neviete mi niekto poradit.....rozvadzame sa, auto na leasing sme zobrali este pred uzavretim manzelstva, kazdy z nas zaplatil polovicu akontacie, ale potom, kedze som bola na materskej, leasingove splatky isli z manzelovho uctu.....auto uz je splatene.....co teraz komu vlastne patri??? je pisane na moje meno......
suhlasim s @janulkan, len doplnam ze co sa tyka akontacie... sud bude riesit aj akontaciu, bola pred manzelstvom a ked obaja potvrdite ze bola polovica z kazdej strany tak potom uz uplne vsetko bude brat ako BSM. Splatky isli pocas manzelstva a nikto neriesi ci si alebo nie na materskej, mate predsa narok na rovnaku zivotnu uroven 🙂
odporucam poznat vsetky ucty ake manzel ma na svoje meno, staci aspon bankova institucia, to treba uviest sudu
Budem zla, ale z pravneho hladiska, mozes auto predat (kedze je na Tvoje meno), a vynos z neho tvrdit, ze si minula na domacnost a pod. Kym Vas rozvedu, peniaze patria obom (nie polovica jeho a polovica Tvoja, ale aj Tvoje, aj jeho)
@apartman ak si auto zobrala na seba este pred manzelstvom, tak patri tebe. Manzel by vsak mohol mat narok na polovicu toho co sa do toho pocas manzelstva vlozilo. Ja by som to riesila nejakou dohodou..