Ahojte. Chcem sa informovať ako to je s pandemický RP, keď malý dovŕšil 3 roky 1.8.
Prídu mi papiere z úradu práce, alebo sa tam treba ísť osobne ukázať. A do kedy bude RP trvať?
a si nezamestnana? ak ano a nemas iny prijem, mal by ti prist papier z upsvar ,,cestne vyhlasenie,, ze nemas iny prijem...dnes som to akurat zistovala a pani z uradu vravela ye trvat bude dovtedy kym ho vlada nezrusi cize to nevie ani sam matovic kedy to bude :D
Chcem sa opýtať k téme? : V októbri mi dcerka dovŕši 3r. Som na RD a mam kam nastúpiť do práce ale malú mi nezobrali do škôlky. Súkromné sú drahé. Moja otázka je môžem ísť na pandemicky rodicak pokiaľ mi ju nezoberú alebo nezrusia ho ( keď mam kde nastupit?) Alebo mám nárok na pandemicku OCR? Riešila to už nejaká mamička. Ďakujem
Baby a dovŕšilo vám dieťa 3 roky a pokiaľ ste nevedeli či máte nárok na pandemicky rodičak tak ste sa zaevidovali na úrad práce alebo ste si vybavili zatiaľ neplateny rodicovsky príspevok?
@janula2511 to by aj mňa zaujímalo. Malý mal v 7.septembra 3 roky a pani na úrade práce mi nevedela povedať, či budem dostávať pandemický rodičák, tak som sa zaevidovala a čakám či mi ešte niečo príde
Ja poberám pandémicky rodicak,riadny mi skončil 7.8.,mala do škôlky nechodí a nezaevidovala som sa na UP
Baby ja som volala na úrad a papier posielajú automaticky koncom mesiaca v ktorom Vám prišiel posledny odičovský príspevok.
Ale nesmiete mať žiaden iný príjem!
@baska94 takže dobrý mesiac treba čakať na papier?
@janula2511 môj malý dovŕšil 3 roky 1. Augusta a papiere mi prišli dnes...
@jana005 ja som nerobila nič... malý dovŕšil 3 roky , volala som na úrad, pýtala sa či sa mám ísť nahlásiť, pani sa ma opýtala, či mám iný príjem okrem RD, nemala som , tak ma upovedomila o tom ,že mám ďalej nárok na pandemický rodičovský a len mám čakať kedy mi prídu papiere
@baska94 ja ukoncujem pp dohodou, prave.. ak vezmem mesiac dovolenky (teda ostavajucu ktoru mam) a vyhlasila by sa mimoriadna situacia (zatvorene skolky) mala by som narok za ten mesiac na pandemicky rodicak, no po vycerpani dovci a zaevidovani na up koli podpore, tam by som uz nakok stratila,hoci by mimoriadna situacia stale trvala, chapem dobre?
Baby, ja som tiez na tom predlzenom pandemickom rodicku a dnes mi prisiel papier z uradu, ze mi ponukaju 1 miesto, kde mam ist na pohovor do 3 dni. To ma budu takto posielat za robotou? Nemate skusenosti? Vdaka
@marion09 😭
Len neviem potom prečo píšu, že keď nemám žiadny príjem ani nárok na dávku, tak budem mať nárok.
Prečo potom rovno nenapisu, že keď som mala príjem počas rodičaku, tak nárok nebudem mať.
Je to strašne zavádzajúce, lebo ja budem ešte na rodičaku dva týždne a príjem nebudem mať žiadny
a máš nárok? pracovný pomer ti skončil?
zatiaľ trvá krízová situácia a pandemický RP zatiaľ stále je, dokedy nevie nikto