Zdravím.Prosim dokedy sa bude vyplácať predĺžený rodičovský príspevok covid19? Ďakujem
no ja som bola minuly mesiac na urade prace sa zaregistrovat dcera mala 14.6 3 roky a mi pan povedal ze posledny rodicak dostanem 15,7 a ze nemam verit vsetkemu co vidim v telke 😂 ze on o nicom nevie zeby sa malo dalej vyplacat,tak neviem
@mrnoska3 moja malá v marci 3 roky, posledný som dostala v apríli a predĺžili mi ešte som dostala aj máj a jún,len sim musela vyplniť čestné vyhlásenie sami mi ho poslali.
no a to si treba zaziadat alebo je to automaticky?
@mrnoska3 nie mne poslali sami papier.
@silviachlpekova musíte vyplniť čestné vyhlásenie že nemáte žiadny iný príjem.
@silviachlpekova chcem sa opytat po kolkych dnoch vam poslali ten papieer kedze vam mala mala.v marci 3 roky?mne mala teraz dovrsila 13.7 a povedali mi ze do 8 dni mam ist nahlasit kto sa o dieta stara a ked som sa opytala ci mi rodicak budu par mesiacov vyplacat takze nie iba posledny mesiac august🤔
Toto zaujima aj mna,rodicak mi konci 14.8. ako to teraz funguje? Vdaka
mne koncil 14.6 a asi okolo 5.7 mi prisiel papier zo socialky ze to predlzuju a vypisovala som nejake tlacivo ci nemam nejaky prijem atd...Ked som volala na urad este v juny tak mi vraveli ze zaciatkom jula pridu papiere.Takze ked sa nahodou bude predzovat dalej tak Vam pridu papiere v septembri si myslim
ja som sa bola na urad prace zaregistrovat lebo mne skocila zmluva pred materskou.Ale sestra je zamestnana a tej skoncil rodicak 3.6 a ona hned 4.6 isla s dcerou na OCR .Jej papier prisiel v july ale to uz bola na OCRke a v tom papiery sa prave zaskrtava si nevznikol narok na podporu alebo dochodok alebo na osetrovne .Tak neviem asi len na socialku si zavolat treba jej to vtedy pani poradila ze nech ide rovno na OCR a ked bude OCR nizsia ako rodicak tak jej to doplatia.Ale ked bude viac tak bude musiet vratit. A vyslo jej o 8 eur OCR viac ako rodicak
Mamicky chcem sa spytat, ma niekto skusenost, ak poberam predlzeny rodicovsky pocas pandemie, ako je to s nastupom do prace? Ak sa bude nadalej vyplacat a ja sa zamestnam, bude mi automaticky zruseny, alebo ho budem poberat nadalej?
@jarka2312 predlzeny RP mas IBA vtedy, ked nemas iny prijem - invalidny dochodok, dohoda, PP... preto nemaju predlzeny RP pocas korony vsetci.
Ak by ti napriklad trval PP, narok na predlzenie nemas - vtedy mas ist na OČR.
Mna by zaujimalo preco predlzeny rp nepatri zenam ktorych deti dovrsili 3 roky vo februari.. my mame z coho zit? Skolky zatvorene, praca ziadna, ale hold smola lebo sa mi dieta nenarodilo od 1.3. ale 28.2... naozaj bohovsky vymyslene a hlavne spravodlivo 👍 ako vsetko na SR
@aprilowka keby dali aj februarovym detom, potom by sa rozculovali matky januarovych deti, atd...
@veronikaszabova ale v januari nebolo o viruse ani chyru ani slychu...
@aprilowka ani vo februari u nas
@veronikaszabova mali dat vsetkym alebo nikomu.. neviem aky je rozdiel medzi dietatom narodenym 28.2. a 1.3.... na hlavu cely system ako vsetko na SR.. mali to jejdnoducho inak vymysliet, to je cele
@aprilowka ale ty stale nechapes, ze furt by bol niekto oduty, ze nemu nedali a druhym dali. Urcili datum a hotovo.
""mali dat vsetkym alebo nikomu.."" ako vsetkym? Od februara? Januara?
Dali od marca a hotovo.
@veronikaszabova viem, vsimla som si...
Prosím vás vie niekto poradiť respektivne nepostrehli ste niečo o tom že aj v septembri by mal platiť naďalej pandemicky rodičovský aj keď dáte dieťa do škôlky?Čítala som to na stránke právne pre rodiča...
@1984gabriela moj syn mal 3.7.tri roky a papier mi dosiel domov minuly tyzden.
Ja som nezamestnana a na Pn, lebo po RD mi dali v praci vypoved. Hned v ochrannej lehote som sa hodila na PN nakolko som nevedela nic o pandemickom rodicaku. Cize teraz nemam narok nan kvoly PN no a potom ak mi schvalia, tak budem poberat podporu, cize zase nebudem mat narok.
Ak poberam nemocenske o 60€ menej ako rodicak, tak mi ten rozdiel nebudu doplacat?
@kattky ak si na PN - mas prijem, na teba sa predlzeny RP nevztahuje
@kattky je úplne jedno v akej sume je momentálne tvoj iný príjem resp. dávka - nie je dôvod niečo doplácať. Korona rodičák je pre tých, ktorý nemajú nárok na inú obdobnú dávku resp. sú bez iného príjmu - výška inej poskytovanej dávky (či už je vyššia alebo nižšia) nie je podstatná.
@kattky nie - v čase keď si naň mohla si šla na PN. Ich zaujímalo obdobie čo nasledovalo deň po ukončení PP - ty si bola PN - čiže žiadny korona rodičák. A okrem toho nespĺňaš ďalšiu podmienku - ty máš nárok na podporu - čiže máš nárok na obdobnú dávku od štátu. Na teba sa pandemický RP už nebude vzťahovať do konca mimoriadnej situácie.
@silviachlpekova Ahoj..vyplácať sa bude počas trvania mimoriadnej situácie.