Prispieva vám manžel k materskej?

6. apr 2023

Zaujíma ma váš názor. Stačí vám 400e mesačne na dieťa? Stravu, bývanie neplatím. Kupujem z toho čo príde a čo treba - oblečenie, lieky, kozmetiku, výlety (vstupné, detske centra, kúpalisko)
Pripadne ak má niekto sviatok, tak nejakú pozornosť. Sem tam nejakú hračku, knihu, plastelinu...
(Manžel má nadštandardný príjem, naozaj NAD)

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
6. apr 2023

Ta suma ak tam nie je strava ani byvanie absolutne staci...

nika23t
6. apr 2023

Ja poberam rodicovsky, mame tri deti. Nakúpim všetko pre dcéry, myslím oblečenie, obuv, krúžky, školské potreby. Keď potrebujem kúpiť viac, platí manžel. Nákupy aj účty platí tiež manžel.

tani777
6. apr 2023

Nie,manzel mi neprispieva,peniaze mame spolocne,ja mam nieco na ucte,on ma nieco na ucte,a hotovost doma.ked mi treba,vezmem si a nakupim co potrebujem

maryetta
6. apr 2023

Prispieva? To je aky prispevok?
Ved normalne fungujeme v domacnosti. Mame sice kazdy svoj ucet ja mam karty muz v mobile aplikaciu. A kto kde kedy co potrebuje to sa zaplati.
U nas veci plati muz. A ako tu tak citam diskusie tak asi aj dobre lebo ma prehlad co kolko stoji a tym padom nemusim od neho drankat nejaky prispevok 🙈🙈

pribinak
6. apr 2023

Neprispieval, mam normálne prístup k jeho úctu, čo sme potrebovali, to som kúpila

Čo som nejaké decko na základke aby mi dával vreckové?

Dieťa máte spoločne a financie nie? Zvláštne …..

mojvlk
6. apr 2023

Máme spoločný účet a dve karty

viky_21
6. apr 2023

Nedava ale ak ideme do obchodu tak zaplati, ak niekam ideme na obed alebo vylet tak zaplati. Takze mne ten rodicak staci. Ale stale sa ma opyta ci mi netreba nejake peniaze.

viestta
6. apr 2023

Prispieval mi stat rodicovskym prispevkom. Manzel nie, mali sme spolocne vydavky z nasich spolocnych penazi, mojho rodicaku a jeho vyplaty. Mame to aj teraz, kazdy zaraba a mame spolocne peniaze, o ktorych obidvaja rozhodujeme.

katuskamala1
6. apr 2023

Myslim,ze tvoj manzel asi vie preco ti nedava peniaze k materskej navyse. Neber to utocne , vela x proste je jeden vo vztahu setrnejsi a druhy kebyze ma 1000e mesacne tak i to mu bude casom malo..
Lebo napr kozmetiku,lieky,nekupujes kazdy mesiac a ak ak ides kupit,viac ako 100e neminies aj keby co bolo. Detto oblecenie. Jedine ze mas aspon 4 deti. Nemusis kazdy tyzden vysedavat na kavicke a teda detskom kutiku,navstevovat kupaliska,a vyhladavat atrakcie kde sa plati... mozes vziat dieta do lesa,na prechadzku,verejne ihrisko,na bycikel,k vode,na dvor na pieskovisko,hrat sa v potoku v blate a pod. Mala som kamosku , 700e mesacne na toto co opisujes jej uz bolo malo.. kokos vacsina zien kebyze ma tu matersku na to,je happy. Pre porovnanie,kamoska ma na toto 100e mesacne.

jaruska_12
6. apr 2023

Gadzujeme spoločne

tosomja
6. apr 2023

Zase mňa zaráža, že ti nestačí 400€ len na blbosti. Keď stravu a bývanie neplatiš, čo sú najväčšie položky.
Myslím, že oblečenie ti netreba každý mesiac za 300€ a tiež kozmetika nestojí 100€, pokiaľ do toho nepočítaš nechty, kaderníčku, kozmetičku. A sebe oblečenie nech si muž kupuje. A výlety čo pôjdeš s deťmi na prechádzku, zmrzlinu, či pizzu, si zaplatíš, keď niekde do aquaparku, keď ide aj muž, nech platí. Keď nechce mať spoločné peniaze.
My máme spoločné peniaze, aj keď na dvoch účtoch.

gvenduska
6. apr 2023

Nie mame spoločne peniaze

autor
6. apr 2023

@katuskamala1 ďakujem. Ide skôr o to, keď mám nečakane výdavky (napríklad zubár 100e, a pod.)
Väčšinou nepotrebujem, ale sem tam sa stane, že mi to nestačí

tosomja
6. apr 2023

A to si neodkladas nič? Zo 400€ by som odložila ešte 200€. 🫣

zuzinka888
6. apr 2023

Manzel plati vsetky ucty v ratane potravin. Rodicak mam na vydavky s detmi- plienky, hracky, vylety...

rebrambora
6. apr 2023

@katuskamala1
@tosomja
Ano, ale dama pise, ze partner zaraba nadstandartne. Kvalitna kozmetika stoji viac ako €100,- oblecenie takisto.
A ked jeden z paru nevie hospodarit, tak by ho to ten setrnejsi mal naucit. Treba predsa komunikovat a taketo veci predom dohodnut a zit na rovnakej urovni snad...

matullienka
6. apr 2023

Neprispieval máme spoločný účet kam idú peniaze a z toho sa kupuje čo treba. Ale z tých 400 eur by som dokázala veru ešte ušetriť na tie nečakane výdavky.

kamatopo
6. apr 2023

Spoločný účet. Iba keď idem niečo drahšie platiť tak mu oznámim. Aby vedel a neplatil aj on niečo svoje😉...a nešli sme v spoločnom účte do mínusu. Sme rodina a všetko konzultujeme. A hlavne máme ešte nastavené šetriace účty. Tak dalo sa počas materskej aj pekne odložiť.

panonia
6. apr 2023

Ja ušetrím skoro celú materskú...nechápem na čo by mi mal prispievať? Každý mame svoj účet ale peniaze máme aj tak spoločné.

autor
6. apr 2023

@rebrambora ved práve o to ide. Žijeme si na ,,vysokej nohe", on so objedná krémy za 500e. Ja baleu za 3e. Nemôžem si dovoliť nič navyše. Dieťaťu sa snažím kupovať kvalitnejšie veci. Preto si neviem zo 400e odložiť 200, pretože len kvalitná obuv stojí 60e.

sissy27
6. apr 2023

@katuskamala1 on zaraba nadstandardne (predpokladam, ze si uziva adekvatne tomu platu - hobby, oblecenie, auto) a ona ma vymyslat aktivity s ich spolocnym deckom zdarma a setrit? Si robis srandu, nie?

bublinka1426
6. apr 2023

z toho co pises, mila autorka, mi stacilo aj 225 euro pred 5 rokmi. prikryvam sa perinou, na ktoru mam. a ked ste manzelia, mate oddelene financie?
zjavne mate dve auta, hypo , strava vyjde vela, myslim ze muz plati hodne, nemyslis?

zorkahorka
6. apr 2023

Samozrejme, ze mi prispieva. Kazdy mesiac mi posiela cosi ma ucet

danusa64
6. apr 2023

Keby mam 400e pre seba tak som happy jak dva greppy🤣 peniaze mame spolocne, kupujeme len co treba a teda mimo stravy a byvania minieme tak 100e mesacne, max 200e ked treba dokupit malej nejaku obuv alebo oblecenie, ci nieco navyse do domácnosti napr

lenkakravcova
6. apr 2023

Oblečenie pre dieťa:
- 3 tričká na mesiac čo dokupis, ak Next, 10€/ks = 30€
- bunda dajme tomu 30€
- topánky 60€ (to bude asi na pol roka aspoň)
- plienky 50€
- nejaké drobnosti 50€
Sme na sume: 220€

Neviem ale ja nakupujem aj Next, aj Newbie, aj Lasocki kožené topánky.. A stále mi z materskej čosi zvýši. A to mam deti 3. Co vlastne nakupuješ ty?
Pozri výdavky.
Ale samozrejme keby mi niečo navyše trebalo, tak mame na to rodinný účet.

ana82
6. apr 2023

krém za 500 eur😂 fúha🙈
inak baby nestíham sa diviť čo tu píšete, ona má odkladať z rodičáka a teda sa uskromňovať a on si môže robiť s peniazmi čo chce...
autorka gratulujem k výberu partnera...
asi som divná, ale účet spoločný, dve karty....samozrejme sa bavíme kto čo kúpil/kúpi...ale teda neinformujeme sa o každej prkotine...

tinka8512
6. apr 2023

fuha, tak toto by u mna nepreslo. Moj manzel tiez zaraba nadstandartne, plati vsetko, ja si ceu matersku nechavam pre seba.

kris_tin257
6. apr 2023

Muž platí všetky faktúry náklady na bývanie auto a väčšie nákupy čiže nikdy som od neho nepotrebovala peniaze, 400€ rodicak + mala som pasívny príjem a vedela som z toho aj odložiť 😊

anonymous87
6. apr 2023

Takto. Kazdy mame svoje ucty, plus jeden spolocny, na ktory kazdy mesiac posielame peniaze (nazvyme ho setriaci). Ja popro RD aj pracujem na dohodu (moje rozhodnutie). 90% potravin plati muz. Plus elektrinu a “najom”. Hypo platime na polovicu (taktiez moje rozhodnutie). ALE u nas neexistuje moje tvoje. Cize odpoved je nie, nikto mi neprispieva. Ak sa stane, ze nevychadzam (lebo oblecko vacsinou platim ja, kedze mam vacsi prehlad ako muz, ze deti potrebuju) tak mu normalne poviem. Ale aj on sa ma zvykne sem tam opytat ci nepotrebujem. Ci netreba deckam nieco… alebo mam k dispozicii spolocnu kartu… 🤷‍♀️