Som Otec 8 rocneho syna pred 4mesiacemi sa to stalo prvy krat a poslednu dobu je to castejsie ,zobudi sa ako by mal nocnu moru krici nezmysly trasie sa zobudi sa spoteny trva to cca 5-6min ale zaujimave je to ze sa to stava vzdy medzi 22-23hod.niekedy je to aj 2 dni po sebe ale ked sa ho nato opytame tak nam to nevie vysvetlit uz nevieme cim to moze byt
@noriviki ja mam syna 3r. a tiez sa sem tam stane ze zacne silno plakat,sadne si a natahuje ruky,chce ist z postele,tiez si vzdy pomyslim, ze asi ma zly sen.
moja dcera to má asi od 6 rokov,teraz má 11 a stáva sa,že sa budi,vylezie z postele,prejde po byte,alebo sa ide pozriet do chladničky,hned zavrie a zas si lahne spat...nič si nepamata..Ja som ju občas aj zobudila,ale len vtedy,ked nezmyselne plakala,alebo kričala a nedala sa upokojit...ani vtedy nevedela čo sa deje..a nemáva to po rušnom zážitku,,,je to skor vtedy,ked večeria trošku neskor(zaspáva o 20tej,večeriame okolo 18 až 19tej..) neskor už nesmie,lebo bude divoká noc..Lekár to nerieši,vraj to prejde do puberty,len ju mám strážit,aby si neublížila
@ludka140281 aj u nas to je to iste ako pisete ma 3roky asi uz 2 mesiace nepravidelne sa to ukazuje tymto sposobom ako u vas
@noriviki 8ročný....
otázka:
hráva hry na PC, PS, mobile? you tube?
@miminka1996 no len škoda,že neviem ako by som ju toho zbavila :(
U nás to trvalo vyše roka každú noc.
Nezažil niečo, čo by ho takto mohlo vyviesť z mieri? Nepovedali ste mu niečo zlé, nepostrašili ho? Nemohol vidieť niečo vo filme..
@ludka140281 ani ja neviem ako to vyriešiť ,u nas deti nestrasime nekukame filmi kde su strasne veci ani nic podobne a objavilo sa to len tak zrazu raz ked mal 2roky a potom uz nie a teraz ako ma 3roky sa to ukazalo a ukazuje dost casto :( dokonca sa boji byt v miestnosti sam neviem preco stale som s nim odmala ma taky strach v sebe ale presne co si ty pisala roby zo spánku nepride mi to ako normálne najprv som myslela ze to je len zly sen ale ako sa to objavovalo častejší pochopila som ze neco sa deje :( ale neviem si vysvetliť ze co :(
@miminka1996 ja s týmto navštevujem s dcerou aj detsku lekárku a vraj je to bežne a vie sa to ako same prišlo,tak same upravit,,v našom pripade...deti chodia spat po večerníčku(po 20hodine),nepozeraju filmy,,skor len rozprávky,lebo ani telku skoro vobec nemusia,vela čitaju rozprávky,ani na počítači niesu,len skor výnimočne,ked robíme ulohy a to som prítomná,tak vidim čo robia,,hry len take pexeso,obliekaju barbie a varia,,,take neškodne,tak neviem z čoho to vzniklo..Vonku nechodievaju s kámošmi,,len ak ideme ako rodina,alebo su na dvore...Ovplyvnuje to trošku aj spln mesiaca a to neskoršie jedenie...Vačšinou máva návštevy po byte,alebo len sadne na postel a rehoce sa ako bláznivá,alebo mi niečo podáva a nič nemá v ruke,len to musím vziat,a uložim ju spat do postele...Býva to raz na noc,nie každu,len občas...teda čakajme,že to v tej puberte prejde 🙂
@katarinamarkova Áno hráva hry na tablete a sleduje YouTube
@noriviki na par dni by som to vyskusala zrusit uplne... tieto veci na deti velmi vplyvaju, u nas cely den nejde telka a vecer vecernicek... vecer nejdu v pozadi televizne noviny.. spia pokojne obe. Ale ked mladsia nechcela jest, pustala som jej na youtube pesnicky, ale pozerala aj tie videa ako sa dievcata hrali s babikami a to mala naozaj zle sny... zrusila som to, pozera len pesnicky pre deti a je to ok.. vtedy som si uvedomila, ako to na deti vplyva.. vyskusajte nejake ine aktivity namiesto hier a youtube aj ked je uz na tieto veci asi zvyknuty...
@noriviki máme skúsenosť s 5 ročnou dcérou, po 2 mesiacoch nočných desov sme navštívili pediatrickou, tá nás ihneď odoslala neurologicke, pretoze to môže byť príznakom rôznych diagnóz. Eeg mozgu ukázalo, že slečna má hyperaktivitu, čo nás prekvapilo , keďže sa to správaním nijako nepreukazovalo. Neurologicka nastavila jednoduchú terapiu a v priebehu týždňa sme nočné mory zvládli, z kazdonocneho plakania a bojovania sa stalo už len občasné budenie, cca 1 x za tyzden
My sme mali podobný problém keď mala dcéra 5 rokov. Na neurológii si lekárka všimla že dýcha na ústa, tak nás hneď odoslala na krčné a problém bol zväčšená nosná mandľa, ktorá tlačila na mozog a ten nebol dostatočne prekrvený. Po vybratí a zahojení nočné budenie prestalo. U nás sa to objavovalo hlavne keď bola chorá a nemohla v noci dýchať na nos.
Vola sa to nocny des.
Skuste upokojujuce caje pred spanim a veeeela pohybu na cerstvom vzduchu poobede ci podvecer. Skuste mu citat rozptavky a by s nim v posteli. Nechat mu tam tisko pustene relaxacne zvuky. Alebo mu posunut vecierlu a hodinu skor ci neskor. Ak yo bude pretrvavat skocte k detskej psychologicke. Mozno sa mu deje nieco zle
@noriviki príčina odhalena
My mame to iste a skoro vzdy je to po nejakej akcnej rozpravke alebo filme v telke. Jedno obdobie mal dokonca nocnw mory,ze bicykluje a nevie zabrzdit. Su deti ktore su citlive na tieto veci a takto sa to prejavuje. Treba dava pozor aj na mnozstvo hier a casu straveneho pri pc a tablete.