Prechod z rodičovskej na materskú...

jankazpd
13. aug 2018

Zdravím maminy mám otázočku...25.8. môj syn dovŕši tri roky som zamestnaná na dobu neurčitú... Od 26.8. si cerpam dovolenku 13 dní ktorá mi zostala... Som tehotná a 14.10. nastupujem na materskú...Ako mám vyriešiť ten cca mesiac pred nástupom na materskú? Zamestnávateľ má za mňa náhradu takže vracať sa na mesiac do práce nemá význam ani pre mňa ani preňho... Navrhuje mi neplatené voľno...Ale...Neovplyvní to výšku materskej? Ďakujem za každú po dvoch povedať😊

jankazpd
autor
13. aug 2018

Poradíte mi prosím?❤

jankazpd
autor
13. aug 2018

.

asia83
13. aug 2018

@jankazpd Podľa mňa PN.

matos2017
13. aug 2018

@asia83 suhlasim PN, alebo poziadaj gynekologa ci by ta nemohol vypisat skor na MD. Akoze rizikove. Ja som to tak riesila. Stazovala som sa na velke bolesti v krizoch a opuchnute nohy. S mojim gyn.sa dalo dohodnut aj zo zamestnavatelom.

mika169
13. aug 2018

@jankazpd ahoj ja to mám podobne. Ale u mňa je rozdiel medzi skončením RD a nástupom na MD až cez 2mesiace. Dovolenku si nebudem čerpať a rovno po skončení RD idem na PN. A keby si išla na neplatené voľno tak si musíš sama platiť odvody, či?

jana005
13. aug 2018

@jankazpd ahoj, @zalka alebo @ewittam sa v tom veľmi vyznajú. Dúfam,že nevadí,že som vás označila

veronice
13. aug 2018

@jankazpd neplatelne volno znamena ze okrem toho ze neda peniaze tebe, neodvedie ani odvody, ktore si budes musiet doplatit ty sama. Takze byt v tvojej situacii, rozhodne sa dam PN. Vysku materskej by to nemalo ovplyvnit, ale.to ti budu vediet 100% potvrdit zienky spominane vyssie. Do toho neplateneho volna by som rozhodne nesla... je to vyhodne akurat pre zamestnavatela a nie pre teba....

jankazpd
autor
13. aug 2018

Ďakujem žienky za radu😊 a ako je to s pn? Nerobil vám lekár problémy a v pohode vypísal?

asia83
13. aug 2018

@matos2017 Materská môže byť predĺžená maximálne o 2 týždne pred termínom. Ja som tak mala.