Ahojte, v prvom rade viem, ze tu mozem dostat odpovede, ktore mi zoberu aj poslednu nadej alebo aj take, co mi daju falosnu nadej...asi chcem len vediet nazory inych, mozno skusenejsich alebo tych, co nieco take prezili. Takto pred rokom som sem prvykrat pisala. Teraz uz viem, ze to co som popisala ako nasu krizu (sme spolu s priatelom 5 rokov) , bola kriza moja. Koncila som dve skoly naraz, bola nervozna, hadali sme sa, ja som kritizovala, vycitala...V lete to nejak vyvrcholilo a on mi prisiel na to, ze som si pisala s kamaratom a flirtovala a popisala hluposti ale nikdy nie typu, ze ho lubim alebo podobne, zalubena som nikdy do ineho nebola a tiez som svojho priatela nepodviedla. Je to kamarat s ktorym som bola obcas na pivo...asi tak 3x v roku...Priatel na neho ziarlil, co som si na zaciatku asi nevsimla a pritom som vravela, ze ich kludne zoznamim. Ked si priatel prvy raz precital, co som s nim popisala dusil to v sebe vela mesiacov a snazil sa byt dobry a mily aby som to nepotrebovala pisat. V lete som sla k tomu kamaratovi a vyplakavala sa mu a priatel mi na to prisiel, nahneval sa a tak som sa popriznavala...Potom aby toho nebolo malo si zas precital moje maily. Tam som kamaratke najlepsej pisala o vselicom moznom, ako by som si uzila s tym a s tym..ale to bolo v rovine ako ked fantazirujeme a nikdy by som realne nic take neurobila..ibaze sme sa vadili, on si ma nevsimal a tazko som to niesla. Potom to osud asi chcel a raz som sa prihlasila na fb a otvoril sa mi ten jeho...takze som si pozrela aj ja dve slecny a bum, pisal si s nimi ako by si rozdali a tak..sice sa ani s jednou nikdy nestretol ale aj tak...Vraj to vsetko, co sa stalo nesie velmi tazko. Aj som povedala, ze ok odidem a necham ta dychat ale nechcel. Od oktobra minuleho roku sa to upokojilo, ja som uplne prestala s kritikou a vycitkami, som mila, pomahame si...nehadame sa...a uz som zas snivala o detoch a pytala som sa na ne...ze najprv spolocne byvanie a potom aj deti ale ze momentalne nie. Minuly mesiac mi pomahal s cimsi v telefone a videl ze som mala medzi spravami aj toho kamarata (ospravedlnovala som sa kamaratovi, ze som ho tak skaredo vyskrtla zo zivota,zobrala som zodpovednost na seba)...priatel si zas urcite myslel, ze zas chatujeme a flirtujeme a ze ma zas bali...Ale nespytal sa vtedy na to a ja nemam chut vysvetlovat nieco, na co sa clovek nepyta...Som vdacna ak to citate az potialto. Minuly vikend som sa rozplakala a povedala, ze ziarlim a ze mi uz sibe a tak nejak sme mali vecer plny rozhvorov, plakali sme obaja a on povedal, ze videl pred mesiacom ako som tam zas mala JEHO, a v tu chvilu som videla aky hnev v sebe ma ako sa mu vynaraju tie veci, co sme si popisali...vraj mi odpustil a da sa povedat, ze mi veri ale ze ked som povedala, ze sme ako spolubyvajuci, ze som mala pravdu, ze kedysi tie deti fakt chcel a teraz nie a pri otazke ci ma teda uz nelubi, povedal, ze nevie...navrhla som aby sme s ateda kazdy inam odstahovali...v mene toho, ze ho lubim nechcem aby viac trpel...povedal, ze nie, ze teraz este nevie a ze casom uvidime, dohodneme sa...velmi ma bolelo ho videt plakat...poucila som a a som ina, pracujem na sebe...nechcem drzat cosi nefunkcne ale my si vazne rozumieme, teda mozno si to sama myslim...mame spolocne zaujmy, vieme sa rozpravat ( i ked to asi viazlo obcas), pomahame si stale...len toho bolo vsetkeho vela, ma neskutocne vela v praci teraz...vyse roka sme neboli na poriadnej dovolenke si oddychnut a ja to nechcem zahodit ale nedonutim nikoho aby ma lubil...tak tu spolu zijeme, a moja otazka znie ako sa mam spravat teraz...uplne normalne? prestala som s prejavmi ako bozky, objimanie a pisanie si takych velmi zalubenych veci lebo to som poslendu dobu len ja robila...chcem mu dat priestor aby sam prisiel na to, ci to chce...na sex ma sice stale chut a ja tiez ale povedala som, ze si dajme cas...je mi tazko mat sex, ked neviem, ci ma lubi...akoze mozno to dakomu pride hlupe detinske a tak ale ja sa fakt trapim a o tak skveleho muza prist nechcem...a chcem nechat veci plynut a snazim sa hladat ako v tejto situacii sa nezblaznit a nenarobit este viac chyb....Dakujem vam aspon za precitanie a pochopenie.
@veverka1111 Priatel zacal byt atraktivny az ked si zacala citit, ze ho stracas.
Nekomunikuje o problemoch az kym nie je neskoro. Dusi v sebe hnev. A zaver: obmedzili ste komunikaciu, nehu a sex este viac?
Silne odporucam co najskor parovu terapiu, ale myslim si, ze jeho tendencia nekomunikovat Vam raz zlomi vaz pri dalsej krize.
Takze ta nechce, len nechce aby ta ma aj iny? Alebo ako tomu mam rozumiet. V prvom rade sa odstahuj. Urcite nechces cakat az kym si zacne vodit zeny do domu. Nic sa nevyriesi ak mu nedas priestor.. Ma sa o neho kto starat a ako bonus sa este bude lutovat. akoze nechcem zlahcovat co medzi vami bolo. Ale takto to nema zmysel. Proste odid a bud bez teba nebude chciet zostat, alebo mu bude lepsie. A inak nie je jediny dobry chlap na svete. Asi je cas aby si sa ja ty prestala trapit. Chvilu to bude boliet, ale cas zahoji vsetk rany. Kazdopadne treba sa pohnut nejakym smerom. Ani jednemu z vas tato situacia nerobi dobre.
99999963
No trapilo ho to, precital si take veci ale dusil to v sebe niekolko mesiacov...tiez ma asi v sebe nejaky problem, uz dlhodobo asi. Keby sa hned spyta, ze videl co som si pisala a preco to robim a ci mi cosi chyba, podla mna by sa nestali vsetky tie veci. Komunikaciu ani tak nie, rozpravame sa, smejeme sa...skor som ja obmedzila tie nezne prejavy a objimanie lebo som mala pocit, ze musi mat na to chut aj on...myslela som, ze mu to pomoze...ked nebudem tlacit a pritom ked sme mali tu debatu a sli spat, chcel aby som ho v posteli objala a robieval to v poslednom case aj on...ale tie reci z minuleho tyzdna, ze nevie ci ma lubi ma velmi zasiahli...na tu parovu terapiu sa mozem spytat...netusim ako zareaguje...on je tak strasne hrdy az to nie je dobre
@veverka1111 mne pripadáte ako dve malé deti, ktoré vlastne ani nevedia, čo chcú, možno by ste si mali dať pauzu na pár mesiacov a zamyslieť sa nad tým, čo vlastne chcete, ale hlavne počas tej pauzy neriešiť dalších ľudí a flirtovanie a podobné blbosti
@veverka1111 Vycita Ti vela veci po mesiacoch? Lebo toto nebyva prave priznak vhodneho partnera. Robievaju to manipulatori, psychopati...
@janickacrazy ja to naozaj zvazujem a uplne kludne bez emocii som mu to hovorila, ze si dame cas...ze ved neumierame a nikde nie je napisane, ze sa mozno nevratime k sebe...aj sme to preberali ze teda kto kam odide...ale potom to zamietol, ze on to teraz nevie...ze uvidime...neviem co uvidime..ja mam jasno...len kamaratka a nielen ta aj sestra, to su dve fakt blizke osoby mi radili nech nerobim rychle zavery a rozne scenky...nech ostanem pri nom ...on mi vazne pomaha so vsetkym, vsetko tu vyupratoval, spravi pre mna ozaj co potrebujem, ze by som sa mu hnusila mi nepride ale nedokaze sa preniest cez to, co som urobila a ja zas ho neviem opustit...mozno sme ozaj ako deti...aj ked mame 27 obaja
@charity no ze je psychopat mi obcas napadlo :D ale nie bez srandy...bol schopny vybalit na mna aj po takej dobe, ze a preto kamaratovi posielas fotku...asi som mu akusi fotku poslala vtedy ...a to som doteraz nevedela, ze vedel tiez...takto to kuskuje a vybaluje na mna ale trapi najma seba
@veverka1111 no možno keby si odišla niekam na pár týždňov, napr. k rodičom alebo k sestre, tak by zistil ako mu chýbaš a ty tiež by si zistila, či ti chýba on a ako to s vami vlastne celé je a hlavne by ste sa nemali rýpať v minulosti, čo kto urobil, ved aj on si písal s nejakými babami, takže ani on v tom nie je úplne nevinne, proste urobiť hrubú čiaru za tým, čo bolo a začať znovu, viem, že to nie je jednoduché, ale za pokus by to stálo
Obaja máte chuť pretiahnut nieco čerstvejšie, Vy nemáte ziadny vzťah, niet čo riešiť.
Nevera,ci už virtuálna alebo iná je stále len neverou...pamätaj si toto co pisem a pouvazujte ako a prečo si píšete s inými...môjho muža to doviedlo až k tomu že od nás na dva mesiace odišiel.viac nenapíšem...je to celé na hlavu,ak nemá jeden záujem nepojde to...
najlepsim riesenim by bolo odist jeden od druheho na urcitu dobu a obidvaja by ste zistili ci si chybate..ak ano snazili by ste sa spravat k sebe uz lepsie a ak nie tak vas vztah nema sancu na prezitie
...tak po precitani som si povedala ze niekto sa asi potrebuje dusit v telenovele plnej citovych vylevov a vykyvov typu lubim-nelubim, chcem-nechcem, kamarat-nekamarat, verna-neverna, mam chut-nemam chut na ineho...
z vlastnej skusenosti...ak som zavetrila ze to s chlapom drhne tak som zo vztahu odisla, nema vyznam sa takto citovo kmasat kym este neriesite naozajstne problemy ako rodina. Nema vyznam rozmyslat o detoch ked sami neviete co a ci sa chcete. Nema vyznam "pracovať na vzťahu"...to by som si nechala na to keď budem mať s niekým dve deti a hypotéku a zacne ma sr....zacne mi na nom nieco vadit.
@veverka1111 No draha, ale ked je psychopat, tak tu neries kraviny, ale zhanaj stahovakov.
@veverka1111 To postupne vybalovanie veci na Teba moze byt obycajne citove tyranie... Vzdy si najde nejaky "dovod" Ta potyrat, ked ma chut. Keci o tom, ze Ta nelubi a potom ho mas objimat, mozu byt tiez psychickym tyranim. Daj si pauzu vo vztahu a ono sa Ti to v hlave vykrystalizuje, ze co sa tam dialo.
@veverka1111 podľa mna by ste sa mali rozísť a definitívne. Príde mi to ako vzťah založený na nejakých hrách, nevere a bez vzájomnej dôvery. Na co Vám to je, ked obidvaja riešite ze by ste poriesili niekoho iného ? Zbytočne si ukrajujes z času ktory si uz dávno mohla tráviť s "tym pravým "
ja som ratala s tym, ze dostanem nestranne nazory...ale naozaj musim napisat, ze co by bolo ine na tom, keby sme uz svoji a mame dieta a toto vsetko sa dovali az potom lebo co to tu obcas citam, tak je tu takych neurekom...osobne som mala pocit, ze som zodpovedna a ze nechcem utekat pred problemami...ono ja viem, ze nikto tu nevie aky on a ja naozaj sme...cize sa nedivim, ze to vyzera, ze vlastne nemame vztah...ja som s tym pisanim uplne prestala...ako kvoli nemu, tak kvoli uvedomeniu, co od zivota chcem...proste som si myslela, ze si on po tom vsetkom zasluzi teraz moju trpezlivost...pred tym som sa tolkokrat balila a odchadzala a vzdy ma presviedcal nech nejdem a preco to chcem len tak zahodit...a to sme posledneho pol roka uz boli dobri na seba...vsetko bolo ako malo byt, spokojne som s kamoskou telefonovala aka som stastna...on pozeral byty...nechcem na to pozerat tak jednostranne, ze nelubi ma a bodka...ale ok zvazujem aj nazory tych, co tvrdia, ze to mam zahodit...
alebo som skor chcela vedet, ci tu je dakto taky, co si presiel podobnym...ved on mohol odist davno a hned ako to zistil..jeden aj druhykrat...s pokojom som viackrat navrhla, ze sa odlucime na cas...mohol kyvnut, dobre tak ako to teda urobime a pod...nejaky extra full servis tu zas nezabezpecujem...delime si vsetko tak nejak na polovicu...neobskakujem ho doslova...ja viem, ze skazena dovera vie naozaj polozit vztah...ale baby ozaj to mam zabalit?? ja vam poviem uprimne mam velky strach, ze ak odidem, bude to brat, ze ja som ta co to vzdala a nemala zaujem...
@veverka1111 ad 1: skôr než budeš mať deti (s ním, alebo s iným), sa daj dokopy. Priveľa mindrákov, privmálo sebadôvery, to je akurát tak na talianske manželstvo, emocionálne hojdačky a ľúbostné ošiale a drámy a deti toto naozaj nepotrebujú. Ad 2. to, že žiarli nehovorí absolútne nič o citoch, ktoré k tebe má, alebo nemá. Je to len zranené ego. Ad 3: ak nevie, či ťa ľúbi, tak mu daj čas a priestor, aby na to prišiel. Mám dojem, že máte tak nejak okolo 20-tky??? Tesne pred? Ale už máte určite viac, keď ste už doštudovali...no, čo ti poviem. Dospieť treba 😉
@veverka1111 môj názor: obaja ste nezrelí, bože chráň mať dieťa 😒
@alaguema no mali sme obaja 27, ano ja si priznavam to, ze som mala malo sebadovery a aj sebavedomia...otvorene som mu to povedala, zeje to problem a teraz na nom uz nejaky ten mesiac pracujem, venujem sa aj etikoterapii, chodim na prednasky...som ochotna navstivit psychologa...proste nerobim tu sceny, ziadne odchody uz...vsetko kludne a dospelo...ibaze musi aj on na to prist a zistit ze naozaj chcem zmenu...a teda najma on musi na to prist...ale vdaka za nazor 🙂
@veverka1111 ja neviem. Ja som vo som si vo vsťahu S nikým nepisala nemala fotky nestávala sa s kamarátmi bývalými, inštinktívne viem, čo by druhého ranilo. Týmto chcem povedať, že štýl takýchto vsťahov nechapem. Kde dvaja nevedia, už nechcú, chceli, teraz potrebujú pauzu, lebo bla bla bla. Podla mňa veľmi dobre viete, len ste na to leniví to urobiť. Celkovo zvláštne typy ľudí. Neviem, čo chceš poradiť. Som už v polke príspevoku prevrácala oči. Áno pre mňa je toto detinske😩😩
Vela zien nevie co od dobroty...
@veverka1111 ty tiez akoby si isla podla filmu ako sa zbavit chlapa za desat dni ...zasadny problem u vas je ten, ze ste si uz vzajomne povedali vela zleho a narobili vela hluposti, to je uz tazko potom pozerat do buducnosti optimisticky...sebareflexia je super vec ja som tiez na vela veci prisla sama po nociach na balkone s poharom vina, ale za nejaku dobu som to iste videla opat inak...dajte si cas, lebo to co ty robis je hekticke a zufale zliepanie crepin. Ty si kompletne zmenila svoje vzorce spravania, ale si to teraz naozaj ty? Je to trvalo udrzatelne? On ma zas tazky komunikacny problem, inde by lietali taniera ale on si to este nechava v sebe zriet. Potom kapne bozskou a obaja revete. Ty robis koniny ktore su de facto len blbe nedorozumenia a on tym ze sa o tom nebavite nahrava v hlave akcne filmy. To ze si rozumiete je blbost lebo na oboch stranach je absolutny nedostatok empatie. A to ste este nemali realne problemy.
Keď človek nemá problémy, tak si ich robí.
Aspoň si sa z pár vecí poučila, napr., že zvyšovať si sebavedomie nezáväznými flirtami sa nevypláca.
Ste ako také dve deti, ktorými lomcujú rôzne citové výkyvy, ale pritom všetkom sa máte radi a vlastne úplne umelo si vytvárate nejaké trápenia.
Myslím si, že tak ako sa teraz úplne inak pozeráš na tú situáciu pred rokom, rovnako o rok budeš mať úplne iný a uvoľnenejší pohľad na tú situáciu dnešnú.
Teda nie, že by som ja bola nejaká stará múdra sova alebo čo, ale tak to v živote býva, že človek dozrieva, získava skúsenosti a s nimi sa mu formuje jeho pohľad a prístup k svetu. A u teba to nie je nič iné, ani nič nezvyčajné, akoby sa ti teraz mohlo zdať.
Ahoj, mozno sa ti tobude tazko citat, ale za tie problemy a momentalne citove rozpolozenia a zmatky v hlave si mozes iba ty.na co si si pisala flirtiky s kamaratom, ked pises, ze mas pri sebe dobreho chlapa,?vsetko sa to rozbehlo odkedy ti na tie flirtiky prisiel partner.a dalsia rana pre nho bola, ked si si pisala s kamoskou o inych chlapoch.uz ked si chces take pisat, tak si aspon zmen heslo, alebo to hned vymaz.ja si iba myslim, ze mas straaaasne vela volneho casu,ked rozmyslas nad inymi muzmi a pritom mas doma ako pises, ze super chlapa.proste si mu ublizila tym, ked si to vsetko precital.ja viem o com rozpravam, lebo som nieco podobne pred casom zazila aj ja, len ten kto flirtoval bol moj manzel a tiez som sa dost dlhu dobu nevedela cez to preniest.
No a este jednu vec ti chcemnapisat, ze toto su podla mna take malicherne problemy.este ste asi nezazili realne problemy.ked dojdu deti, nad take somariny uz nebudes mat cas.
@anjeli_k ja viem ze za realitu ktoru mam si mozem iba ja sama...a snazim sa to prijat...ak odide, tak odide a ak sme taki nedospeli tak to nikdy nepochopi...ja si myslim ze sa snazim...cchela som len radu ale pochopila som ze len ja sama si poradim...a ze nic sa neje take horuce ako sa navari...
@veverka1111 vedela si to už na začiatku, že si pomôcť vieš len sama...a rady sa ťažko rozdávajú, keď ako si napísala - nepoznáme vás. Máš dve možnosti, ostať alebo ísť. Ak sa zhrýzaš a trápi ťa to celé, prečo si to nechala na jeho pleciach, prečo to má byť on, kto rozhodne?
@veverka1111 Pozri, ja mám niečo podobné za sebou. Rok lásky, 4 roky vojny a 4 roky pokoja a svadba. My s mm sme si prešli všeličím, hlavne tie 4 roky vojny, to sme sa fakt nenávideli a zároveň milovali. Prežili sme - doslova. Pokiaľ on túži po tvojom objatí, tak stále to má zmysel.
mozno pre pochopenie, bola som dlho poznacena z predosleho vztahu...stale som cakala kedy ma necha aj tento a tak som si dvihala sebavedomie flirtoma a tymi recami, co sa zvyknu popisat...lenze on si z toho vyvodil svoje zavery akoby to bola aferka co trvala takmer rok...a chodila som si veselo s nim na pivo kazdy volnu chvilu a to za ten rok bolo fakt 3x...viem, ze zrada a klamstvo boli a ze som mu do oci vravela, ze nie ten kamarat vobec nema zaujem...ale ja som sa poucila a snazim sa byt lepsi clovek...nasla som si novu pracu o akej sa mi nesnivalo, zacinam tam v maji, venujem sa svojim zalubam...snazim sa tu nevyplakavat teraz pred nim, netlacim, nepytam sa...asi jedina rada bude len cakat...a zaroven sa hnevam lebo sa aj horsie veci mozu stat a vzdy vravel, ze spolu vsetko prekoname...ale v case ked sme si to hovorili sme boli taki ti zalubenci, co sme uz mohli take prekonavat...