Máme dve deti, školáčku a škôlkara. Doteraz som bola s malým 3 roky na materskej čo som počúvala aká som lenivá čo nejdem už robiť...po ukončení rodičovskej a podpory som sa zamestnala a miesto toho aby bol spokojný je neustále nervózny a vyčíta mi že sa stará o vlastné deti. Ja si prídem ako z inej planéty...a vôbec nechápem jeho rečiam. Cíti sa ukrivdeny že ráno chystá a rozvádza deti a že poobede ich vyzdvihne. Príde mu to hrozne nefér, že ja som Marka a mám to robiť ja. Čaká odo mňa vďaku za ako mi pomáha a ja len nechápem že sakra čo mi pomáha že sa stará o svoje deti 🤦 a neustále sa hádame kvôli tomu....
Pre vysvetlenie on je manažér, môže prísť do roboty a z roboty ako sa mu chce, nikto ho nerieši nesleduje....
Ja robím 40km z domu lebo naokolo bola práca len na smeny...pipam si príchod aj odchod. Šéfka prísne sleduje ci sedi odpracovaných 8.5 hodiny. Deti ráno vôbec nestíham a poobede by sa dalo ale keďže on končí o druhej a ja o štvrtej príde mi logickejšie aby zobral deti lebo staršia chodí ešte na krúžky, aby bola chvíľu doma. Na krúžky ju vidím ja, taktiež varím. Ešte mu vadí ak je doma bordel čo teda nestíham aj nákup aj krúžky aj sa snažím schudnúť a teda idem si zabehať ( on nechce mať pri sebe tučnú ženu) ale chcem schudnúť aj pre seba...
A teraz otázka vasi muži sú ako na Tom so starostlivosťou o deti? Je len ten môj chudáčik tyrany?
čo by robil keby si musela do nemocnice? mne sa to stalo - doma ostal mm s 3 deťmi najm. mala 18 m... nikto mu neprišiel pomôcť, všetko robil sám. a zvládol to.
prvé čo povedal keď som sa vrátila že to mi teda nezávidí koľko je doma práce s deťmi....
A on deti nechcel?
Wooow. To čo máš doma za exemplár? Ja som radikálna. Na tvojom mieste balím saky paky a nechám ho s deťmi,kým sa nespamätá.
Ked som v práci, muž je s deťmi celý deň, staršiu odvedie do škôlky, poobede ide pre ňu, idú na kruzok, alebo von, cez deň je s mladším, buď sú doma a chystá obed, alebo sú vonku.. Večer keď prídem domov, decká sú osprchovane a v pyžame...
Domáce práce ale od muža nejako nevyžadujem, mne stačí, že navarí a udržiava poriadok v kuchyni, a umýva okná, zbytok si chcem riadiť sama podľa seba 🙂
Môj si uvedomuje, že deti nám nepriniesol bocian, že je rovnaký otec ako ja matka. Deti sme si zadovážili spolu a tak k tomu aj pristupuje. Domácnosť je tiež naša, čiže aj navarí, aj uprace a všetko čo je treba.
Nie, tvoj zákonitý nie je tyrany, iba debil.
Baby veď toto že ja mám ten istý názor a on proste očakáva vďaku za to ako mi pomáha. Už to keď počujem že on mi pomáha má ide trafiť šľak...
Samozrejme svokra že akeho mám super muža že mi tak "pomáha" lebo ona nechodila do roboty tak jej muž nerobil nič a on to videl doma ako matka je handra čo robí všetko a chlap prišiel domov z roboty a tým to skočilo a preto mu príde že on je už Superman ak vyzdvihne a privezie deti
@mamamasama áno nad tým uvažujem aj ja
Pretoc mu hodiny na 21. storočie a oznam mu, že on ti nepomáha, on je rodič a vychováva svoje deti.
@marisoul17 keby to ide tak ľahko on si stále ide svoje, že ho využívam a takéto veci 🤦 hádame sa kvôli tomu a stále mi povie že to je moja vina mám ísť robiť na polovičný úväzok že som Matka dvoch detí. A keby donesiem domov 200e zas by bol problém
A on je otcom dvoch detí. Či v čom si myslí, že spočíva jeho úloha? Okrem výplaty samozrejme.
No lebo pan manazer sa rano pekne obliekol,odviezol sa do/z roboty a bolo. Svet gombicka. A teraz musi vychystat 2 deti ( a dobre vieme,ze nie vzdy je to v klude a ide sa s usmevom do skoly,skolky), nahananie,obliekanie, pri odovzdani to tiez nemusi byt vesele. A to uz je daleko od toho komfortu co mal predtym. Raz -dvakrat to zvladne,ale kazdodenna rutina ho frustruje a zacinaju urazky, a nastrbuje to vztah.
Asi by som s nim v klude hodila rec, ze ako si to on predstavuje aby dobre bolo aj tebe aj jemu. Veeeelmi by ma zaujimalo naco by prisiel.
Obetovat zo svojho pohodlia mu nevonia. A to su jeho deti,nie cudzie.
Povedz mu to naopak, ze ty pomahas jemu pri starosti o jeho deti.
Divneho muza si si vybrala. Uz je 21.storocie a chlapi sa uz zacali podielat na domacnosti aj starostlivosti o deti. Casom si to hadam uvedomi. Ale celkovo ma otrasne spravanie voci tebe. Ziadna ucta,nic. Moj sa podiela a aj ho zvyknem pochvalit,lebo to este stale nie je samozrejmost u chlapov. A aj to citim tak,ze mu chcem vyjadrit uznanie,neberiem ako samozrejmost. My sa ale vieme vzajomne ocenit a podakovat,uznat.
Tak mu povedz ze ty mu pomahas priniest peniaze do domacnosti a ocakavas vdaku. Ak si mysli ze ty mas skakat okolo deti a domacnosti sama lebo si matka, on ma potom zaobstarat rodinu dostatocne financne lebo je otec, ak to chce hrat na 18. storocie 🙂
Ps: ja osobne by som sa bala s nim nechat deti same na dlhsiu dobu, dvihnut sa a odist 🙈 chudata deti za to nemozu a este si to zliznu
Manazer ktory konci o druhej 😂😂😂😂😂😂
Ak zarobi naozaj ako manazer, o druhej nekonci.
Ak konci o druhej, nezarobi ako manazer.
@elizabet173 ja mam toto isté doma takže verím
uz len ta poznamka o tvojej lenivosti vypoveda vela o nom, takze to asi nebude pre teba novinka, ze je to chrapun.
Su to aj jeho deti, neviem preco by si mala: aj pracovat, aj stihat vsetko okolo deti a doma...taka supermatka tu asi nie je.
Je to bezne a uplne normalne, ze ked nestihas deti, tak da on a vyberie.
Opytaj sa ho, ze aku ma vlastne predstavu o tebe.
Veď chod na ten polovičný úväzok, ktory ti odporuca. Hádam nebude taký sprostý, že bude potom prekvapený z polovičného prijmu.
Toto je inak šialená kombinácia - muž nechce mať žiadne starosti ohľadom deti a domácnosti a zároveň má žena pracovať na plný úväzok. Plus teda tým pádom deti a domacnost. Kde na toto tí chlapi chodia? Kúska hanby to nemá😁
Opytaj sa detí ako vyzerá to ráno, kedy ich rozváža do školy/škôlky... Ci nie je nervózny, co sa rozprávajú doma v aute.... A porizoravaj sa s ním.... Ked frfle aj pred nimi....nie je to vhodné a vôbec nie pre deti...
A ty si sa ho už opýtala ako teda si to on pán manager predstavuje? máš ist na polovičný úvazok a kmitat okolo detí , on bude teda čo robiť, ked konči o 14tej?rozumiem, že ked by nechodil pre deti tak asi by nekončil o 14tej. to akú má pozíciu ked ako manager robí ráno od kedy stihne a poobede o 14 tej odchádza pre deti? Tvoja pozícia v práci by sa dala robiť na polovičný úvazok?
Ako si to pánko predstavuje? Ze máš makať na plný úväzok a zároveň sa bezchybne 24/7starat o deti?
Keď sa, teda zabudol v dobe kamennej, kde chlapi lovili mamuty a ženy udržiavali oheň, tak nech potom zarobí toľko, aby si ty "len udržiavala ten oheň".
Ci si myslí, že žena je nejaký nad človek, či robot, aby robil na 200 %úplne všetko?
Jednoducha rovnica - ked chce úplný kľud od deti a domácnosti, tak musí finančne to zabezpečiť len on. Keď chce, aby pracovala aj žena, tak musí sa zapojiť do domácnosti a opatery detí aj on.
U takychto typkov nebude nikdy nic v poriadku, vzdy si nieco najdu. Ma crty narcistickej osobnosti.
Autorka, to ze takyto vzorec vychovy videl doma je jedna vec ale ty si to kludne mohla zmenit a hlavne postupne uz pri vasom prvom dietati. Zapajat ho do chodu domacnosti a starostlivosti o dieta. Vyslovene ho to naucit. Nemozes od neho teraz ockavat za cca 6 rokov (neviem ako dlho si bola doma), ze on teraz zacne automaticky robit to co ty od neho ocakavas, ked to nikdy predtym robit nemusel. Vies ako sa hovori, ako si si naucila tak mas. Moj muz je tiez z rodiny kde sa o deti starala matka, tiez v tom vyrastal ale my sme si hned na zaciatku vztahu vsetko vyjasnili co sa tyka starostlivosti deti a chodu domacnosti. Ked si od zaciatku obskakujes chlapa a ukazes mu ako ty vsetko super sama zvladas, necuduj sa ze je v r*ti z toho, ze teraz ma aj on nejake povinnosti.