Baby, toto nie je príspevok pre slabé žalúdky. Ja už nemôžem.. Bývame so svokrom, ktorý sa nechce umývať, s veľkým krikom ho naženieme raz za týžden do sprchy a pokiaľ tam muž neasistuje tak len pustí naprázdno sprchu, ani tam nevlezie.Opadávajú z neho šupiny kože. Na záchode si neutiera zadok, viem, lebo ani nesplachuje a vidím tam len h.vno a žiaden tolaetak a keď mu dávam prať veci, hrozne smrdia. A potom chytí moje ročné dieťa. Xkrat som sa už zgrcala a mužova odpoveď je, že on je starý. Neviem už čo robiť, ja som tiež zažila starších ľudí, ale hygienu poznali.
@pribinak potrebuje starostlivosť on si už nenavari sám. Muž ho nechce dať do domova a zástava ho, že je starý.
tak pokial ho muz nechce dat do starobinca a ni platit opatrovatelku tak nech ho umyva sam ... respekt voci starym je jedna vec hlavne ak je to rodic ale hygiena proste musi byt duplom ak je tam male dieta ... nenarobis nic-len zobudit muza a dat mu na vyber
O dieťa by som sa nebála, ale asi by som poslala muža mu asistovať aspoň každý druhý deň do tej sprchy... Dacim ho podplatiť, pozitívna motivácia, ako na dieťa na neho ísť, hocičo...
Trpí demenciou? Ak áno moc si nepomozete. Muž nech ho každý večer sprchuje alebo tam asistuje,,,neustále nech mu dohovára nech si ruky umýva a používa toaletný papier....a ty každý deň ber jeho šaty do práčky a daj mu na stoličku čisté...
Nieco podobne som zažila. Otec mojho exmanzela bol taky istý a k tomu rad popíjal, robili sme mu nákupy, varila som mu na tyzden a mrazila ale on bol lenivý si to vobec ohriať. Spolu sme našťastie nebývali, to som stopla hned v úvode. Kazdy vikend som zabila tym, ze som mu vyuoratovala chalupu, po tyzdni ked som vošla som sa od zufalstva rozplakala. Moj ex chodil na mesačne turnusy do roboty takze tiez len skonštatoval, ze on je taky. Nakadene v kúpeľni na zemi ale utriet zadok nezvládol. Pit v krčme to uz ano. Na to nebol ani stary ani chory. On nebol dementny ale lenivy. Cely zivot sa o neho starala zena. A ked zomrela nebol schopný ani spravit si kavu.
Odporúčam domov dôchodcov, tOto dlhodobo nezvladnes. A odsťahovať sa.
Opatrovateľka na 4 hod denne, objednať mu jedlo z miestnej zs, možnosti je veľa
S tymto budete bojovat stale. To si moja teta uzila s dedkom az do smrti.
Kolko ma rokov? Kym vladze chodit, tak sa ma vladat aj umyt. Ak by toto ochotny nebol, tak potom patri na psychiatriu, lebo normalny clovek by takto nezil.
A áno ak muž nesúhlasí s domovom musí prevziať starostlivosť opatrovateľa on....takže každý večer do sprchy, riadne vyrajbať celé telo,,,oholiť, dobre pooblievat vodou po holení,,nech mu muž nastrieka antiperspirant,, dohliadnite či sa prezlieka do pyžama....pravidelne mu treba prať periny proste musíte to sami zariadiť, nech má každý deň čisté spodné prádlo, tričko a gate....inak bude smrdiet...ak sa pomocuje tak plienky
Áno asi ma demenciu. A muž nechce ani odísť, ani dat ho do domova, ani zajednat opatrovateľku. Vraj je jeho povinnosť starať sa. Ale tiež na to zjavne nemá nervy, raz za týždeň ho dotiahne do sprchy a dosť. Lebo to je hádka na hodinu. Áno aj moja babka sa kupala len v sobotu ale stále si dávala čisté šaty, čistila protézu, dodržiavala hygienu na WC. Ale tento nič. Ešte aj tie čisté veci odmieta. Mňa napne zakaždým na WC a keď sa dotkne malého tak neviem či chcem plakať alebo zúriť :(
@dskjhfdlkdjhl ja toto tiež tvrdím, keď vie chodiť a hádať sa, tak sa vie aj umyť. Ale on nechce. Toto som vážne nikdy nevidela, bývalý mal babku čo vlastného syna nepoznala, lebo mala demenciu, ale hygienu poznala
Akože kúpanie raz do týždňa fakt nie je problém, napriklad chudobnejší v Maroku doma nemaju sprchy a chodia raz do týždňa sa umyť do hammamu a nesmrdia. Ale tak skôr ho muž naprace do tej sprchy než pri každej potrebe asistovať...
To nie je lenivosť, demencia, to je keď sa človek psychicky spustí a nevidí v tom zmysel sa udržiavať. Špeciálne, keď to sám necíti alebo to vyžaduje viac úsilia. Psychicky problém...
Ja by som odisla, nestojim o nejaku pliagu, ktoru by moje dieta schytalo.
@elizabet173 presne takýchto hrdinov milujem, on sa musí postarať a drbne ho na krk žene. 🤦🏻♀️
Zrejme ma demenciu ale čo mi povedali v rodine, nikdy nemal snahu o hygienu. Zuby má tiež zhnité, z jeho izby ide smrad, ale ani tie si nechce dať urobiť. Ale muž ho nikam nechce dať lebo to vraj nie je správne.
@6mia6 ja sa nestaram. Sorry ale ja mam dosť okolo domácnosti a dieťaťa. Čiže keď vyjde z izby tak sa pakujem preč aby malého nechytal.
Ja by som odišla aj s dieťaťom, fuj. A muž keď sa musí starať nech sa stará...
Tak ja neviem ale tvojmu mužovi nesmrdi?
Kto upratuje v jeho izbe?
Však ak sa chceuz starať nech sa stará aké by som mu povedala že nech to robí poriadne..
To ste si svokra priniesli k sebe?
@elizabet173 jasne ze by nechcel. To neprichádza do úvahy. Môj muž doopatroval chorú mamu a 90 ročnú babku. On ho nikam nedá. Proste s týmto nedá pohnúť, on tu takto bude do smrti a ja som znechutená. A muž sa aj hnevá keď mu poviem, že je toto je hnus. Bráni ho že je starý a chorý
@apolka77 muž upratuje. Ja tam nechodím. Bývame žiaľ v jeho rodičovskom dome. Ja neviem, jemu to asi tak nevadí. Ale keď si nechá otvorené dvere, vyslovene ide smrad do chodby
Máš silný žalúdok. Ja by som sa asi už tri razy pozvracala.
Tak 2 roky dozadu preplo maminej sestre a robila podobne veci...nasrate kade tade, periny premocene, v autobuse chodila dosrata atd...museli jej aj vydezinfikovat byt lebo sa susedia stazovali na strasny zapach...nakoniec skoncila na psychiatrii a tam sa dala celkom dokopy a zije opat normalny zivot...vo vasom pripade to je a aj bude riadna zataz na psychiku
Toto je demencia. Treba ist ku Gerontopsychiatrovi, da sa nastavit liecba a moze to Byt o nieco lepsie. Odmietanie hygieny je typicky priznak. Daju da dat aj lieky na uvolnenie pred sprchou aby sa tolko nebranil. Treba sa s lekarom poradit. neviem Ako to funguje na svk Ale v Nemecku existuje Pflegedienst, ze vyskolena osoba pride kazdy den umyt pacienta, Plati to poistovna.
máš môj obdiv. ja viem, že ho miluješ, rešpektuješ. ale toto by som nedala. ja by som odišla. fakt by som to spravila.. niečo podobné ale fakt len podobné som riešila dávno keď boli moje deti malé a ich dedko prišiel pozrieť vnučata z roboty z kravína a neumyl si ruky. zakázala som mu ich chytať ...urazil sa ale pochopil že nepohne 😀 tak si ich začal umývať
Prečo tam bývate? Však sa odstahujte