mat uzasny vztah k zvieratkam ak bude vyrastat so stvornohym kamaratom.
Chodím denne do susedov na pár minút,toho ich psíka tam cítim a veru riadne puch tam majú.Oni to zjavne necítia.Záleží či bývaš vo svojom alebo u svokry.Podla toho treba reagovať.
Ked jej to u vas smrdi, nech ku vam nechodi a vybavene, budete mat pokoj vy aj ona 😁. Psik v horucavach ani nema byt vonku, tazko to znasaju. Este ti aj tak nahrala, ze oni do domu nevojdu, no, ja by som sa asi neovladla a odpovedala, ze vsak nemusia a vybavene. Pride mi, ze svokra asi bude taka jednoduchsia osoba z dediny, dnes uz je uplne normalne, ze deti vyrastaju so psami, maju s nimi pekny vztah, vselico sa pri nich naucia.
@andreatytler a preco slusne ked ona sa teda slusne nechova?🤷♀️🤣🙈
@tncka Lebo nechce zostupit na uroven svokry.
ja na tvojom mieste sa velmi tesim... je stastie, ked svokra nechce chodit na navstevu 🤣 aj my mame psa a babatko... take dietatka su zdravsie..
Zbytocne sa stresujes. Nauc sa branit a obhaj si razantne som nazor ako to bude a cau, teda ak by ate vo svojom, ak pes je vas oboch. Ak byt patri priatelovi a oni ho financovali maju silnu potrebu starat sa aj do takychto veci. V tomto pripadd,musis mat priatela na svojej strane, a on ma byt ten ktory razantne povie NIE rodicom.
My sme mali v dome 2 stredne velke fenky od prveho momentu kedy sa dcera narodila. Ci bola horucava vonku,ci v zime silne mrazi. Su clenom nasej rodiny a my rozhodneme kedy mozu/ nemozu byt v dome.
Pre deti je to NAJlepsia forma kanisterapie.
@bridzsitt jooooj, keby moja svokra mala problém len s tým, že je náš pes vnútri. Čo som sa ja toho napočúvala aj od našich aj od svokrovcov. Nevieš sa ozvať? Normálne diskutovat, argumentovať? Z očí do očí. Ja som si to priamo vydiskutovala s každým, kto mal problém. Ak by mi aj povedali, že k nám kvôli tomu chodiť nebudú, rešpektujem ich rozhodnutie, ale raz vnúča určite budú chcieť vidieť.
Mne to dokonca potvrdila aj pediatrička, že nie je najmenší problém so psom pri deťoch.
Mame macku, mačací záchod v byte, čakáme druhé bábätko a teda nikdy by som ju preč nedala a nikto nemá čo do toho kecat. Ku nám keď príde návšteva, tak si ani nevšimnú, že mame macku. To zviera vacsinu dňa spi. A smrdí ozaj len keď ide na wc. Detské plienky teda zapachaju oveľa horšie. A stále je to o tom istom. Aké hranice druhým nastavis, čo im dovolíš. Aj keby som mala desať mačiek a troch psov, tak svokru je do toho veľke mačacie…
Su rodiny,ktore maju psov a macky a pod... a ziju.. :D Kazdeho jeho vec. Vy viete,akeho mate psa. ;)
ked sa jej nepaci, ze mate psa vo vnutri a nechce vojst dnu, tak kasli na to, je to Vase byvanie, Vase pravidla, ked vojst nechce, nech zostane vonku, je to len jej problem, nie Vas
@bridzsitt my mame psika v dome, nemame koberce, na sedacku nechodi, na poschodie ma tiez zakazane…nemam pocit, ze u nas smrdi co mi potvrdila aj moja mama, ktora je extra zamerana na cistotu a ktora by mi urcite nemala problem povedat, ze citi u nas psa 😀 moja svagrina s tym mala najvacsi problem, ze mame psa a ze ona k nam ani nepride, ze sa jej to hnusi..ak k nam prisla, bola vzdy len vonku, nasho psika sa ani nedotkla, kazde nase stretnutie sme pocuvali ako to je nehygienicke, ze pes proste smrdi, ze chlpy,…svagrina je o 10rokov starsia, vzdy sa tak trochu citila, ze nas musi poucovat. Pred 2 rokmi si jej dcera nasla priatela, velkeho psickara, ktory sa venuje trenovaniu psov. Doma maju dvoch velkych psikov. A vtedy svagrina konecne sklapla…ked ma aj jej dcera doma dvoch psov, nemoze nam uz vykrikovat, ze nam doma smrdi. Svagrina je totiz ten typ, ktory vsetko vie najlepsie, vsetko co ma ona je to naj 🤷🏻♀️ ani predtym sme si z jej reci nic nerobili, rozhodnutie mat psika a zit s nim, je nase a nedame sa ovplyvnit nazorom inych ludi.
@bridzsitt kašli na ňu, tvoj dom tvoje pravidlá. Ja mám 3 maličké deti a 2 psov v dome. A áno sú, , posteľové,, ani jedno dieťa nemá na nič alergiu a smrad? Mne nesmrdia a komu smrdia, nech k nám nechodí. Zatiaľ nik nepovedal že je u nás smrad a keby áno, usadim ho von na dvor. Nech má každý doma, to čo chce, keď to jemu vyhovuje a je šťastný.
@bridzsitt Bývate u svokry? Ak nie, tak nič vysvetľovať nemusíš. Ak áno, najvyšší čas sa odsťahovať.