2 roky mám priateľa a spoznala som iného chlapa

malamirca
1. dec 2015

Ahojte. Stala sa mi dost neprijemna situacia a som z toho dost na prasky :(

Mam chlapca, alebo priatela s ktorym sme asi dva roky, vsetko je dobre, zamerne pisem ze dobre, lebo nie vynikajuce. Nechodi domov opity, nepozera po inych, len mi po tej dobe akosi vychladlo srdiecko, ten vztah je dost monotonny. A v tejto dobe som spoznala noveho chlapca no skor chlapa, muža, o pat rokov viac ako ja, stretavame sa potajmne, piseme si. Neviem ci to napisat, ale je skoro z rozpravky, pripraveny na zivot, dobre zaraba (i ked toto nema byt dovod), vyzera, sportuje, ma rad deti a nema "že vraj" dievca. Pravda je, ze som u neho doma nebola, co ma dost odradza.

Ako vzdy nastava rozhodnutie, ktora z vas uz urcite riesila.
Ci skoncovat s byvalim pre daky ošial aky mi davam on. :(

spravili ste nieco uz take? ako ste dopadli?
bojim sa, ze ho prestanem bavit po roku :(

limetka69
1. dec 2015

@malamirca skôr on teba prestane baviť po roku. Každý vzťah sa časom utlmi. Zamilovanosť je krásna, no netrvá večne. Skus vychladnúť a rozhodni sa potom s triezvou hlavou 🙂

mysicka36
1. dec 2015

Prečo to píšeš sem? Chceš kvôli nemu schudnúť? 😀

malamirca
autor
1. dec 2015

ano, to mas pravdu. lenže my sme "spolu" uz asi styri mesiace, berie ma sportovat, na vylety atd. Vet kvoli nemu som zacala chodit aj do fitka 😎

len ma prekvapuje, preco ma este nepozval domov, ako keby sa niecoho bal a ked som naznacila, ze by sme si mohli spravit vecer s vecerou, tak vzdy ze nechce, podme radsej do restauracie a tam mi vzdy plati a to nieje ziadny lacny spas ako vidim 😖

malamirca
autor
1. dec 2015

@mysicka36
nie, ze chcem. ale uz som aj zo dve kila dala dole 😝
nieje nat taku motivaciu

luuubik
1. dec 2015

A preco chces tak velmi ist k nemu domov, co ocakavas, ze tam zistis? Alebo skor chces, aby tam k niecomu doslo 🙂? Mna skor zaraza, ze mas priatela - on predpokladam o tomto tvojom novom objave nevie - nezda sa ti to voci nemu nefer, ze sa stretavas s inym? Ako by si sa citila ty, keby si bola vo vztahu pokojna a ista a zrazu zistis, ze tvoja polovicka tajne randi s inym? Skus si ujasnit, co vlastne chces a ocakavas a nezabudni, ako uz tu bolo spomenute, ze zamilovanost netrva vecne a kazdy vztah casom viac ci menej zovsednie. A najma: jednaj s priatelom fer - s jednym i s tym druhym (kedze predpokladam, ze on tiez nevie, ze mas partnera).

malamirca
autor
1. dec 2015

práveze vie, ze mam chlapca a vie, ze to momentalne s nim nieje ruzove. Domov k nemu chcem ist z najme dovodu, aby som videla ako zije a ci vobec zije sam, ci ma neklame, atd. Este sme spolu nespali a akosi by som do nedokazala, kym neukoncim tento vztah. zatial k nicomu nedoslo, vidíme sa kazde tri štyri dni.

Viete, to ze ma teraz ošalil, to vobec neznamena, ze nam to nemoze vydrzať na cely zivot 😕

sirene
1. dec 2015

Mozno je to tak, ze ten sucasny partner ti vyhovuje na 80% a u toho noveho objavu si nasla tych zvysnych 20%,ktore ti chybali...ma vsak ten novy, to co fakt chces? Spis si zoznamy pre a proti, nerob unahlene rozhodnutia...ale hlavne konaj pre vsetky strany férovo

luuubik
1. dec 2015

Tak fajn, aspon jeden z tych dvoch vie, na com je 🙂
Ano, mozno vam to vydrzi a budes s novym priatelom stastna po cely svoj zivot. A mozno ta omrzi tyzden potom, co sa rozides s tym sucasnym. Mozno bude tento novy laskou tvojho zivota a mozno budes po case, ked uz osial vyprcha so smutkom mysliet na priatela, ktoreho chces teraz opustit... To nikdy nikto dopredu nevie, naozaj. Je to risk a musis ist do toho s tym, ze bud to vyjde alebo nie. Ale ja by som sucasny vztah len tak neukoncovala, ak nemate vazne problemy a ide len o stereotyp. Vylozila by som priatelovi karty na stol, povedala by som mu co citim, ze vaham, ci s nim zostat, ze neviem aku ma nas vztah buducnost. Uvidis podla jeho reakcie, ci stoji zato bojovat alebo dat sancu novemu. Tak drzim palce, nech sa rozhodnes spravne 🙂

malamirca
autor
1. dec 2015

mam taky pocit, v dobrom pisem, ze ma skor odradzate od zmeny?

vy ste nikdy taketo daco nespravili? nikdy ste ani priatela mierne nepodviedli? ani pusou?

luuubik
1. dec 2015

No, odradzanie od zmeny... Vies ako sa to hovori o tom vrabcovi v hrsti a holubovi na streche 🙂 Ale vazne, neviem ako ini, ale ja ta ani neodradzam ani nepodporujem v zmene, lebo viem velmi malo na to, aby som ti mohla jednoznacne poradit, ktoreho si vybrat. V podstate su obaja mili - aspon sa domnievam - nepiju, nefajcia, nemaju dlhy, nie su nasilnici a podobne - to by si asi spomenula... Cize je to len o tom, ze u jedneho uz motyliky v bruchu necitis u druheho ano. To je fakt. Faktom je aj to, ze raz nebudu motyliky ani u toho druheho. Cize tazko radit...

vladinka
1. dec 2015

..prvé čo ma napadlo bolo, že možno ho doma čaká priateľka? manželka? dieťa?? a preto ťa k sebe nechce pozvať....ale nemusí to tak byť samozrejme :(

luciferkax
1. dec 2015

Ahoj.. dobre si premysli,č o spravíš.. podla mna neexistuje chlap, kvôli ktorému by ten počiatočný ošiaľ zaľúbenosti trval večne, podla mna, každý vzťah sa časom "stabilizuje".. ak tvoj pôvodný chlap nepije, nebije ťa, ľúbi ťa..... neviem, či by som menila.. stereotyp sa dá zmeniť aj ináč ako "iným chlapom".. zmena vzťahu neznamená zmeniť partnera.. občas stačí zmeniť postoj, alebo skús sa začať ty viac snažiť vo svojom terazjšom vzťahu a uvidíš, či partner reaguje nadšením, alebo mu to je jedno... ak bude nadšený, určite urobí zmenu k lepšiemu aj on.. ale ak nie.. tak kludne od neho odíď....
Držím palce, aby si sa správne rozhodlall....

sandey
1. dec 2015

"mierne nepodviedli" som sa z chuti zasmiala 😉

cecil36
1. dec 2015

@malamirca uprimne, uz ked s nim dokazes randit znamena, ze ten tvoj prvy vztah nie je v poriadku. To ci druhy vyjde alebo nie zistis, az ked sa s prvym rozides. Teraz si totiz pre druheho vzacna kirist s bonusom zdvihnuteho ega (asi som fakt dobry ked ho dokaze klamat a poslat do cera). Ak s prvym nechces zostat nezostan, ale nerob to preto, ze je na scene niekto dalsi.

jana_eyre
1. dec 2015

@malamirca ja mozem za seba povedat, ze nie, nikdy som priatela ziadneho ani mierne nepodviedla.. Ani pusou, ani smskou - nerobim nic co nechcem aby robili mne..

Na tvojom mieste by som najskor vyriesila vztah ktory mas oficialny.. Porozmyslala ci to ma buducnost a ak nie, tak by som ho ukoncila.. A az potom by som riesila niekoho dalsieho..

worker_falcon
1. dec 2015

@malamirca a že chlapi sú neverné s v i n e. Dúfam, že ťa tvoj prvý odkopne a druhý tiež. Keby si bola aspoň férová a s prvým sa rozišla. A nie ho 4 mesiace podvádzala s iným. Mať niekoho ako poistku, fuj, fuj, grc.

PS Nie že sa ti stala nepríjemná situácia. Ty si sa dostala svojimi rozhodnutiami do nepríjemnej situácie. Ktorá ťa stavia do nepríjemného svetla.

deltaa
1. dec 2015

nespravila som nieco take, ale stalo sa mi toto no z tej opacnej stranky. Ale viem, ze ani na zaciatku tam nebola z jeho strany zamilovanost. Po 3 rokoch sa zamiloval do inej. Moja zamilovanost prerastla uz do tej zrelej podoby lasky o co to bolo pre mna dost tazke a tak som to ja ukoncila hoci on presne takto vahal. Kedze on bol poblazneny tak to ostalo na mne a nelutujem pretoze to bola jedna z tych spravnych veci ktore som mohla v zivote spravit. Pokial po takom case sa ta laska nepohne dalej tak moj nazor je taky ze by sa mal ukoncit pretoze z druhej strany je to nefer, planovat a zit v iluzii ze ten druhy to citi rovnako ...

malamirca
autor
1. dec 2015

ano, je to tak ako pise lubik, sú to motyliky v brušku...
len ked si predstavim, čo všetko by som mohla mať, keby som bola s nim... 😖

neviem, ci som mrcha len ja, ale nechcem kočik pre dieta kupovat na bazari a na dovolenku chodit len do besenovej 😔

dufam, ze ma teraz neznesiete zo sveta 😒

dominika6
1. dec 2015

@malamirca
no mám dojem že ty nevieš čo chceš a neprestaneš,kým to nedostaneš...
partner ti nevyhovuje,lebo ťa nepozýva do drahých reštaurácii,nevláči po športoch ,alebo kvôli čomu?
čo ti bráni robiť s terajším to, čo s novým?
prečo sa s ním nerozídeš?
či ked ti bude vyhovovať nový a ten ťa nechá ,starý ti bude zas dobrý?

holubicka28
1. dec 2015

@malamirca Ak prveho uz nelubis a chces nieco viac od vztahu, tak sa s nim rozid. S tymzo novym ti to moze, ale aj nemusi vyjst..zmena je zivot. Predstav si, zeby si vedela, ze ti to s tym novym nevyjde a neostanete spolu, tak by si potom , aj ked nespokojna, zostala s tym prvym? Kvoli comu? Aby si to skusala casom s dalsim? Ja by som sa rozisla, lebo to nema zmysel, hlavne po 4m randenia s druhym a skusila to s novym.

malamirca
autor
1. dec 2015

ked citam vase nazory, najradsej by som sa nerozisla ani s jednym a lubila oboch

segga
1. dec 2015

@malamirca Inak...vazne....ak by si bolo s Vasim vztahom vsetko v poriadku, asi by si sa nestretava s inym... mat dvoch frajerov nie je fer, ale to vies urcite aj sama. No "lepsi vrabec v hrsti..." ako tu jedna povedala - nezijes v stredoveku, aby si pripadne nemohla byt aj bez chlapa 😉 Ja Ti radim, chod do toho 🙂 Si mlada a ak takto pochybujes o svojom priatelovi, zrejme to nebude ten pravy. Mozno ani ten druhy nebude pravy..ale ktovie? 😉 Hlavne nezostavaj vo vztahu len preto, lebo "je dobry, nepije, nefajci a nebije ma." Raz by si si to hrozne vycitala...

holubicka28
1. dec 2015

@malamirca Tak myslim, ze tu ide o to, ze dobre zaraba🙂 a zle no, zle nieje nic na tom, ze nechces zit v ako priemerna rodina, ale mala by si sa aj ty o to pricinit..ale ten prvy asi moc nezaraba a nemoze si dovolit brat ta na dovolenku a do restauracii a podobne..ale to ti nebrani si na dovolenku zarobit aj sama;) a starsi muz zabezpeceny, sportovec, moze niekoho uz mat doma-hlavne ak sa tomu vyhyba ta k nemu zobrat.

luuubik
1. dec 2015

Och, uz som zacala trochu s tebou aj sucitit a uvazovat o tebe len v dobrom. Dakujem, ze si ma zasa raz prebrala do skutocneho sveta ☹
Ze co vsetko by som mohla mat... Nechcem kocik z bazaru a Besenova je mi malo... Ach jaj...
Keby si napisala, ze je chudobny ako mys, ale je stvoreny pre teba, skromny, dobry ako kus chleba, chapavy, vtipny, optimisticky, srdecny... Tak by som mozno aj to ako to ty nazyvas 'mierne podvadzanie' sucasneho partnera dokazala nebrat tragicky. Ale ty napises 'ked si predstavim, co vsetko by som mohla mat...' Skoda tebe dalej nieco pisat, ked sa takto precitujes vztah a mas takeho zivotne priority.

malamirca
autor
1. dec 2015

asi budem teraz za mrchu pred vami ☹

magic08
1. dec 2015

@malamirca a s ktorým sa to akoze teraz snažíš otehotnieť? To čo robiš je nefer, vypočítavosť. 2 roky ti partner vyhovoval, vztah presiel do stereotypu, tak hladas zmenu v naruči iného, dobre situoaného a tvoje myslienkove pochody sa uberaju zlym smerom. Co vsetko nemas u toho povodneho, ze rozmyslas nad tym, co vsetko by si mohla mat u toho noveho? Aj do jeho bytu chces ist len preto, aby si videla na vlastne oci, ako dobre je zabezpečený? Preto taky super chlap, finančne zabezpečený nema rodinu? Nad tym sa zamysli. Podla mna riskujes dobreho chlapa, kvoli vidine lepsieho. No to moze byt len obal. Na to nezabudli. Ked je koze dobre, ide sa na lad smykat!

deltaa
1. dec 2015

@malamirca mrcha nemrcha, riesenie je jednoduche kedze podla toho co tu pises ta uz poblaznil tak sa rozides so starym s tym riskom, ze mozno to casom bude rovnake aj u toho noveho, Risk je risk, ale aj to sa niekedy v zivote musi.

worker_falcon
1. dec 2015

@malamirca za mrchu? na to sú iné, vyberanejšie slová... Neboj, všetko sa ti vráti. Prečítaj si tu príbehy ekonomicky týraných žien, lebo ťa to možno čaká. Všetky reči, ktoré teraz do teba hustí, môžu byť iba reči. ako sa bude k tebe správať po roku, dvoch, po dieťati, dvoch, nik nevie. Že "má rád deti" sú iba slová. Na to treba nielen slová, aby ťa nevykopol z bytu aj s dieťaťom, keď mu tam bude noc čo noc plakať. A či ho neomrzíš? nieeee, kdeže. veď on je čestný chlap, nie nejaký rozvracač vzťahov. A ty rovnako. Vás čaká jedine svetlá šťastná budúcnosť. choď do toho.

malamirca
autor
1. dec 2015

viete. bývame v Abelovej, Každy den o stvrtej stavam, aby som stihla bus na cas, Ten moj nieje ochotny ist o pol hodinu skor do prace aby sme isli spolu a ja mohla este hodinu pospať. Ked som sa pytala, ci mi neprispeje na staru rachotinu, ze nie, ved su spoje, toto ma vtedy neskutocne dojalo. nie z toho dovodu, ze by som chcela dakych desat tisic, ale len par korun k mojim prilozit aby som nechodila takto za tmy stale sama domov.

ano je slusny, nepije, nieje zly, ale chalupa rozostavana, strecha sa doraba uz pat rokov, plot ani nemame, lebo si radsej kupil pocitac,

to som az taka zla? ked chcem byvat v normalnom byte v meste? nemam velky plat, to pravda, len ked sme partneri uz par rokov, ocakavam, ze mi aspoň trosku pomoze 😒

a kazda mamicka mysli aj na buducnost, to ma akoze moje dieta vyrastat v tychto podmienkach?
to budem radsej ta zla s vidinou, ze raz strenem partnera pri ktorom sa nebudem musiet hanbit

worker_falcon
1. dec 2015

@malamirca očividne máš šťastie na chlapov...