Príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom

kiksina_21
24. apr 2023

Ahojte, som v 29. Týždni tehotenstva, s priateľom sme sa rozišli. Pri hľadaní riešenia v inej veci som sa dozvedela, že mám Nárok na príspevok tehotnej ženy. Som na rizikovom tehotenstve, od začiatku tehotenstva beriem lieky, absolvovala som už 2x morfologicky utz, ktorý každý stal 70e a ešte jeden utz ma čaká. Bločky som si žiaľ neodkladala, nepočítala som z tým, že sa rozídeme počas tehotenstva. Mám len lekárske správy, kde sa píše aké lieky koľko krát denne beriem aj lekárske správy o absolvovaní ultrazvukov, ktoré nie sú hradené zo zdrav.poisťovne. Môžem len na základe týchto správ žiadať o príspevok tehotnej ženy?

esmeronka
24. apr 2023

@kiksina_21 skus na fb skupinu opytaj sa pravnika je tam jedna zlata pravnicka ta ti poradi

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea_82
24. apr 2023

@bublinka1426 ale veď ona to chce asi žiadať od priateľa, nie od štátu. Sa upokoj...

bublinka1426
24. apr 2023

@andrea_82

autorke drzim palce. 3 deti a samozivitelka...

andrea_82
24. apr 2023

@bublinka1426 nevidím dôvod, prečo by to od priateľa nemala žiadať. Nech aj on prispieva na príchod dieťaťa, keď ho urobil. To, že si ty samoživiteľka, ma mrzí, ale nemusia byť preto bez peňazí aj všetky ostatné matky.

nelly360
24. apr 2023

@kiksina_21 ale to ho musíte dať na Súd a pýtať si na výbavu plus výživné a vy ho dať ešte na druhý Súd kde vám bude prispievať do 2rokoch dieťatka

bublinka1426
24. apr 2023

@andrea_82

som rada ze tu mame aj zeny s carovnou gulou 🙂 ale riadne tu svoju posuchaj pretoze nastastie ja mam vsetko co potrebujem ....
takze ani jedno z menovanych sa ma netyka ( davkarka ci samozivitelka)
zmazala som komentar, lebo som to pochopila z inej strany a takisto nevidim nic zle na tom, ked autorke prajem vela stastie kedze caka 3 dieta a doba lahka nie je....
a ano, ked ma moznost narokovat si nieco aj z druhej strany...len ma napadla jedna vec, ako dokaze, ze prave on je muzom nenarodeneho dietata, nakolko on to moze vyvratit...
nerobia sa nasledne az po narodeni testy otcovstva?

top_manazerka
24. apr 2023

Ďalšie chuda dieťa, ktore este ani nie je na svete a uź nemá otca.. načo si takto robite deti???

floki1994
24. apr 2023

@kiksina_21 autorka mimo tohto co urcite ries..mas narok aspon na tehotenstke? Matersku? Samej sa bude tazko tak ze ci aspon to ti vysloa ci si si o tehotenske poziadala..partner len nech pekne prispeje...nie som zastancom robenia deti takto na divoko ale ked uz je na ceste tak sa maju podielat obaja ..drzim palce

stastnamamulka
24. apr 2023

Ahoj,ja len,že 3xmorfo ultrazvuk v tehotenstve nie je povinný,je len odporúčané ho absolvovať aspoň 1x (ideálne v 2.trimestri).Si zamestnaná?Poberáš tehotenský príspevok?Partner uznal otcovstvo?

katulienocka999
24. apr 2023

@kiksina_21 tie veľké morfológicke ktoré stoja neskutočne prachy nie sú povinné,ktovie ci by si mala vôbec nárok na ich preplatenie 🤔

kiksina_21
autor
24. apr 2023

@esmeronka FB nemám, ale našla som kontakt na jedného právnika takže som ho ohľadom toho kontaktovala
@bublinka1426 áno čakám tretie dieťatko, ale tie 2 staršie mám z predchádzajúceho manželstva, s ex manželom ich máme v striedavej starostlivosti a všetko riešime na pol...z týmto partnerom to žiaľ nevyšlo...bol to dokonalý chlap, zo všetkým mi pomáhal len stalo sa to, že sa úplne otočil nadáva mi, stále mi vyčíta to, že mám 2 deti, neustále urážky akože peklo na zemi....to je na dlhšie. A ako bolo spomenuté,keď sme si ho už spravili tak by mal prispievať aj on.
@andrea_82 áno chcem od neho žiadať, je to nepríjemná situácia...určite som to tak nechcela ale keď sa už ináč nedá tak aspoň nech dostaneme všetko čo nám patrí
@nelly360 viem že ho musím dať na súd a potom ešte o určenie otcovstva, sám od seba mi nič nedá...skúšala som, ale neuspela som
@top_manazerka určite som sa do takejto situácie nechcela dostať, ale radšej byť s ním psychicky týraná možno neskôr po pôrode aj fyzický, alebo sama...už som spomínala vyššie bol to dokonalý chlap, ktorý sa zmenil na nepoznanie
@floki1994 mám nárok na všetky dávky,ktoré štát dáva...bola som predtým zamestnaná
@stastnamamulka
@katulienocka999 na tie mofrologické som musela ísť, pretože kvôli veku mi vypočítali že mám riziko dawnovho syndrómu, tiež má hnevalo to, že keď musím ísť zo zdravotného hľadiska prečo si to musím hradiť sama

Tak dievčatá ďakujem za odpovede aj keď nie všetky ma potešili, ale tak treba aj dostať po "papuli" stalo sa, čo sa stalo...určite som to tak nechcela ale fakt ten psychický nátlak na už nedá vydržať...teraz je pre mňa dôležité, aby sa malá narodila zdravá

stastnamamulka
25. apr 2023

@kiksina_21 ahoj,v prvom rade ti držím palce ,aby všetko dobré dopadlo ❤️ ale ani v prípade vyššieho veku a rizika Downa nie si povinná absolvovať 3morfo ultrazvuky ,je to odporúčané (tiež mám absolvované kvôli veku a riziko D.).

kiksina_21
autor
25. apr 2023

@stastnamamulka ďakujem, no tak to som nevedela, mňa doktor postavil pred hotovú vec, že výsledky sú zle tak musím ísť na ten utz, aj na genetické vyšetrenie som bola...odber plodovej vody som odmietla

andrea_82
25. apr 2023

@kiksina_21 všetky vyšetrenia môžeš odmietnuť. Je to skôr pre tvoj kľud, aby si vedela, či je všetko OK. Ak si presvedčená, že dieťa chceš napriek všetkým diagnózam, tak ti vyšetrenia robiť nemusia.

kiksina_21
autor
14. máj 2023

Neviete kde by som našla vzor na tento návrh? Aj keď dám do Googlu "vzor Príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom" tak mi nájde len vzor na zvýšenie výživného. A zaplatiť právnikovi 100€ aby mi to napísal tak to je v mojej situácii veľa.

sejjby
14. máj 2023

@top_manazerka jebn*tejší komentar som nečítala

srdeenko19
14. máj 2023

@sejjby pani top manažérka dokonalá dáva len taketo úbohé komenty. Všetkym ženám, ktoré majú problém. Je skratka empaticka 😂🙈

kiksina_21
autor
14. máj 2023

@sejjby
@srdeenko19 asi aj dobre že som ho nestihla prečítať. Stačí, že má môj ex vytáča, nepotrebujem ku šťastiu ešte úbohé komentáre...človek hľadá pomoc a niekto nemá čo robiť tak súdi, ani nevie čo je vo veci.