Ahojte baby 🙂 chcela by som sa vám tu trosku vypísať a zistiť váš osobný názor na vec. S priateľom ešte poriadne nemáme ani 20 rokov. Od začiatku vzťahu partnera ľúbim ako som nikdy nikoho nedokázala. Kým vôbec náš vzťah začal, sme si prešli pekne zložitou cestou. Verila som, že to, čo k nemu cítim tak isto cíti aj on, myslela som si ze sme na tej istej hladine ze sme si krásne vyrovnaní bola som veľmi spokojná 🙂 ale samozrejme nastal ten deň kedy som zbadala dvoje čiarky na testoch a bolo. Po oznámení došiel hneď za mnou a zachoval sa nad moje očakávania veľmi ustretovo a ze to spolu vychovame. Ja už som v hlave pomaly mena vyberala...Ale co bol skrat bol hneď druhy deň.... Zosypal sa... A úplne... Reval mi tu ze to nezvládne a ze sam je ešte decko začal sa vyhovárať ze ja mam ešte rok školy ze to by som nezvládla a ze nemá zatiaľ robotu a podobne ja som sa ho snažila upokojiť ze to zvládneme ze ešte máme dosť času a ze rodina nám pomôže na začiatok a podobne... Lenže on vytiahol ešte horšie veci... Človek, ktorého som tak strašne ľúbila mi do očí povedal, že nadomnou do budúcna nikdy neuvažoval... V tej chvíli sa akoby vo mne niečo zlomilo... Už som ani nejak nevnimala ze vyťahuje veci o tom, že ma jeho tatino nechce u nich už vidieť (to ma videl raz v živote nevadí ).. Alebo že týždeň pred týmto uvažoval nad rozchodom ze sa,,začal nudiť,, alebo ze mi začal robiť krížik na brucho ze ma podporí k potratu...Tento chlapec v mojich očiach klesol na samé dno... Už je tomu mesiac... K potratu som sa nakoniec aj ja sklonila,keďže partner podpora jak hovado a ja psychika úplne na 0 len furt plač plač.... Pondelok bol ten deň. Ale v nemocnici mi prišlo z toho veľmi zle a nakoniec ma zchmatol za ruku a odtiaľ odvliekol 🙂 babo si isto ponecham 🙂 Ale neviem co s nim lebo ja som od toho zlomu k nemu strašne chladná, nechcem sa mu s ničím zdoverovat chcel odísť do Anglicka ze,,aby tu od všetkého vypadol,,... A ja uz som sa na to dívala ze chod si čau... Je mi strasne teraz ľahostajný absolútne neviem ci on ma niekedy ľúbil lebo dňom za dňom mi príde ako väčšie decko co by už nevedel co ma povedať a len ma zneistuje... Nedoverujem mu už, po tomto už nie. JA NEVIEM ci mu mam ešte dôverovať!! Obávam sa toho ze skôr či neskôr sa na mňa tak ci onak vykasle. A ja mam mat s takým debilom dieťa.. Včera mi este písal ako sa chce zmeniť,dospieť a ze sa rozhodol pre nás a ze pre nás bude makať... A ja uz neviem ci ešte sa budem na neho dívať očami ako pred tým ☹ to ma najviac mrzí ale viem ze to babo budem milovať ako nikoho. Najväčšiu lásku svojho života si žena nenajde ale porodí 🙂 🙂
....a ja mam mst s takýmto debilom dieta.... No ale ved toho debila di si nasla ty sama a vsak ty dieta ste robili tiez spolu a dobrovoľne
Takze ?
nerozumiem ocom pises kto si ?
veď prázdniny ešte nezačali, či niekto má už hotovo v škole, tak vymýšľa?
Ked si si stym debilom uzivala ti to nevadilo,,,uz vtedy ste mali myslet nato co stoho bude,,,mali ste pouzit ochranu... Ste mladi nezreli,nerozvazni,,frajer si chce uzivat a nie si decko vesat na krk... Na vsetko ostanes sama😃
Podla mna chalan reaguje primerane veku, je zmateny, neisty, zaskoceny novou situaciou. Potrebuje cas, aby to spracoval a hadam bude dobre...potom sa ukaze jeho charakter.
@becca_a ked je takto labilný tak treba mysliet aj na to, ze ta ,,osere,,a teda treba mať plán B....Začni riešiť prakticke veci - byvanie, kde budeš, z čoho budeš zit, ako dokončíš školu - individuálny plán a kto vypomože aby si spravila aspon tu maturitu...ono to ubehne ako voda to tehotenstvo. Nepíšeš čo rodičia na to. Tak ked sa rozhodol pre vás, tak treba začať riešiť tieto prakticke veci...koniec fnukaniu a začať makať. Čo sa dovery týka...ja sa mu ani nečudujem ze ,,lahol,, od nervov...nemat ani 20 no tak kolko má 18nást??? tak sa zrutim aj ja prvý moment lebo toto je ,,dosť pruser,,. Ono ružove okuliare maš teraz o vonavom bábätku,ale realita je na hovado tvrdá.
Ziadna dalsia dovera. Poslat ho do riti. Nesmies sa nechat zlomit tym co on naslubuje. Je zbytocne ti radit. Rozhodovat sa musis uz sama, si matkou a tvoje dieta musi byt prvorade nie debil, ktory evidentne cuva od teba a zachovava si bezstarostny zivot.
Podla mna sa asi riadne zlakol a sam potrebuje cas, aby sa s danou situaciou akosi ,,popasoval", ...takze mu skus nechat cas....a tak isto aj sebe...a uvidis ...mozno nakoniec budete spolu a tesit sa z noveho zivota...v kazdom pripade drzim palce...a spravne si sa rozhodla si dietatko nechat
naco ti je vlastne chlap?dolezite je aby ste mali kde byvat s babatkom a mali co jest...ak mas rodicov, tak skus u nich, dietatko vychovas a ver, ze tu lasku ti niekolkonasobne vynahradi...vobec by som sa s takym blbom dalej nezaoberala.
To je tak, ked deti si spravia dieta. A potom riesia, kto je vacsie decko...
ked sa deti nudia tak robia deti.. a potom nepomôže ani vaľkom po hlave...a čo na to tvoji rodičia?
podla mna ako si vychovas deti tak su vychovane led svojmu dietatu nedas prednasku a nepreberies take to vecy tak potom sa necudujte ze deti robia deti na to su rodicia mali by byt zodpovedny co sa tyka takych to vecy mali by deti zaskolit na to a nie deti robia deti
@becca_a myslim, ze si musis uvedomit, ze aj ty si mlada, ale aj otec tvojho dietata je velmi mlady mat uz zodpovednost za rodinu .....ako pisali mnohi deti maju dieta ....ale to uz nezmenis .....viem, ze ti ide hlavne o tvoje dieta, ale dieta potrebuje otca a potrebuje dobry vztah so svojim otcom a ak milujes svoje dieta urobis vsetko co mozes, aby si ti dvaja rozumeli .....treba na to mysliet : to najlepsie, co mozes svojmu dietatu dat je kompletna a zdrava rodina .....urob vsetko, co mozes, aby ste mohli spolu byt ....
ja rozumiem tomu, ze nezareagoval dobre, ale na druhej strane siel s tebou na ten potrat a odhovoril ta od neho ...on vase dieta zachranil ...lebo keby to nebol urobil uz by ste dieta nemali ....ja chapem, ze najprv ta k potratu tlacil, ale sluzi mu to ku cti, ze si to cele presiel a zmenil postoj .....
ako on aj ty musis rychlo dozriet aby ste hladali to co bude vasmu dietatu prospievat .....tu uz nejde len o teba a nejde len o tvojho priatela ....ide o vas, vas vztah a vase dieta ......
...stanete sa rodicmi a to nesie so sebou velku davku odriekania a obetavosti ...
...kazda, co napisala, ze bez neho ti bude lahsie sa myli ....bude ti tazsie ak budes na vsetky tie starosti ale aj radosti sama .....skus sa pozriet na svojho priatela nie cez jeho zlyhanie, ale skus sa s nim porozpravat znovu o slovach, ktore ta boleli , ale aj o tom, co bolelo jeho .....a hladajte to , co vas spaja ...
velmi lahko vieme odsudit toho druheho ....ale hladat cestu spat je omnoho tazsie ....
ale vase dieta vas potrebuje oboch....
@jennky13 na margo časti tvojho príspevku... áno, dieťa potrebuje oboch rodičov, aj otca. ale rodičov zrelých a schopných sa postarať o svoje dieťa. To zatiaľ nie je ani jeden z nich. Bez pomoci svojich rodičov budú stratení...
Znakom zrelosti je, že si ľudia dobre vyberú, s kým splodia dieťa. Pochybujem, že tuto mladá si niekedy položila túto otázku. či je tento chlapec vhodný adept na rodiča môjho dieťaťa. ktorý jej s ním bude pomáhať, bude jej oporou v dobrom či zlom, atď.
Existuje názor, že lepšie je mať zlý vzťah, ako žiadny. Myslíš, že je lepší zlý otec, ako žiadny otec? Prečítaj si tému, kde sa teraz rieši, ako otec nepomáha nijako matke s ročným dieťaťom. a to už nie sú teenageri...
@jennky13 sorry ale fakt je lepsie mat pri sebe nezodpovedneho a neschopneho chlapa? Lebo keby tieto kriteria splna a chce ju a to decko tak si spolocne sadnu obe strany a dohodnu sa ako sa bude fungovat. A nie ze jeden den hybaj na potrat a druhy den ju odtial ju taha prec lebo zrejme videl ze to ona nezvlada. Ako sorry ano obaja su nezreli na vztah ale na co od nich chciet obetu typu nech su spolu a o tri roky budu rozvedeni a sebavedomie jej hlavne bude v keli lebo pocuvala ludi na modrom koniku. Omg.
@worker_falcon 👌🏻
@jennky13 Ako prepáč - už ti tu to hlavné odpísali @worker_falcon a @n0mi - to akože radšej byť s debilom len aby dieťa malo otca? A potom si ďalšie roky hovoriť, že veď som s ním len kvôli dieťaťu, prípadne deťom? A po 20-30-tich rokoch si povedať aká som len bola sprostá ale už je neskoro? No fakt super rada do života 20-ročnej dievčiny. 😖
@becca_a ja som mala 20 a bola som na výške ked som zistila že som tehotná . Otec dieťaťa sa tiež zachoval veľmi podobne ako ten tvoj , neskutočne ma sklamal , napriek tomu sme sa vzali a žili spolu ďalších 13 rokov a splodili ešte jedno dieťa. Manželstvo nebolo práv najlepšie.
Ja som sa ako dieťa necítila , malá síce nebola v pláne , ale nechala som si ju a vychovala .Myslím že si dobre urobila že si na ten potrat nešla, v živote sú ďaleko horšie situácie ako nechcené tehotenstvo , začiatky nie sú práve najlepšie ale tak ako sa rodia deti dámam po 40 tke , tak sa jednoducho rodia aj mladým dievčatám .
@becca_a nieco podobne sa stalo mne na vs, boli sme mladunki...zistila som to hned, mala som gynekologicke problemy a chodila casto na kontroly, (okrem ineho mi tvrdili, ze dieti nebudem moct mat) par tyzdnov som mala na rozmyslenie - nechat, nenechat...asi mesiac som to nikomu nepovedala, ani priatelovi...iba premyslala, lebo som mu vobec nedoverovala, mali sme kazdy po vs ine plany...bolo to tazke aj z jeho strany - dnes, deti su velke a vsetko je tak ako malo byt...
@worker_falcon
@evittam
@evittam odpovedam vsetkym naraz
kazdy ma svoj nazor na zivot a svoje skusenosti ....z toho co napisala je zrejme ze obaja su mladi a nezreli a obaja reagovali pod tlakom....ani jeden z nich nereagoval uplne spravne a kazdy z nich urobil nieco spravne ....ten jej chlapec zareagoval zle ale az po rozhovore so svojimi rodicmi (ak som spravne pochopila ....lebo hned ako sa dozvedel, ze bude otec tak sa tesil ) .....nevieme co vsetko sa stalo u neho .....vieme len jej pocity a jej stavy .....
....neviem aku mate skusenost, ale v stave navalu emocii sa nerozhoduje spravne ....treba cas, aby sa ukazalo kto aky naozaj je....
preto som pisala, aby ho hned neopisovala ....to je to najlahsie urazene sa stiahnut a povedat, ze si poradi aj bez neho ....ale dieta potrebuje aj otca a potrebuje dobry vztah s otcom a to treba zohladnit velmi silne ......
...v poslednom case sa vsetko hned riesi odchodom , rozchodom, ale to je dost detsky sposob jednania.....omnoho tazsi ale efektivnejsi je hladania toho co nas spaja ,ako co rozdeluje....
....keby bola moja dcera v takejto situacii, tak by som jej urcite radila, aby tomu chlapcovi dala sancu, aby mu dovolila robit chyby a dala mu cas, aby sa s tym vysporiadal a zareagoval tak ako chce naozaj on ....ani z chlapca sa chlap nestane za jeden den...
...aj ten chlapec bol pod tlakom ...ved jeho otec tiez nereagoval spravne .....
...ja netvrdim, ze si musi debila zobrat.....ale dat si cas spoznat, ci jej chlapec je naozaj taky debil ako ho teraz vidi .....
....a to, ze to najlepsie co mozes svojmu dietatu dat je stastna rodina s otcom a mamou je fakt za ktorym si stojim .....mne to v zivote vzdy velmi pomohlo vidiet spravne co ma naozaj cenu a usporiadat si vlastne rebricek hodnot pre zivotne rozhodnutia
@jennky13 najväčšia chyba bola v tom, že on aj ona boli blbí a splodili dieťa s niekým, s kým sa nechcú viazať. Nemajú na to vek ani zázemie, o rozume radšej pomlčíme. To sa "nestalo", to "nebol osud". To bola blbosť. A teraz sú postavení do situácie, kedy asi ani jedno riešenie nie k dobré. Snáď otca pre druhé dieťa si vyberie lepšie 😀
@becca_a Podobne ako pár pisateliek predo mnou, ani ja sa tvojmu priateľovi nečudujem. Aj ja som v dvadsiatich mala priateľa, ktorého som mala neskutočne rada, ale nejakým spôsobom som vedela, že s ním do budúcnosti nerátam. Môj názor je, že si pred dvadsiatkou človek musí odžiť taký ten prvý "detský" vzťah, v ktorom jeden ešte neráta s manželstvom a rodičovstvom, ale si iba tak jeden užíva prítomnosť toho druhého, etc. Podľa mňa je to priestor na to, aby človek mohol porobiť rôzne vzťahové chyby a do budúcnosti vedieť, ako si predstavuje /nepredstavuje svoj budúci už zrelý vzťah. Na druhej strane mám pár známych, ktoré sa vydali okolo dvadsiatky a netvária sa, že by to bola životná chyba. No kruté je, ak to dvaja necítia rovnako, ako je to vo vašom prípade.
Môj názor - nechaj ho odísť. Myslím, že bolo veľmi nezodpovedné urobiť si dieťa, nakoľko ste nemali jasno v tom, ako sa na to pozeráte obaja. Ak pri tebe ostane, predpokladám, že to bude len nasilu (snáď ďalší prípad vynúteného manželstva, lebo predsa zodpovednosť sa patrí).
@jennky13 a to, ze to najlepsie co mozes svojmu dietatu dat je stastna rodina s otcom a mamou - toto nemyslíš vážne? ako môžu byť šťastní? potom čo jej on povedal?
radšej budem sama s dieťaťom ako s takýmto človek, tam nikto nebude šťastní ak zostanú spolu, duplom nie dieťa.
Neviem , či by som ho hneď odsúdila ako nezodpovedného a nezreleho blbá, od ktorého treba dať ruky preč . Nepoznám ho. Ani teba . Podľa mna by si mu ale este šancu mala dať . Zareagoval straaaasne blbo . Ale je zo 20!rocny chlap , ktorý sa zľakol . Byt rodičom nie je sranda. Je to obrovská zodpovednosť za život malého stvorenia. A mam pocit , ze chlapec sa snaží . Je to otec tvojho dieťaťa a možno sa z neho vykľuje fakt skvelý otec . Skús mu dať len kúsok času . Myslím , ze zmeniť sa chce, podľa toho , čo píšeš . A neviem aké sú rodinne vzťahy , ale nebol ten potrat aj nápad tak trosku svokrovcov ? Keď najskôr vravel , ze to zvládnete a potom ten obrat ?
Držím vam moc palce 😊 A nevšímaj si blbe komentáre . Dieťatko je veľký dar . Nemáš 15. Si dvadsaťročná žena 😉 Zvládneš byt maminou úplne v pohode 😊 Koľkí tridsaťroční akože "už rozumní " sa brali a "rozumne" plánovali dieťa a nakoniec to skončilo na prd .ǒoja sesternica otehotnela ako 18 ročná . Ma po tridsiatke , krásne dve detičky a šťastnú rodinku . A to by si mala vtedy vidieť tie komentáre ako zostane s malým sama a bla ..
Nechápem prečo píšete že dieťa má dieťa a deti sa nudia tak si robia deti a podobne!!! Veď sú to dospelý ľudia a stalo sa tak, ako sa môže stať aj 40 ročným. Nikde nie je napísané, že 20 roční mladí ľudia sa nevedia postarať o dieťa. Niektorý ani 30, či 40 roční nemajú žiadnu zodpovednosť. Ide o prístup. Pre teba by malo byť teraz prvoradé bábätko. V otcovi bábätka sa možno zodpovednosť prejaví a možno nie ani o 20 rokov. Je to individuálne, ty sa hlavne zameraj na seba a bábo. Prajem veľa síl a nech všetko dobre dopadne. Nikto z nás ťa súdiť nemôže. Stalo sa a čo????? No tak si ponesieš následky, ale nie si prvá ani posledná. ak máš niekoho kto ti pomôže tak to zvládnete ty a bábo 🙂
@zuzta1 opakujem, dieťa sa NESTANE.
@worker_falcon to mas pravdu, bola blbina splodit dieta, ale to sa uz stalo ....darmo plakat nad rozliatym mliekom, spat do krabicky ho nedostanes.....teraz treba riesit situaciu, ktora vznikla a je a nie rozmyslat ze vznikla za zlych podmienok ....ale mas pravdu ze poucenie by malo byt .
@jennky13 presne tak, poučenie pre ňu a pre ostatných, ktorí sa môžu poučiť z jej chýb.
ak chces tak napis mozme pokecat