doktorka si odomna vypytala 7e za potvrdenie do ziadosti o kocikove,ze som chodila na poradne.ma sa za to platit a tolko?lebo u detskej som neplatila nic.pytam sa preto,lebo o mojej doktorke je zname,ze si necha za vsetko zaplatit.(prvy ultrazvuk(6e), testy na cukrovku(4e), ...)a jedna otazka mimo:vy by ste to riesili tie poplatky, myslim nejakou staznostou alebo vy ste to nehali tak.pritom moc ziadna odbornicka nie je.
Ja som neplatila vobexpc nic ani pocas tehotenstva ani na potvrdeniach
@miskacharly neplatila som nic
Neplatila som nič (ak sa pod pojmom "kočíkové" myslí Príspevok pri narodení dieťaťa alebo Príplatok k príspevku).
Tvoja dr. je súkromná? Ja mám neštátnu.
Podla mna by si nemala platit nic. Som lekarka. Na druhu stranu je otazka, ci budes mat volu a cas davat podnet na urad a kvoli par euram to riesit. Na druhu stranu zase plati,ze ak to nebude nikdy nikto riesit, bude si pytat poplatky za vsetko forever. Sasa
ja som.tiez platila v.roku 2012 za.toto.potvrdenie.u zenskeho dr.5eur...ale.pamatam.si, ze v.tv bola reportaz, ze za to nesmu vyberat.peniaze a treba sa na dotycneho dr.stazovat...
Ja som neplatila nic. Ak ti poplatky prekazaju, tak si vypytaj od lekarky cennik...ocividne si hadze ceny za cokolvek od buka do buka...ved aj ultrazvuky (asi 3 pocas tehotenstva) su hradene poistovnou, rovnako testy na cukrovku (akurát glukozu si musis kupit).
@miskacharly ja som naopak platila u pediatricky a u gynekol. nie. Tam mi sestrička povedala, ze "Pani Dr. nechce za nič peniaze." Ale myslim, ze clovek normalne u lekára nerieši poplatky, možno zostane prekvapený, ze "kolko??", alebo uz ma dosť a radšej ide ďalej.. Ale toto je iba môj názor. Ja by som asi neriešila nič, myslim sťažnosti. Som len zhrozená, ked som aj čítala cenník u detskej dr., ked som išla pre potvrdenie do škôlky...
@seahorse27 @miskacharly ja tiež viem tak, ze 3x je ultrazvuk zadarmo a predsa moja dr. mi robí zakaždým ked idem do poradne a zadarmo. Za termín som platila 3,30€, ale to uz teraz zrušila... Nerozumiem tomu, niektorí lekári pýtajú peniaze aj za to, ze sa vôbec unúvajú zodvihnúť zrak od PC a iní su tu fakt pre pacientov. Bodaj by bolo týchto viac... 😉
@miskacharly ahoj, tiez som platila u svojho gynekologa za paciatku, suma bola, nechcem klamat, ale bud 2 alebo 5 eur, uz nepamatam presne ... a tiez mi to bolo cudne, inak, vzdy som platila u neho aj za kazdy ultrazvuk a to 5 eur
tak moja lekarka je z tych co si kadeco nechaju zaplatit ale iba ak je to nad ramec, teda len to co poistovna nezaplati, cize mimo termin usg a pod. cize za taketo bezne veci som neplatila je to divne
Mam tiez lekara, ktory si pyta takmer za vsetko, v tehotenstve som sa naplatila az az, ale za toto akoby zazrakom nepytal nic..
@miskacharly nech ti ukaze cennik...mal by byt schvaleny VUC..