Potenciálna reťazová materská a otec na materskej

mdek
10. nov 2020

Ahojte,

mate niekto skusenost, ze ste mali retazovu matersku, ale kym ste presli z jednej materskej na druhu, tak siel aj muz na matersku a pocas jeho materskej ste boli nadalej doma, ale bez rodicovskeho prispevku? Ako sa pocitala materska? Rovnako ako keby som bola doma s rodicovskym prispevkom?

Jedna sa o to, ze s prvym dietatom som mala nizku matersku, lebo som bala rok predtym len polovicny uvazok a v aktualnom zamestnani som nemala este splnenu podmienku na vypocet z nej. Druha materska pri retazovom porode by sa mala pocitat uz z toho noveho prijmu.
Nechcem si znizit svoju matersku tym, ze manzel by siel na matersku, tak to zistujeme pre istotu.

Dakujem za rady. Googlenim sa mi takuto konkretnu odpoved nedarilo najst.

pmajkap
10. nov 2020

@mdek ahoj my to mame doma takto 🙂 ked mal syn 1 rok a 5 mesiacov narodila sa nam dcerka. Ked mala dcerka 1 rok a mesiac, nastupil manzel na matersku so synom, ja som sa vzdala rodicovskeho cca na 3 mesiace, lebo potom som zacala poberat matersku aj ja, kedze sa nam narodila dalsia dcerka. Mazelovi skoncila materska a syna, teraz pobera matersku na dcerku a ja poberam matersku na druhu dcerku kedze maeste len 5 mesiacov. Ked manzelovi skonci materska na prvu dcerku, bude ziadat o matersku na druhu dcerku ale mne ked skonci materska a chcem byt s nimi doma, musim sa vzdat rodicovskeho. Potom ked manzel ukonci matersku na druhu dcerku, nastupi do prace ja si poziadam opat o rodicovsky 🙂

pmajkap
10. nov 2020

@mdek ale ako sa pocita materska tak to ti neviem poradit 😏