Ako ďalej vychádzať so svokrou?

icky
17. sep 2019

Abojte,mam taky problem so svokrou..a vobec neviem ako dalej s nou vychadzat...S muzom boli na seba vzdy naviazani,ked sme mali financ.problemy pomahala,tym padom som sa jej viac menej prisposobovala,lebo kedze pomahala bolo samozrejme,ze jej vychadzame v ustrety..teraz ale doslo k situacii ked snad prvy krat som si spravila,po svojom a sice ponHlala som sa zo spolocneho vyletu pretoze uz som mala nieco dohodnute,co som jej aj vopred oznamila..ona mi to ale nedokaze odpustit,proste vztahy uplne pokazene,ze som sa nedokazala prisposobit..teraz bili u nas,proste prvy krat snad som jej pivedala na to svoj nazor aby chapala aj ona mna,ani za svet vypocut,urazena...taka zast z nej sla vo i mne..viem,ze sme jej dlznikmi za pomoc ale po tomto,si neviem predstavit sas noy stykat..nemala dobry vztah ani s predoslou zenou mojho muza

icky
autor
17. sep 2019

Aby som dopovedala,na tom vylete bola aj jej dcera ,prisla z uk,tiez su na seba nesmierne naviazane...kedze nechcela odchadzat od mamy picas pobytu na sk,sli sme my tam,aj ked velmi tam nechdim rada,lebo maju restiku,vsetci pracuju a ja som do kym nezavru sama ale teda,sli sme.. Vecer pred nasim idchodom,sa rozhodli pre spilocny vylet ale ako som pisala,ja uz som nieco mala dohodnute,svokre som povedala,ona,ze to stihame,..vylet v pohode presli sme sa len ku koncu sme sa s muzom ponahlali,uz aj kvoli malemu lebo nemal teplu stravu a prebalit...mna zaviest na dohodnute stretnutie..oni urazene odisli,nezdcihali telefon,urazenost neskutocna..o dva dni disla sa svagrina rozlucit,svokra ma totalne odignorovala...svagrina dotknuta..bo ,neviem si predstavit dalsie stretnutia ked som videla po dlhsom stretnuti tu jej zast a urazenost a nechut vypocut si ma..proste len ona a hej dcera sy ublizene,ja som sa citila ako uplne zlo...fakt som z toho na prasky

diewcatqoo
17. sep 2019

Urazit sa na to, ze si sa ponahlala zo spolocneho vyletu? Ehm 🙄😀

icky
autor
17. sep 2019

Este aj preklepy tam mam ale zle sa mi pise..

dopolbokaodrata
17. sep 2019

@icky tak hoc vám pomáhala, vy ste jej vďační, to je pekné, niekedy zas pomôžete vy jej keď to bude potrebovať. Co ale nechápem, je podmienovať si tú pomoc tým ze budete skákať ako ona píska a ešte sa na takú banalitu bude urážať, to je ozaj na hlavu. Každopádne poriadok by si mal urobiť manžel, resp. jej nejak dohovoriť.

eliska13
17. sep 2019

@icky vedela, že sa budeš ponáhľať oznámila si jej to máš malé dieťa ....hod to za hlavu nech sa uraza

sandrahi
17. sep 2019

vies myslim, ze je to aj o tom, ze bola zvyknuta na to, ze si nemala predtym problem s nicim, ze si sa prisposobovala neustale a zrazu zmena, chapem tvoj pocit, ale neriesila by som to 😉 toto su ich problemy, ze su vztahovacne, nie tvoje 🙂

oxana1986
17. sep 2019

@eliska13 a načo jej vôbec niečo vysvetľuješ..zato že Vám pomohla snáď nebudeš jej doživotná dlžníčka a budeš sa stále prispôsobovať...vedela, že potrebuješ ísť preč a bodka..ako sa urazila tak sa aj odrazí...správaj sa k nej normálne ako doteraz a nerieš....

0silvia0
17. sep 2019

@icky ved nech ti neodpusti, ze si sa ponahlala, nech sa ona zoziera vo vnutri zlobou k tebe, to je len jej problem, ty s tym nic nemas😶

icky
autor
17. sep 2019

Ja viem,ze si zato mozem sama,tym svojim prisposobovanim sa,to uz je dane mojou vychovou..Hlavne ma zaskocilo,to,ze zrejme tie dobre vztahy boli podmienene prave tou mojou poddajnostou a stacilo tak malo a som v jej ociach uplne odpisana...to sa stalo pred mesiacom,odvtedy ignoracia od nej ale len mba aj ked spolu so mnou bol aj muz ale vcera dosli a proste,zas mala nejake nepriame poznamky ,za nieco ,zaco som vobec nemohla a skratka,uz som jej povedala svoje...ale bez nadavok,urazok..

eliska13
17. sep 2019

@icky Toto som si prežila so svokrou, vždy po ruke, prispôsobila sa, až mi raz prišlo ako s nami manipuluje a ozvala som sa... vôbec nie v zlom len, že nám to nevyhovuje a to si mala vidieť to teatro😉to sú takí ľudia nezmenis ich

evinkakub
17. sep 2019

mne to pripada ako by si ta tymi peniazmi chcela kupit... ze ona plati, ty skac ako ona piska... normalne s nou komunikuj dalej, usmievaj sa,, zavolaj ju na kavu,, navstiv ju,,, a ona ak je urazena nech je,... ved ona sa odrazi,,,, co ti poviem, uz iba kvoli vnucke/vnukovi 🙂
ved ty si nic neurobila.... ak ma ona problem s tebou, stale je to len jej problem s tebou,,, a nie tvoj problem 🙂

ukulela
17. sep 2019

@icky nechaj, nech to odkomunikuje tvoj manzel. inac, nebola chyba v komunikacii uz na zaciatku? ked ste odchadzali z vyletu, nebolo tam nieco, co ti zazlieva? nejake vycitky, ci podobne.

icky
autor
17. sep 2019

@ukulela praveze vikend bol fajn,vedela,ze teda nieco mam,chcela aby som to zrusila,ja som to ale presunula na neskor s tym,ze nezrusim...vylet ok len,ponahlali sme sa,ja som sla prebalit maleho k nam do auta,medzitym odisli..myzovi do telefonu vykricala,ze jej dcera plakala,ze sa nemohla rozlucit s malym popri tom som bola s nim v aute a mali sa u nas este dalsi den stavit,co aj spravili ale urazenost uz bola velka..aj teraz vytklka,ze to jej dcere ublizilo...vies..ale xkrat aj oni na poslednu chvilu neprisli a cakala,som ich a len cez muza oznamili,ze zmena..tiez ,ked sa ponahlali a prechadzali nasim mestom ani na kavu sa nestavili a povedali ,ze dojdu a neurazila som sa aj kedd tiez som si den inak mohla zariadit a nie sediet a cakat a pripravovat obcerstvenie ale to nevysvetlis...svagrina je dost precitlivela,byvala chorlava ako dieta,ma len rodicov a dost vsetko berie prilis precitlivelo a ona na nej lipne a proste,no ublizila som jej dcere...popri tom fakt banalita ,totalna az sa mi to nechce verit

icky
autor
17. sep 2019

@evinkakub ,ved budem musiet,ona to vie,po tom vystupe,este urazeny bozk na lica,zabuchnut dvere a sup ohovarat s kamaratkou,ktoru mala aj u nas lebo clen rodiny jej...proste nemusim takuto pretvarku a davanie nahavo ,,aha,ako si mi ublizila,, ,ked sme si to mohli v klude vyrozpravat,vysvetlit..ale to nie,radsej to bude riesit s inymi..a tvarit sa ublizene...

ukulela
17. sep 2019

@icky no stale mi tam visi nejaky komunikacny skrat na zaver vyletu, neviem. ja by som to nechala na muza, nemam problem sa s niekym nebavit 🙂 a ak mame nejaky konflikt v rodine, hovorim mu - tvoja mama, ty si ju ries. ja mam ale so svokrou OK vztah.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tykat
17. sep 2019

@icky ...mavni rukou, nic nevysvetluj...ako sa urazili tak sa aj odrazia...a keby nie, ich problem...tvarila by som uplne normalne, nic nevysvetlovala a uplne normalne komunikovala... nech si take ofukovacky a urazacie tanecky skusaju doma a nie na tebe... cim viac ta to bude trapit tym viac budu oni na koni.

lavender273
17. sep 2019

@icky
Viem ze ta to mrzi kvoli muzovi, ale ked sa kvoli takejto hluposti zduje tak nie je kompletna. Myslim ze ako dospela zena sa nemusis nikomu spovedat a ospravedlnovat ked mas vlastny program a zivot. Potrebujes takuto malichernu toxicku osobu vo svojom zivote? Trapilo by ma to tiez, ale casom to prejde a kaslala by som jej na hlavu.

h2
17. sep 2019

@icky Ahoj, prečítala som to celé, ale teda nikde som nenašla ani len zmienku o tom, ako sa k tomu postavil Tvoj muž, ako reagoval, čo povedal Tebe, čo mame... 🤔

janinah
17. sep 2019

kúp si knihy o asertivite a čítaj ich odokola,kým ti nedôjde,že si nič zlé neurobila a je najvyšší čas zdvihnúť hlavu a žiť si po svojom = idem na výlet,len ak chcem, odídem kedy potrebujem a nikomu sa za to neospravedlňujem....osobám ako je tvoja svokra sa veľmi ľahko "dupe" po submisívnych ženičkách ako si ty,lebo jej to svojou /asi/ výchovou a povahou dovolíš,otázka znie- dokedy?

janickacrazy
17. sep 2019

@icky tvoja svokra sa chová ako malé rozmaznané decko, ktorému niekto zobral hračku, a čo ked vám dala nejaké peniaze? to neznamená, že sa musíš chovať ako jej slúžka a robiť to, čo chce ona, od začiatku to bola blbosť z tvojej strany a večne by si to aj tak nevydržala, takže vlastne je aj dobre, že sa to stalo a tá jej dcéra je čo nesvojprávna, ked plakala kvôli takej blbosti? nič zlé si neurobila, chovaj sa normálne, ju to prejde časom, neboj

icky
autor
17. sep 2019

@veronika4495 ,je to trapne,mas pravd,uz ked som to pisala mala som pocit,ze pisem o skolkaroch a nie o dospelych ludoch..aleyslim,ze toto bola len zamienka,ze aj ked to neprizna tazko znasa,ze by nevesta bola pre jej syna dolezitejsia...muz mal uz zenu a tiez sa nepohodli,vzdy vravela ako im pomahala,ze prestala k nim chodit,nechcela davat vnuka...teraz celkom byvalu chapem,ze zadrhel bol zrejme u svokry...muz sa zastal ale oni sa furt pochytia a zachvilu su zadobre a vola mu aj niekolkokrat denne..

icky
autor
17. sep 2019

@h2 muz,sa zastal ale ako pisem aj inde,oni sa pochytia s mamou hockedy,a zachvilku su zadobre tak aj teraz,uz si volaju,kdezto ja som jej nepriatel...bude to mat zrejme hlbsie korene,zrejme nejaka skryvana ziarlivost a toto ,tento vylet bol zamienka len ma zarazila ta nevrazivost ktora z nej sla..ti moj muz nevidi ale ja si teraz tak uvedomujem,ze zrejme ma nikdy nemala skutocne rada..ako niekto pise,zrejme raz by doslo ku konfliktu aj tak,takze aj dobre,ze teraz...

deti95060810
17. sep 2019

so svokrou bývate pod jednou strechou? Ak nie, tak potom jedným uchom dnu, druhým von...

icky
autor
18. sep 2019

@deti95060810 ..nastastie nie...

eliska13
18. sep 2019

@icky svokra má aj muža?jej dcéra ako píšeš bola chorlava ako dieťa podľa mňa ich mama neprestrihla pupočnú snuru s oboma.Svagrina sa cítila dotknutá a mama ju ľutuje a upozorňujú na seba aha ako si nám ublížila.Ved píšeš, že aj bývalú ženu neznášala, pomáhala, dávala peniaze musí sa cítiť byť dôležitá

1gabriela13
18. sep 2019

@icky to je super keď vám pomáhala, ale čakať za to, že budete skákať ako píska je choré. Nerieš, nerozpráva sa s ňou, nevysvetluj, ved vlastne ani nechápem čo treba vysvetľovať. A ignoracia, najlepší liek.

uhgara
18. sep 2019

Neviem, ja by som ju ignorovala tiez, absolutne sa s nou nebav. To ze vam pomohla ako ok, aj na to je rodina, no ale isto by som si za to nenechala navzdy ako od nej rozkazovat. Vobec si z toho nic nerob. Nic zleho si nespravila

ankusik
18. sep 2019

@icky To mi uplne pripomina mojich "byvalych potencialnych svokrovcov", ktori sa nimi, nastastie, nakoniec nestali 🙂 Dvakrat som s nimi travila sviatky na chate, s tym, ze som im vopred povedala, ze teda pojdem (lebo ma uz pomaly nutili, aby som sa zucastnila), ale ze odidem skor, aby som cast sviatkov stravila so SVOJOU VLASTNOU rodinou. Aj tak mi to potom vyhodila na oci, ze oni sa mi museli prisposobovat a vratit sa skor z vyletu (nie domov, len nazad na chatu :D ), aby ma odniesli na stanicu na vlak domov. A to som sa im teda ani nemala za co citit zaviazana a aj tak mi to vyhodili na oci. Presne viem, ako sa citis, ja som mala take nervy vtedy, ze by som im nieco otrieskala o hlavu :D ale skoda reci a nervov na takych ludi, niekomu proste nikdy nevyhovies 🙂 podla mna sa na urcity cas prestante stykat, mozno sa to aj tak nezlepsi, ale s horucou hlavou to moze dopadnut este horsie. Drzim palce

maciatkolulu
18. sep 2019

@icky takže opäť dokola ta istá téma, svokra je zla😂😂😂ako naozaj si myslím, že keď švagriná prišla zo zahranicia ako si písala, rovnako, že stále robia, tak si si fakt mohla vyčleniť jeden deň na výlet a nie si robiť akurát vtedy progeam😉malého pre baliť snáď zvládneš hocikde a tepla strava, keď sa chce dá sa zbaliť aj do termosky, či kebyže sa jedna o tvoju matku a sestru, urobila by si rovnako? Kebyže ti sestra priletí zo zahraničia a mama celé dni robí? 😂😂No ôk, serkaj si vzťahy, je to úplne super a ja sa nedivím, že sú urazene.