Bohatá rodina verzus zlé pomery

16. jan 2023

Ahojte, … chcela by som vediet vas nazor na vec. Spoznala som super muza, myslim si ze ma ma rad. Aj keď mi to nepovedal, vidim to na jeho chovani. Ale ide o to, ze on je z velmi bohatej rodiny. Mama je právnička, otec doktor, jeho brat je pilot pre lukrativnu letecku spol. a ten “moj” ma tiež JUDr titul. Nikdy nemali o peniazky nudzu. Ja nie som z dobrých pomerov. Mama otec sa snazili ale vzdy sme zivorili. Od 15tich makam a ledva som dokoncila Bc. Musím pockat dva roky aby som si nasetrila peniaze a skoncila Mgr. Jazdim na starom aute a on ma uplne nove BMW. Mam ho rada aj ja, on sa o mna zaujima oveľa viac ako ja o neho, ale len preto lebo ja proste citim ten rozdiel, obaja sme z ineho sveta a neviem si predstavit že by ma vzal domov … nie je to o tom, ze by som nebola sebavedoma, len jednoducho si myslim, ze by ma jeho rodina neprijala.

mata90
16. jan 2023

Možno si to len domyslas. Ak ti on nedáva najavo čo sa týka peňazí, tak by som to neriešila.

babovka2321
16. jan 2023

Nebudes vediet, kym neskusis. Rovnako, ako ta niektora "bohatsia" rodina moze prijat a niektora nemusi, takisto by ta z XY dovodov nemusela prijat rodina z rovnakych pomerov, z akych pochadzas ty. Nejde o peniaze, skor o charakter atd.

kacernakokse
16. jan 2023

To, že je niekto zabezpečený z neho neurobí automaticky charakterového chudáka. Veď píšeš, že sa snažiš dokončiť výšku ako to len ide. To je podľa mňa obdivuhodné. Nenarodila si sa do lepšej rodiny, ale za to ta normálny človek nemôže odsúdiť. Neboj sa nič, budú v pohode a ak by aj náhodou neboli, nie je to pre to že si chudobnejšia. S každým si nesadneme. Ak sa ľúbite, daj tomu šancu o nič neprídeš. Jediné čo je podľa mňa fajn hneď na začiatku dať najavo, že s ním nie si pre peniaze. Na 90% to bude dobré a keby aj nie, nie je to pre rodinné pomery. Bohati neznamená hneď že su namyšlení a myslia si že sú niečo viac.

casillas28
16. jan 2023

A preco si jeho rodinu tak zaskatulkovala? To ze su bohati neznamena ze su to nejaki povrchni ludia ktori si zakladaju len na vzdelani a majetku..moj svagor je tiez takto z velmi bohatej rodiny...predsa len je s mojou sestrou a maju spolu rodinku 🙂 (my sme bola velka rodina, financie ltt a vysku si kazdy platil sam). Jeho rodicia su uplne super, mojich rosidov velmi obdivuju za to ze mali tolko deti a ze nas slusne vychovali). Moju sestru maju radsej ako svagra 🤣 (aspon take mam z toho pocity). Vsak najskor ich spoznaj a potom súd..len tam nechod s tym ze uz dopredu mas na nich vytvoreny nazor...

amonet
16. jan 2023

avsak ak uz teraz riesis peniaze a pocit tak budes vzdy aj ked ta prijmu normalne, a budes vzdy mrncat ze si menej. zacni si vazit samu seba a uvidis tie prekvapenia co ti zivot donesie

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melynda
16. jan 2023

To by si mala z hlavy úplne vytesniť, či on niečo má alebo nie. Ak ste si padli po tej ľudskej stránke, tak to by ťa malo zaujímať si myslím, že najviac

babulkomale
16. jan 2023

Tak sa modli, aby ta nezaskatulkovali tak, ako ty ich.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danielahamar
16. jan 2023

Možno hľadá práve v takých "obyčajných" vodách, lebo titulov ma už doma dost😉

melanta
16. jan 2023

Nie je to o tom, že by som nebola sebavedomá. Napísala si. Ale áno, je to o tom. Inak by si toto neriešila. Ešte ti ani city nevyznal a ty už riešiš to, čo robia jeho rodičia, aké kto má auto a podobne. Môj prvý muž bol tiež z bohatej rodiny, veľký dom v najdrahšej časti BA, skvelé zamestnanie, ja som končila strednú, chudobná rodina. Ale nikdy ma to nenapadlo riešiť a predstav si, že ani ich. Dnes zarábam viac ako môj prvý muž. Ty si ich už zaškatulkovala ale bojíš sa, že oni zaškatulkujú teba. Popracuj na sebavedomí. Alebo odíď z kratšej cesty a nechaj mu priestor, nech si nájde dobré dievča, ktoré nebude riešiť majetky.

magda1953
16. jan 2023

nuž ked budeš mať v hlave čo si napísala, tak tá prvá návšteva sa nemusí dobre vydariť, iné nastavenie treba

nique
16. jan 2023

Nevidim v tom teraz ziadny problem. Z mojej skusenosti muz s tym az taky problem nebude mat, ale v buducnosti ty ano. Vidim to na mojom sefovi. Zeny, ktore vyrastali v slabsich pomeroch, maju neskor problem vybudovat si zdravy vztah k peniazom - nevedia si ich zdravo uzit, kupuju veci, ktore v zivote nemohli mat, kupuju detom blbosti, lebo im chybali. Nerobia to vedome, je to take ako ked clovek hladuje a potom ma pristup k jedlu. Da sa to v pohode zvladnut, len zena si toho musi byt vedoma a musi na sebe pracovat.
Drzim palce, nech ti vztah vyjde! Urcite mas co ponuknut. A nemusi to byt vzdy titul. Laskavost, zenskost, mudrost je viac.

daniela2202
16. jan 2023

No teba to skúsiť, aspoň sa dozvieš...... a buď hlavne sama sebou .... to budú pozerať 😊

teleskop
16. jan 2023

"nie je to o tom, ze by som nebola sebavedoma, len jednoducho si myslim, ze by ma jeho rodina neprijala." nie si sebavedoma....Ak ta potesi, jedna vec nasa rodina bola na tom lepsie ako manzelova a i tak ma ta najblizsia neprijala iba tety ujovia babky a tak

klarolinne
16. jan 2023

Ty asi pozeráš veľa telenoviel, lebo nechápem. Keby máš s nimi reálnu skúsenosť, ale takto ich skatulkovať nie je pekné.

sense
16. jan 2023

Ja mam obyčajne VW môj partner 80tis BMW, ja som do 18 r v zahraničí nebola a všetko čo som kedy mala som si od makala sama. On chodil x krát do roka na dovolenky ale nie štýl ze apartmán týždeň Chorvátsko (nemám nič proti takým dovolenka, čisto príklad), jazykové pobyty a podobne.
Jeho nevlastný otec mal síce výhrady ale keď videl ze mi žily netrha tak sa do výberu "svojho" syna ne montuje. Dôležité je ze on stojí pri tebe. A Š ostatnými členmi rodiny sa nemusíte milovať, stačí ze sa toleruje te.
Popracuj na vlastnom sebavedomí. Za to kde a ako si vyrastala nemôžeš ale môžeš zato ako naloží à prežiješ svoj zvyšný zivot
To ze ma niekto ľahší štart do života neznamená automaticky ze je niečo viac

lsimo
16. jan 2023

Nerieš čo má. Ako skôr by si mala riešiť to, či vám to klape a ak áno, tak sú tieto veci zbytočné. Práveže, koľké by povedali, že by si mala byť práveže rada, že má potom v celku silné zázemie

sima338
16. jan 2023

Vôbec to nerieš, hoci ja netvrdím, že to nezohráva žiadnu rolu. Ale už si ťa vybral ako svoju priateľku, páčiš sa mu, očividne si máte čo povedať a rozumiete si. Ak máte aj rovnaké vízie do budúcnosti, tak je to ideálne a žiadne extra prekážky nevidím. A ak ťa zoberie k jeho rodine, tak veď nebudeš hovoriť, čo máš na sebe, koľko to stálo, koľko zarobia rodičia či koľko majú nehnuteľností. Autom pôjdete tým jeho. Neponižuj sa, si múdra baba, Mgr. si dokončíš a okrem toho pracuješ, žíviš sa sama. Žiadnu zlatokopku by v tebe vidieť nemali.

valeria_h
16. jan 2023

Baby, myslím, že ste nepochopili čo chcela autorka povedať. Ona neškatuľkuje, skôr jej chýba sebavedomie a preto toto rieši..a väčšinou si ľudia hľadajú partnera na podobnej úrovni, tak možno preto ju to trápi.

maryetta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thereisabear
16. jan 2023

Pokiaľ nechodíš v špinavom a deravom oblečení, tak nevidím problém. Veď to nemáš na čele napísané, akú máš rodinu. Predpokladám, že sa nebudú hneď vypytovať, kde máte letné sídlo a aké auto. Aby nakoniec nemali problém s tvojou hanblivosťou a nie majetkom... Samozrejme, môžu to byť snobi, ale to dopredu nevieš, kým ich nespoznáš.

deti95060810
16. jan 2023

dievča snaž sa, lebo príde vychcanejšia a ti ho "ukradne".... bohatého fešáka nenájdeš hoc kedy a hoc kde....😉

janetinka27
16. jan 2023

moze to byt problem. a ano, rodina ta nemusi prijat. moze a nemusi a nezistis, kym do toho nepojdes. poznam niekolko dr rodin a deti si zobrali za manzelov tiez dr.
v rodinach, kde su rodicia obaja na poziciach alebo mudr ci judr, tak aj svoje deti vedu tymto smerom. nehovorim, ze je to tak vzdy a ano, vzdy sa najdu pripady, kde budu obaja rodicia mudr a syn ledva dokonci gymnazium, ale je to tak, ze maju trochu ine naroky ako "bezne rodiny".
rovnako aj vzdelani ludia, narocni na seba, potrebuju doma s partnerom poriesit urcite veci, byt pochopeni, ano, aj tu sa da povedat, ze niekto pozna zenu judr, ktora si zobrala muza remeselnika a su spokojni.
ale netreba to podcenovat. ak niekto poznate lekarske rodiny, tak viete, ze to moze byt problem. moja kamaratka sa tiez vydala do lekarskej rodiny, akuraz je jej muz jediny nebol lekar, bol hudobnik a tak trochu pohodlny. ale s rodinou si nikdy nesadli a aj sa rozviedla, rodina ho za kazdu cenu podrzala a na nu vo vsetkom tlacili. nasi susedia su tiez lekari, rodicia su lekari, stari rodicia su lekari.

zmrzlinka2021
16. jan 2023

Ledva si si dokoncila Bc.?
hmm, prečo? Kopec studakov studuje a brigaduje a "zere" pravidelne vifonky a spagety...

Inak, si studentka a mas auto? Aj ked stare, to nie je znak biedy...

elam1234
16. jan 2023

Myslím si, že riešiš a porovnávaš úplne nepodstatné veci 🙂 si šikovná , snažíš sa, presne ako tvoji rodičia 🙂 môžeš mať aj sto titulov a kopu peňazí , ale keď máš v hlave na... tak to sa tomu nevyrovná. Svoju budúcnosť si budete budovať spoločne ako pár a k tomu potrebujete iné hodnoty. Prajem veľa šťastia až vám to klapne 🙂

ema22270
16. jan 2023

Mozno mu mozes casom naznacit tvoje obavy, uvidis ako zareguje, podla mna v tomto mozes byt uprimna a ak ma o teba zaujem pochopi aj tvoje obavy... a uisti ta, ze ta chce nech si z akychkolvek pomerov. To je moj nazor.

lopka1313
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoeeoz
17. jan 2023

Ak mas uz teraz k tomu taky postoj, tak nestracaj jeho cas... bud sa odosobni a chod do toho na plno a vaz si seba, lebo neutierat si prdel 100kami neznamena ze si o nieco horsia alebo sa na to vyser a najdi si teda tiez niekoho s "ojazdenym autom" (obrazne povedane!!!!) ak sa mas pri takom citit lepsie

Moj nazor: ak ho mas rada neries co neriesi on