Ahojte ako by ste reagovali ,keby vaši rodičia stále uprednostňovali súrodenca pred vami ?
Mám švagrinú ktorá stále klame naozaj z jej 10 slov v nie je pravdive ani jedno , neraz sme to odhalili..aj rodičia...
Ja sa proste snažím ako viem , žijem kľudný rodinný život (klop klop klop) ,máme svoje deti , obaja pracujeme aby sme zabezpečili deti , robíme čo môžeme obaja...žijeme pre nás ...
Ano máme svoje chyby ,kto nemá ? Ale , je nám veľa vycitane ako sa držíme v ústraní ,zle je , pochvalime sa niečim ,ešte horšie...
Minule sme kúpili novu výrivku( obyčajnú nafukovačku), a bolo nám vytknute že sme im ani nepovedali že sme si kúpili ...pred tým som si chcela kúpiť karavan , povedala som a švagriná išla hneď mojej mame žalovať že som namyslená.ze.mame kopu peňazí , že ako rozhadzujeme ..ani tak dobre ani tak ..potom mi mama plakala do telefónu že aká som mrcha...že sa pred nimi vyvysujem, ...že sme niečo viac....že či sa teraz cítim dobre
Ja zato ale nemôžem že majú dlhy z automatov , exekúcie a musia živiť svoje deti.podnajmi .a naši ich chránia ako oko v hlave ...
Nad nich není , stále ich chvália , stále rozprávajú ale majú šikovné deti (neberiem im to ),vedia básničky a bla bla...
Nemôžem zato priznám sa škrie ma to ...a keď im poviem , že prečo ich vychvaľujú do nebies keď svojim deťom takto skazili život tak nemám vraj žiarliť ...môžem sa snažiť koľko chcem ...keď som si kúpila psa za pár tisíc eur ani som im nechcela povedať , keď vyzvedala povedala som , skoro ma zabila že psov sú plné útulky atď...
Najnovšie už drzim hubu ale zas je zle že nič nepoviem ...
@mariejenka naši by v živote nedovolili aby sme sa odstrihli od nich
Prečo mám pocit, že sa potrebuješ chváliť partisicovym psom a karavanom a virivkou...a že vašich to nezaujíma?? Tak možno sú skromnejší, možno čakajú, že im aspoň kvety do vázy kúpiš, alebo pôjdeš na kávu.
@cocolino234 my musíme podľa mojich rodičov držať pokope ako rodina za každých okolností ...takže tak ...
Ja som za to,aby rodina drzala spolu, pestovali sa vzťahy, normálne, zdravé väzby medzi detmi-seternice,bratranci,babky,dedkovia zo všetkých strán...
Ale u vas je to zial toxické, mama(rodicia vasi) nadrzavaju bratovi a jeho rodine,a ak je vsetko pravda ako si napisala,tak teba berú ako tu sikovnejsiu,stastnejsiu, bohatšiu,a mas byt skromná, nápomocná a vzdy pripravená byt po ruke ked chudák brat niečo by potreboval...ale samozrejme ze ti to vadí,komu by nie, ....ty jediná si si strojcom svojho života.
Odstrihnúť som skor myslela v komunikácii,ze sa s nou baviť len tak letmo, nič vážne,vase plány, starosti,...ale asi sa čokoľvek otočí proti tebe,ci sa budeš sťažovať,alebo by si sa chcela niečím pochváliť.
@tosomja to boli príklady , moji rodičia majú peňazí dooost 😄 vírivku takú akú máme my má tú každý sused pomaly , nič výnimocne 🤷 pes stal veľa ,karavan som si nekúpila...
Cely zivot uprednostovali mojho mladsieho brata. Do 20tky ma to sralo. Potom som si povedala ze mam na haku a zije sa mi lepsie. Odstrihnut sa a neriesit. Boli to ze su to rodicia ale nebudem si kazit ja svoj zivot kvoli tomu ako sa spravaju. Chodim tam raz za mesiac max na 10 minut a nic im nehovorim. Len o pocasi sa bavime. Paradoxne s bratom mam teraz ovela lepsi vztah ako predtym.
Mam nieco podobne, rodicia logicky uprednostnuju menej schopneho. Osobne sa ale nechvalim nicim, neviem preco by mali riesit kolko stal moj pes (tiez dost) 🙂 obmedz komunikaciu na nutne minimum
@ropucha6 no oni sa má narovinu opýtali že kolko stal pes...najprv som ostalala a potom povedala ...inak neviem načo sú zvedaví keď potom ich to serie
No a ty môžeš zato, že tvoj brat má exekúcie, žije v podnájme ( ja osobne by som v takom prípade nemala ani jedno dieťa , nieto ešte viac? Nemôžeš, povedz mame, nech sa netrápi, nech ich nespomína stále, lebo obmedzíte kontakt na minimum.
@lejusinka vies ono je to ťažko pretože proti mne brojí švagriná , minule videli že sme si kúpili auto , neschválili sme sa vôbec , videli na dvore zaparkované a môj brat začal vykrikovať ,že aspoň vidno kto tu má peniaze , koľko máme atď 🤷 čo som ho mala preparkovat inde ,k susedovcom aby bolo všetko ok?
Ak vies, ze maju aky taly prehlad v cenaxh, tak to nevykecas, ale ak vies, ze nemaju ani paru, tak si cenu vymysli... Nemusis im vesat vsetko na nos aj ked sa pytaju... A inak to neries... Nespravis s tym nic. Uplne ta chapem, ale zbytocne sa budes nejako zozierat.. mam to v blizkej rodine tiez takto nejako podobne..
Co si povedala bratovi na tie výkriky??? Normálne ma zaujíma,co jeho vedie k tomu, vám vyčítať co si kúpite za zarobené prachy. Brata aj švagrinú by som odporucila si nájsť prácu, bratovi aj dve...
Nechápem, na koho vlastne berieš ohľad, vykrikujú ti rodičia, brat, švagriná...
napísala by som rodičom list, na ľavú stranu stručne opísala život váš, na pravú život tvojho brata a švagrinej, Nič by som nevyčítala, len by som napísala, že mi je ľúto, ako sa ku mne a mojej rodine správajú, že ak chcú, aby sme ako rodina držali spolu, bolo by fajn prehodnotiť svoje správanie aj oni, ale najmä brat a švagriná. Ak sa nič nezmení, minimalizovala by som kontakt s rodičmi, od brata by som sa úplne odstrihla a mala by som na háku kto si čo o tom myslí
ak sa budu vypytovat na cenu tak im povedz - klamat vam nebudem a pravdu vam tiez nepoviem. Nechapem inac tie vyryvacne otazky ohladne majetkov, co kolko stalo. Ved chodite do prace, zarabite si na to, je vasa vec, ako tie peniaze miniete. Ci vam oni davaju zo svojeho? Uz nie ste deti, aby ste sa museli spovedat zo vsetkeho. Aj ked sa jedna o rodinu a rodicov, take spravanie nie je ok. Kaslala by som taku rodinu a zila svoj zivot.
Aj moji rodicia (uz viac otec,mama skoro vobec) uprednostnuju "zranitelnejsieho", teda brata, co spravil dieta tretiacke na strednej, zobrali sa, pracuje iba on (dieta je v skolke, na 5 rokov), mlada pani chce doma zlate klucky a brat to nevie splacat,tak sa zadlzili a otec im da aj posledne peniaze.. o bratovych vecnych klamstvach pomlcim.. ze sa nemozes odstrihnut od brata? My sme sa odstrihli,je to lepsie
A brat prečo ma exekúcie? To by ho malo viac trápiť, ako vás život.
@zirafienka vieš čo na deti ,.mne je tie deti strašne ľúto , oni sú veľmi šikovné ,
@annamalaga nemá ich on ,má ich ona
@jakoma aj oni majú 5 deti ,
@mariejenka tak co som mala povedať , no bol nasratý potom celú oslavu ,bol zduty a hotový z toho že máme auto nové ,no čo ti poviem
@komplikovana nie nedávajú nám zo svojho , všetko máme naše , všetko vsetucko
To mi je luto. 😞 Oni Vám určite závidia, lebo máte pravdepodobne dom, oni len podnájom, žijete slušne, ono ľudia, ktorí tak nežijú, ťažko sa im nato pozerá. Škoda, že ale tvoja mama to nevidí. Švagriná by sa mala snažiť si dlhy splácať. A postupne by sa tiež k niečomu dopracovali.
@annamalaga ja vôbec neznevazujem že žijú v podnájme , mám kamarátky ktoré žijú v podnájme , a žijú normálne , vobec nie je na Tom nič zle , len to chovanie...a najhoršie je že ja som im nikdy nedala pocítiť že nemajú alebo niečo podobné ...oni si to sami vytvárajú ...ona nepracuje ona je doma a deti v škôlke a v škole
No švagriná to ale musí pochopiť, že z jedného platu a ešte pri deťoch, nebudú mat to čo vy, keď ťaháte obidvaja. Ty makáš , máš , ona nie, nemá. Žiaľ tak to je. A prečo by ste sa nemohli pochváliť, keď sa Vám darí. Ja byť tvojou švagrinou, hneď prídem do Vás odskúšať s deťmi vírivku. 🥰 Škoda, že vás zavrhli a tvoja mama je na ich strane.
zial, niektori rodicia sa priklonia na stranu menej schopneho. Ja sa zivotom prebijam a vdaka sebe mam to co mam, moj brat je narodeny osmeho v mesiaci a tak "vies, to je osmicka, to su ludia ktorym treba pomahat, oni z toho zacarovaneho kruhu nikdy nevyjdu..." WTF? ale neriesim. Ono u nas - brat bol na exitus ako maly, prezil v podstate zazrakom, toto ma moja mama podla mna stale v sebe nespracovane, aj ked uz su to roky... Pomohlo mi, ked som to prestala riesit. Ano, dava do neho tisice - ale su to JEJ peniaze, neriesim. No beriem, nastavit sa na takuto vlnu boli roky tvrdej prace - ale dala som to 😍
Od brata a svagriny a odstrihnúť úplne, rodicom vravieť len úspechy vnúčat, a bavit sa o počasí,podiele muky a mäsa v parkoch, prinajhoršom o tom co pojde v telke v nedeľu vecer.... Takéto zabomysie boje v rodine,je cesta do pekiel.