Ahojte zienky mate niektora skusenosti so zamietnutou materskou?
@loginexistuje ide o matersku matky.. vsetky podmienky splnene aj dni aj poistenie aktivne.. ide o to ze kedze mi chybali dni do splnenia podmienok tak som sa dozamestnala - samozrejme som hladala pracu za co najvyssiu mzdu.. zamestnana som tam aktualne cez 3 mes. no SP mi povedala ze kedze im vysiel vysoky DVZ tak to islo na kontrolu.. neviem co mam teraz od toho cakat..
@terezka89 jaaaj tak to budu preverovat ci to bolo ucelove alebo nie kvoli tomu vymeriavaciemu zakladu (najma ak si predtym mala mzdy v uplne inych cifrach) plus tie tri mesice su take no povedzme hranicne
ak si tam realne pracovala a podavala vykon tak sa nemusis obavat ak to bolo ucelove tak budu kontrolovat dochadzku vystupy komunikaciu napln prace a adekvatnost mzdy
kontrola prebehne u zamestnavatela
@loginexistuje dakujem za odpoved 🙂 no este som nepocula zeby to kontrolovali a to poznam fakt vela bab co sa takto zamestnalo a u nikoho nic 😃 dufam ze nepridu aj ku mne domov 😃 este by ma zaujimalo ako to prebieha ci nabehnu k zamestnavatelovi a zacnu tam robit rosambo a vseobecne ako dlho to pracovnikom zo SP bude trvat.. tiez pre mna nie je idealne byt bez prijmu teraz neviem kolko mesiacov lebo si cosi musia oni z “nudy” preverit
@terezka89 jooj to nie je z nudy oni to musia preverit a toto co si popisala zamestnant sa na tri mesiace z najvyssieho VZ je jeden z najcastejsich podvodov co sa robi pri materskej
je ten zamestnavatel tvoj pribuzny ?
no kolko bude prebiehat kontrola na mieste zavisi od spoluprace zamestnavatela ale ano samozrejme rpidu doziadaju sj podklady atd a ano pre zamestnavatela je to neprijemne ale s tym musel pocitat ked ta zamestnal tehotnu na tri mesiace a dal ti vysoky VZ 😉
@terezka89 aky bol rozdiel (napis klidne perce tualne) medzi VZ predtym (resp hrubou mzdou) a tou u tohto noveho ?
napr predtym si mala 800 € a u noveho 1800€ a obdobna pozicia atd tak proste tiez tam nie su padnuti na hlavu na socialke 😉
@loginexistuje tomu rozumiem ale tak preco to potom je vsade “odporucane” este aj zamestnanci SP ti to takto poradia a potom to skumaju.. mali to aj na stranke tusim v podmienkach ziskania materskej aj v zakone o soc. poisteni to je.. som tam uz viac ako 3 mesiace a tpp stale trva.. akurat som uz na materskej.. nemaju tam co zle zistit akurat moj osobny nazor aj co som citala ze ked takto vyslu kontrolu tak s cielom aby si hocico nasla.. dufam ze mu to aspon vopred oznamia aby si pripravil potrebne doklady..
@terezka89 problem je vyska VZ ak by si standardne mala hrubu mzdu pre priklad 800€ a v tej novej praci mas 1100 napr tak sa to neriesi
ale ak si tam normalne pracovala a bude mat zamestnavatel vsetko v poriadku (vratane dokladov atd) nemas sa coho obavat
to ze prac pomer trva je irelevantne kedze uz z nejo neodvadzas odvody dolezita je doba odvadzania nie trvanie zamestnania
@loginexistuje mala som rozne hrube mzdy za tie roky.. rozdiel medzi touto a najvyssou cca 35%
@terezka89 a ty si tam aj realne pracovala?
@terezka89 ake si mala v rozhodujucom obdobi tj dva roky dozadu je podstatne 😉
@martinkatinka ano
ty kokos tak to pocujem prvykrat a naozaj poznam extremne vela ludi ktori mali plat 50eur, potom sa zamestnali na 3mesiace na najvyssiu mzdu a v pohode.
budu skumat ci si tam realne pracovala - ci sedia vykazy a dochadzka, ak to bude ok tak to pustia.
@terezka89 tak potom bez problemov 👍
@terezka89 pozri ak si tam reslne robila nedoplacala si k odvodom pre zamestnavatela atd tak sa fakt nemas coho bat
No konecne zacali kontrolovat, tieto zazracne karierne postupy 3 mesiace pred materskou 🙏🏼
@milanemila súhlasím, a mohli by aj stopnúť maximálne podpory pre ľudí s min. mzdou
@milanemila
@lucka_ke
V tomto state by toho trebalo kontrolovat ....
@martinkatinka zial ano je tu taka mentalita, ze asi vsetko :(
@milanemila ak su pre nich take zazracne preco ich oni sami odporucaju..
@terezka89 niekto na urade ti odporucil aby si “odrbala” system ano? 🙂 alebo nebodaj je v zakone nieco take napisane?
Aspon sa tu netvar, ze si tam normalne pracovala, lebo je to smiesne.
@milanemila a zazracne pn pri kazdej druhej tehotnej a zrusit nezmyselne pandemicke…joj, ale sme na sk to sa asi nedockame, tu nas par pracuje ako idioti a polka sa na nas prizivuje a nemame na pomoc ludom co to real potrebuju
@milanemila ja chapem, ze ta rozculuje cely system na SVK.. ale ja som sem pisala o radu.. ak ju nemas tak prosim komentuj do inej temy
radu si už dostala, prebehne kontrola a priznajú alebo zamietnu
@terezka89 vidis, nevidim napriklad dovod pytat sa ( prvotna otazka vsak vobec nebola konkretna). Ked vies, ze si realne chodila do prace, ze to nebolo účelové, tak sa nemas coho bat.
napis viac komu zamietli matke alebo otcovi ? aky bol dovod ? ak si nemala aktivne NP alebo ochrannu lehotu alebo si nemala dostatok dni NP do porodu tak to su dovody na zamietnutie
pri otcovi zasa mozu byt aj ine dovody