Už 3 mesiace mi neprišli prídavky na dieťa

sunnygirl
7. mar 2019

Ahojte,
Chcem sa spýtať. Od vtedy ako nepozerám materskú ale rodičovský príspevok mi neprišla na účet mesačná platba pridavky na dieťa. Je to za tri mesiace (december, január a február).
Mám nárok počas poberania rodičovského príspevku na pridavky na deti? (Počas materiál som dostávala)

Ďakujem

maria48
7. mar 2019

@sunnygirl určite áno 🙂 vypĺňala si si papier na rodinne prídavky ? Skús zavolať na úrad prace čo ti na to povedia oni ti to potom spätne vyplatia

hama007
7. mar 2019

@sunnygirl mne ho úrad vypláca spolu s rodičákom jednou čiastkou na účet 🙂 treba vypísať žiadosť o vyplácanie. A áno, máš nárok 🤗

beky1813
7. mar 2019

Roducak chodi spolu s pridavkami v jednej sume

ellaafi
7. mar 2019

@sunnygirl nárok máš, len treba o to požiadať na UPSVaR. Vyplácajú to spolu s RP ako jednu čiastku. Ak si nepožiadala, treba o to požiadať a vyplatia spätne 6mesiacov. Btw. za február ešte vyplácané neboli

sunnygirl
autor
7. mar 2019

Aha takže v tej sume 260€ a +/-nejaké eurá je rodičovský (214,70 €) a zvyšok sú pridavky.
Pri materskej chodili platby osobitne.
Teraz chodí jedna. Tak preto som si myslela, že mi neposielajú.

ellaafi
7. mar 2019

@sunnygirl MD vypláca SP, RP a prídavok na dieťa UPSVaR, to sú rozdielne inštitúcie, rozdielny účet "odosielateľa" takže preto to boli dve platby

beky1813
7. mar 2019

@sunnygirl no zeby preto, ze kazde vyplaval iny urad? 🤦‍♀️

sunnygirl
autor
7. mar 2019

Ďakujem za ujasnenie, pekný deň všetkým

lubik87
8. mar 2019

@beky1813
@ellaafi
@hama007 mne chodí zvlášť cca tých 48€ a zvlášť rodicak .čiže nemusí a môže byť spolu 🙂