Zamietnutie materskej

terezka89
21. feb 2023

Ahojte zienky mate niektora skusenosti so zamietnutou materskou?

loginexistuje
21. feb 2023

napis viac komu zamietli matke alebo otcovi ? aky bol dovod ? ak si nemala aktivne NP alebo ochrannu lehotu alebo si nemala dostatok dni NP do porodu tak to su dovody na zamietnutie
pri otcovi zasa mozu byt aj ine dovody

terezka89
autor
21. feb 2023

@loginexistuje ide o matersku matky.. vsetky podmienky splnene aj dni aj poistenie aktivne.. ide o to ze kedze mi chybali dni do splnenia podmienok tak som sa dozamestnala - samozrejme som hladala pracu za co najvyssiu mzdu.. zamestnana som tam aktualne cez 3 mes. no SP mi povedala ze kedze im vysiel vysoky DVZ tak to islo na kontrolu.. neviem co mam teraz od toho cakat..

loginexistuje
21. feb 2023

@terezka89 jaaaj tak to budu preverovat ci to bolo ucelove alebo nie kvoli tomu vymeriavaciemu zakladu (najma ak si predtym mala mzdy v uplne inych cifrach) plus tie tri mesice su take no povedzme hranicne
ak si tam realne pracovala a podavala vykon tak sa nemusis obavat ak to bolo ucelove tak budu kontrolovat dochadzku vystupy komunikaciu napln prace a adekvatnost mzdy

kontrola prebehne u zamestnavatela

terezka89
autor
21. feb 2023

@loginexistuje dakujem za odpoved 🙂 no este som nepocula zeby to kontrolovali a to poznam fakt vela bab co sa takto zamestnalo a u nikoho nic 😃 dufam ze nepridu aj ku mne domov 😃 este by ma zaujimalo ako to prebieha ci nabehnu k zamestnavatelovi a zacnu tam robit rosambo a vseobecne ako dlho to pracovnikom zo SP bude trvat.. tiez pre mna nie je idealne byt bez prijmu teraz neviem kolko mesiacov lebo si cosi musia oni z “nudy” preverit

terezka89
autor
21. feb 2023

@terezka89 keby radsej prevereovali fakt takych co odrobili dva roky a potom drb plna mzda u otca.. nie mna co robim 10 rokov a uz som tomuto statu odviedla nemale peniaze..

loginexistuje
21. feb 2023

@terezka89 jooj to nie je z nudy oni to musia preverit a toto co si popisala zamestnant sa na tri mesiace z najvyssieho VZ je jeden z najcastejsich podvodov co sa robi pri materskej

je ten zamestnavatel tvoj pribuzny ?

no kolko bude prebiehat kontrola na mieste zavisi od spoluprace zamestnavatela ale ano samozrejme rpidu doziadaju sj podklady atd a ano pre zamestnavatela je to neprijemne ale s tym musel pocitat ked ta zamestnal tehotnu na tri mesiace a dal ti vysoky VZ 😉

loginexistuje
21. feb 2023

@terezka89 aky bol rozdiel (napis klidne perce tualne) medzi VZ predtym (resp hrubou mzdou) a tou u tohto noveho ?

napr predtym si mala 800 € a u noveho 1800€ a obdobna pozicia atd tak proste tiez tam nie su padnuti na hlavu na socialke 😉

terezka89
autor
21. feb 2023

@loginexistuje tomu rozumiem ale tak preco to potom je vsade “odporucane” este aj zamestnanci SP ti to takto poradia a potom to skumaju.. mali to aj na stranke tusim v podmienkach ziskania materskej aj v zakone o soc. poisteni to je.. som tam uz viac ako 3 mesiace a tpp stale trva.. akurat som uz na materskej.. nemaju tam co zle zistit akurat moj osobny nazor aj co som citala ze ked takto vyslu kontrolu tak s cielom aby si hocico nasla.. dufam ze mu to aspon vopred oznamia aby si pripravil potrebne doklady..

loginexistuje
21. feb 2023

@terezka89 problem je vyska VZ ak by si standardne mala hrubu mzdu pre priklad 800€ a v tej novej praci mas 1100 napr tak sa to neriesi

ale ak si tam normalne pracovala a bude mat zamestnavatel vsetko v poriadku (vratane dokladov atd) nemas sa coho obavat

to ze prac pomer trva je irelevantne kedze uz z nejo neodvadzas odvody dolezita je doba odvadzania nie trvanie zamestnania

terezka89
autor
21. feb 2023

@loginexistuje mala som rozne hrube mzdy za tie roky.. rozdiel medzi touto a najvyssou cca 35%

martinkatinka
21. feb 2023

@terezka89 a ty si tam aj realne pracovala?

loginexistuje
21. feb 2023

@terezka89 ake si mala v rozhodujucom obdobi tj dva roky dozadu je podstatne 😉

terezka89
autor
21. feb 2023
rk123
21. feb 2023

ty kokos tak to pocujem prvykrat a naozaj poznam extremne vela ludi ktori mali plat 50eur, potom sa zamestnali na 3mesiace na najvyssiu mzdu a v pohode.
budu skumat ci si tam realne pracovala - ci sedia vykazy a dochadzka, ak to bude ok tak to pustia.

martinkatinka
21. feb 2023

@terezka89 tak potom bez problemov 👍

terezka89
autor
21. feb 2023

@rk123 ved praveze aj ja ich poznam vela preto sa divim ze sa pozastavili pri mne 😃 a pri nich to nik neriesil..

loginexistuje
21. feb 2023

@terezka89 pozri ak si tam reslne robila nedoplacala si k odvodom pre zamestnavatela atd tak sa fakt nemas coho bat

milanemila
21. feb 2023

No konecne zacali kontrolovat, tieto zazracne karierne postupy 3 mesiace pred materskou 🙏🏼

lucka_ke
21. feb 2023

@milanemila súhlasím, a mohli by aj stopnúť maximálne podpory pre ľudí s min. mzdou

martinkatinka
21. feb 2023

@milanemila
@lucka_ke
V tomto state by toho trebalo kontrolovat ....

milanemila
21. feb 2023

@martinkatinka zial ano je tu taka mentalita, ze asi vsetko :(

terezka89
autor
21. feb 2023

@milanemila ak su pre nich take zazracne preco ich oni sami odporucaju..

lucka_ke
21. feb 2023

@terezka89 kde to odporúčajú? možno tak Mihál na tých svojich blogoch, kde ľudí učí ako vyžmýkaž čo najviac zo systému

milanemila
21. feb 2023

@terezka89 niekto na urade ti odporucil aby si “odrbala” system ano? 🙂 alebo nebodaj je v zakone nieco take napisane?
Aspon sa tu netvar, ze si tam normalne pracovala, lebo je to smiesne.

darkswan
21. feb 2023

@milanemila a zazracne pn pri kazdej druhej tehotnej a zrusit nezmyselne pandemicke…joj, ale sme na sk to sa asi nedockame, tu nas par pracuje ako idioti a polka sa na nas prizivuje a nemame na pomoc ludom co to real potrebuju

terezka89
autor
21. feb 2023

@lucka_ke nie nie priamo pracovnici SP.. ;) ano zamestnajte sa na 3 mesiace aspon ved nie ste ani prva ani posledna co to takto urobila.. a povedia ti to aj za okienkom vklude

terezka89
autor
21. feb 2023

@milanemila ja chapem, ze ta rozculuje cely system na SVK.. ale ja som sem pisala o radu.. ak ju nemas tak prosim komentuj do inej temy

lucka_ke
21. feb 2023

radu si už dostala, prebehne kontrola a priznajú alebo zamietnu

terezka89
autor
21. feb 2023

@lucka_ke ano tak nevidim vyznam dalsich nezmyselnych komentov..

martinkatinka
21. feb 2023

@terezka89 vidis, nevidim napriklad dovod pytat sa ( prvotna otazka vsak vobec nebola konkretna). Ked vies, ze si realne chodila do prace, ze to nebolo účelové, tak sa nemas coho bat.