Auto na leasing a rozvod. Komu vlastne patrí?

apartman
10. aug 2011

neviete mi niekto poradit.....rozvadzame sa, auto na leasing sme zobrali este pred uzavretim manzelstva, kazdy z nas zaplatil polovicu akontacie, ale potom, kedze som bola na materskej, leasingove splatky isli z manzelovho uctu.....auto uz je splatene.....co teraz komu vlastne patri??? je pisane na moje meno......

sisaha
10. aug 2011

@apartman ak si auto zobrala na seba este pred manzelstvom, tak patri tebe. Manzel by vsak mohol mat narok na polovicu toho co sa do toho pocas manzelstva vlozilo. Ja by som to riesila nejakou dohodou..

apartman
autor
10. aug 2011

@sisaha dakujem...dohoda s nim nie je zial mozna....ziada nerealne veci...preto som sa radsej obratila na pravnicku, ale termin mam az na buduci tyzden....

janulkan
10. aug 2011

@apartman v leasingovej zmluve sa az po uhradeni leasingu auto odkupuje do osobneho vlastnictva, takze nadobnudnutie auta bolo pocas manzelstva a patri do bezpodieloveho vlastnictva (teda ak je ta zmluva postavena tak ako pisem)

sisaha
10. aug 2011

@janulkan ano vlastne mas pravdu...auto az do casu splatenia leasingu je majetkom leasingovej spolocnosti, cize patri do BSM. Apartman, niekedy je lepsie sa dohodnut, pretoze na pravnikoch a poplatkoch sudu zaplatite velmi vela...Mal by si to uvedomit aj manzel.

apartman
autor
10. aug 2011

@sisaha no neviem kedy si to uvedomi, pretoze podla neho je nas vztah v poriadku a toto cele co hovorim a konam o rozvode je len nejaky rozmar z mojej strany.....takto to vidi on....

sisaha
10. aug 2011

@apartman jaaaj, no tak ked uvidi papiere a dostanete termin pojednavania tak zacne riesit majetkove veci aj on

rybenka79
10. aug 2011

suhlasim s @janulkan, len doplnam ze co sa tyka akontacie... sud bude riesit aj akontaciu, bola pred manzelstvom a ked obaja potvrdite ze bola polovica z kazdej strany tak potom uz uplne vsetko bude brat ako BSM. Splatky isli pocas manzelstva a nikto neriesi ci si alebo nie na materskej, mate predsa narok na rovnaku zivotnu uroven 🙂
odporucam poznat vsetky ucty ake manzel ma na svoje meno, staci aspon bankova institucia, to treba uviest sudu

alexandra
10. aug 2011

Budem zla, ale z pravneho hladiska, mozes auto predat (kedze je na Tvoje meno), a vynos z neho tvrdit, ze si minula na domacnost a pod. Kym Vas rozvedu, peniaze patria obom (nie polovica jeho a polovica Tvoja, ale aj Tvoje, aj jeho)

apartman
autor
10. aug 2011

@alexandra to by bolo fajn, kedze na domacnost, ani na dieta mi neprispieva vobec uz vyse roka....tvrdi, ze on plati uver a ja mam platit ostatne.....problem je len v tom, ze na aute jazdi on, takze nemam prilezitost ho predat.....

alexandra
10. aug 2011

@apartman Mi nepovedz, ze nemas 15 min na to aby si ho odviezla do najblizsieho bazaru a rovno ho tam nechala.. 😉

apartman
autor
10. aug 2011

@alexandra fuha....no tak ked pridem domov to ma rovno zabije.....

alexandra
11. aug 2011

@apartman Je dom Tvoj? Vymen zamky a poziadaj o zakaz priblizenia 😉