Ako neriešiť to, čo si o tebe druhí myslia?

olino17
20. jún 2019

Ako ste dosiahli to, ze vas vobec nezaujima, co si o vas druhy myslia? Vsimla som si, ze v poslednej dobe s tym dost bojujem, resp.ze myslim na to, co si o mne druhi myslia a nahovaram si, ze sa na mna pozeraju a robia si srandu. Viem, ze to je vsetko v hlave... Spokojna so sebou nie som, ale zacala som chodit do posilky, zmenila som zivotny styl..len ako dat hlavu dokopy?

queen_mary
20. jún 2019

@olino17 bud rada, ze mas len taketo problémy 🙂 na take veci by si nemyslela, keby mas vaznejsie, napriklad rodinne, problemy.

arcticcode
20. jún 2019

Ja som to mal odjakziva u prdele. Som fekalne hovado a vzdy mi nolo jedno co si kto o mne mysli

evora29
20. jún 2019

Vždy ta bude zaujímať, ako ta iní vnímajú. Je to pozostatok z čias, ked ľudia žili v tlupe a akékoľvek vyradenie zo skupiny často znamenal rozsudok smrti. Možno stačí, keď sa vedome sústredis na to, aby ta zaujimali iba najbližší ľudia, nie každá suseda ktorá prejde okolo na ulici. Na to ale musíš vnútorne dozrieť, je to otázka mnohých rokov sebapoznavania. Aký máš dôvod ze ta to trápi? Chces sa cítiť obľúbená? Prijimana okolím? Dokazovanie si svojej hodnoty skrz to, ze sa na mna ludia usmievajú je veľmi...nestale. Ľudia ta chvilu milujú, uznavaju, potom neznášajú, v zápätí si im ľahostajná...Je to stály vyvoj a treba to tak aj brať. Ich nezmenis, nemusíš spĺňať ich kritériá. Hlavné je,aby si sa dokázala sama na seba usmievať, aby si poznala svoju hodnotu a potom nebudes v takej miere potrebovať potvrdenie vlastnej hodnoty od okolia. Ale bud v kľude, si úplne normálna,toto rieši niekedy.viac a niekedy menej každý z nás ☺

ellemell
20. jún 2019

@olino17 v prvom rade hlava musí byť ok. Každé ráno a aj celý deň a aj pred spaním si o sebe povedz niečo pekné, pochvál sa a hlavne ty sama nebuď povrchná, ľudia sú tvojím zrkadlom.

evora29
20. jún 2019

@arcticcode Práve taký ludia ako ty, ktori tvrdia ze.ich to vôbec nezaujima, sa nad tym trápia ☺ Nie je hanbou priznat si, ze chcem byt prijimany okolím. Je to potreba každého emocne zdravého človeka.

dskjhfdlkdjhl
20. jún 2019

@olino17 treba sa zamestnat inak, aby si na taketo hluposti nemala cas mysliet. Len ludia, co maju malo roboty a nudia sa, maju cas mysliet na to, co si o nich myslia druhi.

mrkvicka060
20. jún 2019

@olino17 vyrastla som z toho. Vydala som sa, urobili sme deti....a mam dost starosti na to, aby som este riesila, co si druhi myslia 😀 neviem, kolko mas rokov, ale pride to samo. Hlavne musis byt ty spokojna s tym, co mas, byt stastna a zrazu si uvedomis, ze to co si druhi myslia, je len a len ich problem a ich vec a ty s tym nic nemas ani neurobis. Nerobis veci pre druhych, ale pre seba a svoje stastie.

0silvia0
20. jún 2019

@olino17 časom to prejde, vekom ti to bude úplne jedno kto si co o tebe myslí a prečo na teba niekto cumi☺️

sweetdreams
20. jún 2019

Aj ja som z toho asi vyrástla, resp. mám už okruh svojich stabilných kamarátov, ktorí ma poznajú naozaj dobre. Okrem toho mám manžela, takže mi nejako začalo byť jedno, čo si myslia ostatní. ALE nebolo to vždy takto, to priznávam :D

lucialucianka
20. jún 2019

@ellemell denne stretávam aj 100 ľudí a viac rodina, priatelia, len známi, klienti v práci, cestou domov, v obchode a ak niekto povie, že ľudia sú tvojím zrkadlom.....to je len taká formulka, ako obviniť osobu.... ale zamyslieť sa nad sebou nie je od veci, to netvrdím a zamyslieť sa nad tým druhým, že taká nechcem byť

ellemell
20. jún 2019

@lucialucianka ale ja myslím tak, že ako sa vidíme my, vidia nás aj ľudia dosť často, treba sa zamyslieť, veriť si a potom nás bude inak aj vnímať to okolie, niečo na tom proste je.

fridi96
20. jún 2019

No ja som bola tak vychovaná že mat v piii je základ 😂😂 však aj Kali o tom spieva 😄

asia83
20. jún 2019

@olino17 Stačí, keď sa o sebe dozviete klebetu, ale že totálny nezmysel. Pár dní vás to bude hnevať, potom pochopíte, že NIKDY neovplyvníte to, čo si o vás druhí myslia a čo o vás hovoria. Tak vám to začne byť srdečne jedno.

jamika27
20. jún 2019

@olino17 no odpovedz si: ked to budeš riešiť, zmeníš niečo? Nie, tak načo riešiť? Za prvé je to normálne. A aj keď mám vysoko u prdele ľudí, ktorý ma riešia, je mi to jedno - povedzme si pravdu, aj ja riešim druhých svojim spôsobom. Takže je to bludný kolobeh. Riešiť sa budeme navzájom stále, a preto je zvytočné saa tým zapodievať a trápiť

selest
20. jún 2019

To poznam. Musis to nejak spracovat v hlave. Oni si nic nemyslia maju plnu hlavu seba a toho co si asi myslis ty..

nini1010
20. jún 2019

Myslim ze pokial clovek nie je total salamista,tak do tohto postoja musi dospiet,dozriet a prezit par veci.potom si povies ze zijes sama za seba,nie pre dobry pocit inych.

deti95060810
20. jún 2019

u mňa to prišlo vekom...čím som staršia, tým menej ma to zaujíma resp. už vôbec...

deti95060810
20. jún 2019

@evora29 nemáš pravdu...mňa to tiež nezaujíma kto si čo myslím o mne...ale u mńa to prišlo s vekom, rodinnými problémami, ....

skumavka
20. jún 2019

Aj u mna to ide vekom, voľakedy ma to dost ovplyvňovali, ale teraz už takmer vôbec. Asi stanem / zrejem🤣

dskjhfdlkdjhl
20. jún 2019

@evora29 urcite nie je hanbou si priznat, ak niekto chce byt prijimany okolim, ale tiez nie je pravda, ze kazdy emocne zdravy clovek ma takuto potrebu. Resp. zalezi aj na tom, o akom okoli sa bavime. Myslim, ze som emocne v poriadku, ale absolutne ma nezaujima, co si o mne mysli suseda, niektori kolegovia atd.

evora29
20. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl Ved presne o tom.okolí som sa.zmienila. Ze mi záleží iba ma tom, ako ma vnímajú moje deti,manžel, možno rodičia. Nie ze budem rozpitvavat každého známeho ktorého mam, ci ma ohovara, alebo ma rád ☺ záleží mi prirodzene na tom, aby ma moji blízky mali radi, aby som im neublizovala a podla toho sa správam. Stále su hlavne oni mija "tlupa" a chcem sa v nej cítiť prijimana a milovaná ♥

rozmarin17
20. jún 2019

Ja si tiež všetko pripúšťam. Často som sa snažila aj s každým v robote vychádzať, ale z ničoho nič sa ľudia otočili a všimla som si že sa voči mne otočili. Keď som otehotnela bola som vyrovnanejšia a postupne som pochopila, že nemá zmysel sa snažiť s každým vychádzať. Ľudia si stále nájdu na tebe niečo čo si všimnú a ohovoria to. Aj teraz si všimam okolie, ale už sa snažím myslieť na to, že mám rodinu, ktorú milujem a je to pre mňa to najdôležitejšie🍀

moonlight1210
20. jún 2019

@olino17 kedysi som obcas premyslala nad tym “co povedia druhi”. Ale vekom a skusenostami to zaslo do stavu, ze mam vsetkych, ktori mi nie su blizki aj s ich nazormi na haciku. Hned vedla dazdovky. 🙂

michaliita
20. jún 2019

Ako vies co si myslia? To mozes iba predpokladat..a po dalsie budu si mysliet iba to co si chcu mysliet 😉 Aj keby by si bola najkrasia a najuzasnejsia zena na svete ich myslenie nezmenis. Zbytocne sa netrap a bud sebavedoma preto aka si! Drzim palce

loliki
20. jún 2019

@olino17 Na každé dvere a do každej izby si nalep na papieri aspoň na formát A4:
Už len to, že si, robí tento svet nádherným.

diewcatqoo
20. jún 2019

@olino17 ked som este byvala u rodicov, vzdy ma ohovarala nasa postarsia suseda, napr. ked som este len randila s teraz uz manzelom, parkrat po mna prisiel na inych autach a uz po okoli rozpravala, ze som prespanka a s kolkymi chlapmi randim. Vzdy, ked som ju stretla, tak som sa jej spytala, co hovori na mojho noveho frajera. Aj som bola podla nej niekolkokrat tehotna, tak som si parkrat rypla, ci mi nieco kupi do vybavy pre male a tak 🙂
Vobec ta nemusi trapit, co si o tebe mysli okolie. Ti najblizsi, ktorym na tebe zalezi, ta vacsinou dobre poznaju a ak aj niekto o tebe rozširuje nepravdy, oni vedia, aka si naozaj. Snaz sa nesklamat svojich najblizsich a ostatnych mozes mat u prdele. Nikdy sa nezavdacis vsetkym.
A este, urcite existuje vela ludi, o ktorych si mozno myslis, ze ta riesia, ale vobec to nemusi byt pravda. Nie si stred vesmiru - nikto nie je. Vacsina cudzich ludi, ktorych stretavas, ma dost svojich starosti, takze si im uplne ukradnuta.

whatever1
20. jún 2019

@olino17 Vzdy si to predstav opacne, ci by sa niekto trapil alebo rozmyslal co si o nom myslis ty. Samozrejme ze nie, a ak by aj ano tak by to musel byt sebakriticky clovek s nizkym sebavedomim, taky ako ty. Popracuj na svojom sebavedomi a nerozmyslaj nad blbostami. Ty si najdolezitejsi clovek vo svojom zivote a je dolezite co si myslis a citis ty a nie co niekto druhy.

olino17
autor
21. jún 2019

Dakujem vsetkym ❤️ beriem si kazdy koment k srdcu a popracujem na tom

adoska717
21. jún 2019

Ja nesom so sebou spokojna ale mam taku povahu ze mam v trubke kto si co o mne mysli dokonca si dokazem sama zo seba srandu spravit... Je to moja vec moj zivot.. Moja vec co robim co jem co si obliekam jak sa spravam... Asi tak 😏😑😂

eva8
21. jún 2019

Zas ja som v puberte mala podobne pocity ako ty. Uplne ta chapem. Bbrrr, bolo to neprijemne. Az na to, ze som si nemyslela, ze si robia zo mna srandu. A pred chlapcom, ktory sa mi pecil, ani slovo som nevedela vysukat zo seba. Mne pomohol jeden chalan, ktory povedal, ze som tucna, ( akoze nebola som doslova tucna) rysava (po trvalej mi v lete vytiahlo farbu slnko), ale oci mam krasne. ... O par mesiacov na to mal zaujem jeden chlapec a ten ma uplne vyliecil. Ale stale, ked je nejaka vyznamnejsia prilezitost sa snazim primerane upravit, nie preto, co si o mne druhi myslia.
Zacala si na sebe pracovat, ak niekto na teba bude cumiet, je to jedno kto, usmej sa. Usmev velmi pomoze. Niekto ti ho vrati a hned ti bude lepsie. Prejde to, uvidis. Len to chce cas. Ten usmev pouzivam hodne a naucila som sa vykecat aj s trapasov, ktore vyrobim. A pritom som uz stara baba.
Alebo, ak mas naozaj dobru kamaratku, zdover sa jej, chodte spolu von a podrzi ta. To pomohlo prave mne, zoznamili sme sa na prazdninach (nezdoverila som sa jej, bola nova znama) brala ma taku, aka som a potom mi ten dalsi clapec zajazdu povedal vyssie uvedene slova. A zistila som, ze kazdy je aky je a je to vlastne fajn. Bud sama sebou, nesnaz sa byt dokonalou, budu ta mat radi. Kazdy ma kopec starosti, nemaju cas druhych hodnotit. Lahko sa mi pise, tazsie realizuje, ale prekonas to, uvidis 🙂