Budúci manžel muslim

sarxhlpx
28. máj 2022

ahojte, chcela som sa opýtať či je dobre vziať si muslima , s budúcim manželom sa poznáme 2 roky a zatiaľ všetko je v poriadku len mám obavy z toho ako bude po svadbe

ukulela
28. máj 2022

@sarxhlpx ked mas obavy, tak nie je vsetko dobre. S praktizujucim moslimom budes mat nazorove rozdiely. Aj s jeho rodinou.

viestta
28. máj 2022

Keď máš obavy, tak zjavne ho nepoznáš, ináč by si vedela co ta čaká po sobasi

elizabet173
28. máj 2022

@sarxhlpx ak po svadbe odchádzate do jeho rodnej krajiny, tak sú tvoje obavy oprávnené. Nechápem, na čo si ho ideš brať, keď máš obavy, uvedom si, že toto je jedno z najvážnejších rozhodnutí tvojho života, tak dobre popremýšľaj, či si ho vezmeš. Ako ste sa spoznali počas dvoch rokov? Rok a pol písania a pár návštev alebo ste spolu dva roky študovali? To je veľký rozdiel. Kde budete žiť, v ktorej krajine? Poznáš jeho rodinu? Čo tvoja rodina na neho hovorí?

k0l0b3zka
28. máj 2022

Nechapem co tie zeny vedie vobec uvazovat nad niecim takymto. Na Slovensku, alebo v Europe je malo chlapov? Svadba nie je ziadna sranda, svadbou s clovekom ti voci nemu vznikaju pravne povinnosti ktorych sa nezbavis (do urcite miery) ani rozvodom. O mentalnych rozdieloch ani nevravim. Vies si predstavit co ta caka s clovekom ktory tu nema ziadne zazemie? To iste plati o tebe ak sa odstahujes von. Mam sice len 34 a mal som len 2 vztahy v zivote ale po tych skusenostiach by ma nikto nikdy nedonutil robit taketo experiment so svojim vlastnym zivotom.

matullienka
28. máj 2022

Ak máš pochybností tak asi to nebude ok, teraz ti môže sľúbiť, že aj po svadbe budete žiť tu lebo on už chce žiť tu a bla bla, ale prídu deti a vážnejšie problémy a môže sa rýchlo stať, že zbalí seba a deti a viac ich neuvidis. Viem môže sa to stať aj pri slovakovi len tam má človek aspoň akú takú nádej, že predsa tu má zázemie a korene

sindyem
28. máj 2022

@sarxhlpx "s budúcim manželom sa poznáme 2 roky" ...na tomto je vsetko zle! Ja sa poznam so susedkou Lenkou 3 roky... s manzelom som sa spoznala, najskor chodila, potom zila, a ze raz bude mojim manzelom som len dufala a nevedela, ci nim aj bude, kym si predo mna neklakol s prstenom v ruke a srdcom na dlani...tolko k tomu. A ak je muslim a uz teraz mas obavy...nuz...obavy su na mieste. Historia a skusenosti europskych zien vravia same za seba. Nemusi to byt tvoj a jeho pripad, ale praktikujuci moslim je skratka pre nemoslimku vacsinou pruser.

loliku
28. máj 2022

Prepáč ale ja by som si s ním ani nezačala, ja sa vždy ženám čudujem keď takéto niečo vidím počujem

julish
28. máj 2022

@sarxhlpx keď máš obavy, asi mu plne nedôveruješ. Mám veľa kamosov moslimov aj kamarátky s mužmi moslimami, pekne vzťahy majú.

mikadooo
28. máj 2022

@sarxhlpx dcéra známej si vzala moslima z nejakej arabskej krajiny. Žijú v UK. Všetko vyzeralo byť ok. Narodilo sa im dievčatko. Manžel dostal občianstvo či ako to prebieha. Od toho momentu začal riešiť, ako dostane svoju mamu do Anglicka. Jeho žena sa chcela vrátiť do práce, lebo doma už jej hrabalo z postoja jej muža - celú domácnosť ťahá ona, lebo to sú ženské práce. Chlap nepomôže s ničím. Teraz on rieši, ako dostať jeho matku do Anglicka k nim a žena sa bude starať o rodinu aj o svokru. Lebo jeho matka si už svoje odrobila a tak to má podľa tradície byť. Hádky sú tam na dennom poriadku. A najhoršie na tom celom je, že sa bojí s ním rozviesť, lebo by vzal dcéru a vrátil sa do svojej domovskej krajiny. Kde by ho všetci v tomto podporili, dcéru by už asi nikdy nevidela. (On s dcérou nemá bohvieaký vzťah, ale v jeho rodine sa o deti starajú ženy, čiže by ju asi hodil k mame či sestre, ktoré s tým budú ok, lebo "tak sa to má" a naša milá Slovenka bude najväčšia sviňa, ktorá sa nevie postarať o rodinu a vďaka nej sa tá rodina rozpadla). Toľko jeden príbeh o veľkej láske zo života...

simsalabim
28. máj 2022

@sarxhlpx mozno ma niekto oznaci za zaujatu rasistku, ale moslim - NIE. Poznam rozne pripady, ked to skoncilo zle a deti si zena uz nikdy nevidela. Na vystrahu si treba precitat Bez dcery neodidem. Kluturne rozdiely SU a su realne a velmi zavazne.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
modraslamka
28. máj 2022

a preco sa to pytas nas? sak ty si s nim ty to musis vediet 😅
ja by som okolo muslima ani nepresla.
Ty, ked si naivna a zalubena sak sa vydaj, uvidime o par rokov na konovi diskusiu ako chces od neho zdrhnut.🙈

jaja20
28. máj 2022

@sarxhlpx Myslím, že lenkakravcova má partnera/ manžela muslima, skús jej napísať.

barborachors
28. máj 2022

@sarxhlpx Ani omylom. Od 12-tich rokov mam velky despekt pred muzmi tych krajin, citala som Bez dcery neodidem a tam to bolo uplne do bodky vykreslene, v romane podla skutocnej udalosti. Mala by si vediet, ze v ich svete je zena nic. Velmi sa divim tejto naivite a neverim ze je tema realna.

maranta_leuconeura
28. máj 2022

Za mna moslim moze byt rovnaky nabozensky fanatik ako Cepcek, Zaborska alebo aj nemusi vieru az tak praktizovat, ako vacsina Slovenska-veriaci len na Vianoce a Velku noc ;) Ty sa zamysli, ako je to v jeho pripade a ci ti to ne/prekaza.

Dolezite je v ktorej krajine budete zit a z toho vyplyva aj tvoje postavenie ako zeny, v mnohych krajinach to nie je o viere ale o zakonoch. Na tvojom mieste ak uz sa rozhodnes pre manzelstvo, trvala by som na zalozeni rodiny tu.

mogaa
28. máj 2022

@sarxhlpx pokiaľ poznáš jeho kultúru a si s ńou stotožnená, tak to môže byť ok....sú to ľudia ako ostatní, len je to proste iná kultúra, iné zvyky, od ženy sa očakáva v ich kultúre iné postavenie ako u nemoslimov - je to málokedy rovnoprávny vzťah....ale sú výnimky aj tam...ani u nás nie je kresťan ako kresťan.....je rozdiel viera a fanatizmus.....ale určite by som s muslimom nešla žiť mimo Európy.....

ankare
28. máj 2022

@sarxhlpx žijete spolu? Poznáš jeho návyky a zvyky? Jeho názory? Nesurte svadbu.

ibajaanikiny
28. máj 2022

@sarxhlpx obavy su opodstatnene,s ich kulturou mam dost “skusenosti”,sice z pracovnej pozicie,ale v ramci rozhovorov som si vypocula dost a stacilo mi,nehodila by som ani okom na takeho chlapa. Vzdy je pred svadbou vsetko ok a po svadba sa to ruca,oni maju svoje nazory,tradicie a svoj postoj k zenam a ten proste nezmenis. Ano,su aj vynimky,to netvrdim,ale musis si byt ista,ze on bude ta vynimka. A ak by sa nieco stalo a chces rozvod,vies bez jeho povolenia odist? A co deti? S tym by boli urcite problemy…zi s nim,dlhsie nez dva roky (dufam,ze sa za tie dva roky len nevidate obcasne a nenamyslas si,ze je vsetko ok),sleduj ho,pozoruj,ale bacha,nenechaj sa opantat,ako pisem,mnohi su pred svadbou polobohovia a potom to “praskne”…

sissy27
28. máj 2022

@sarxhlpx manželstvo s moslimom nemusí byť vôbec zlé, ALE ☝️ ak sa na to musíš pýtať cudzích ľudí, tak je to obrovská 🛑 pretože to znamená, že ty sama ho nepoznáš. A to isté by som ti napísala, keby si sa takto opýtala, či je dobré vydať sa za Janka z Rimavskej Soboty.
My nepoznáme ani teba, jeho už vôbec nie. Nepoznáme vaše zvyky, názory, povahy, plány do budúcna…
Vždy tam budú pre vás nejaké kultúrne rozdiely, aj keby si konvertovala na islam, tak nikdy nebudeš mať zmýšľanie ako rodená moslimka, ktorá v tom vyrastá od narodenia.
A takisto nie je moslim ako moslim - aj čo sa viery samotnej týka, aj čo do ľudskej povahy.

vevesh
28. máj 2022

@sarxhlpx ci je dobre vziat si muslima?🤣🤣🤣prepac, dlho som sa tak nezabavila. Tak ako pre koho a akeho muslima. A ked sa to na fore musis pytat, tak asi veci nemate vyjasnene a neodporucam bez ohladu na to, ako dlho spolu ste....bdw. my sme sa rozhodli po 3 mesiacoch pre svadbu a sme spolu stasni cez 17 rokov. Na medzikulturne manzelstvo laska nestaci, je to iba zaklad na ktorom mozes stavat. A je jedno, ci je dotycny nemec, cech ci brazilcan a katolik, evanjelik ci moslim....

jaja20
28. máj 2022

@barborachors Tak ale záleží aj na tom,či budú po svadbe žiť v jeho krajine,alebo u nás, prípadne v nejakej inej "civilizovanejšej" krajine ( tým nechcem nikoho uraziť ),napr. Anglicku. A nie vo všetkých moslimských krajinách sú ženy úplné nuly. Veď napr. aj Turecko, Albánsko, Egypt, Kazachstan sú islamské štáty.

liljana
28. máj 2022

Clovek vie casto s problemami vyjst s inym clovekom s rovnakou vychovou, mentalitou a nabozenstvom. Ty chces cudzinca a muslima. Dnes mas 50% sanca na rozvod. Co po nom? On sa bude chciet zit/vratit domov niekam do Egypta, UK,... ty budes chciet domov. Co potom urobite s detmi? Rozchod/rozvod bude dvojnasobne horsi ako s niekym "domacim". Tu nic neriesis, sudy davaju deti matke, prestahujes sa kam chces. Vacsinou su tu problemy "iba" s vyzivnym.
Niektore zeny si to casto predstavuju jednoducho. Ked budu problemy, ved zoberiem si deti, sadnem na vlak a idem domov.
Mozno budes mat stastie a budes medzi 30% tymi, ktorym to vyslo.

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
28. máj 2022

Nie. Za mňa jednoznačne iná mentalita nie. Ako píše vyššie jedna kočka, aj vzťah s človekom rovnakej národnosti a kultúry môže byť problém, tak dupľom, keď ten človek vyrástol v úplne iných názoroch, pohľadoch a predstavách.

vevesh
28. máj 2022

@liljana no tak toto uz veeeelmi davno neplati, vid najznamejsi pripad lucie vondrackova. Dnes sa sudy pozeraju, kde ma dieta zaujmy a kto je "domaci", urcite nie ze matka ma pravo, lebo je matka. Aj slovenske sudy uz viac davaju deti otcom, ak maju pre ne primeranejsie podmienky , ako matka. Rozdiel je, ze slovenski muzi vo velkej vacsine nemaju zaujem o potomstvo taky, ako moslimovia a teda nebudu sa bit do krvi (ak si vezmem, ze velka cast rozvodov je, ze muz si narazil inu pipinu, ked je zena na materskej...)

habibim
28. máj 2022

@sarxhlpx tak autorka, čo hovoríš na všetky tie komentáre? Ešte sme sa nedozvedeli odkiaľ nastávajúci je.. A niečo ňom... Ale ako už bolo viac x povedané, ja ak si nie som istá a musím sa pýtať na fóre na to, tak jasne, ze za to manželstvo by som ruku do ohňa nedala

janka1011
28. máj 2022

@sarxhlpx ešte si to dobre rozmysli kým je čas, zrejme nevieš, do čoho ideš. Ženy, ste nepoučiteľné.

kiki68
28. máj 2022

Tak chod a spoznaj celu jeho rodinu este pred svadbou, nech mas predstavu do coho ides a naozaj aj to, ako je veriaci. Ci je moslim iba na papieri, ci je bigotna jeho rodina, proste vsetko checknut. Naucit sa jazyk jeho rodiny. To je podla mna zaklad , aby sa clovek vyhol problemu v podobe prekvapenia. Ja stale tvrdim, bez toho ze poznas jeho rodny jazyk si neber ani Nemca, lebo sa nebudes mat ako dostat k tomu, co to je naozaj zac.

larazivago
28. máj 2022

@sarxhlpx nikdy.

svetlonos
28. máj 2022

@jaja20 ano, sama konvertovala a dobre radi aj zenam ohladom moslimov 🙂