Nárok na iný príspevok popri rodičáaku

julinku
12. jan 2021

Prosím vás, chcem sa len opýtať, ak náhodou niekto viete, či popri rodičaku mám nárok ešte na nejaký príspevok? Nie som vydatá, trvalé bydlisko mám stále u rodičov, bývam s priateľom. Ďakujem 😊

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivanka12311
12. jan 2021

Po rodičovskom už nič môžeš 3r ďalšie ostať doma na RD budeš dostávať len prídavky 25e na dieťa

julinku
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinkatinka
12. jan 2021

@julinku vyzivne na dieta od otca, pridavky na dieta, mozes popri RP aj pracovat -danovy bonus.

sense
12. jan 2021

@julinku nie nemáš nárok na príspevok na bývanie, máš nárok na rodiča, prídavky na dieta a výživné od otca dieťaťa a môžeš aj pracovať, byť doma do 3 rokov nie je povinnosť...

julinku
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laura0107
12. jan 2021

@julinku a co by si povedala keby mas 200 evri?? Donedavna sme tak fungovali......

sissy27
12. jan 2021

@julinku keď 400€ nie je nič moc, tak ti dám číslo účtu a môžeš mi ich posielať, ja sa veľmi poteším 😅
Nechápem, čo ešte by si chcela?? Chceš si užívať dieťa, tak užívaj. Mňa tiež nikto neplatí extra za to, že si užívam čo ma baví. A práce na doma je dosť, len treba aj niečo vedieť.

jaavaa
12. jan 2021

@laura0107 presne aj mna to napadlo, ze este nedavno bolo len 200 a muselo nam to stacit

janinah
12. jan 2021

I užívať si i peniaze mať od štátu...hmm....pozri sa do minulosti našich mamičiek alebo do súčasnosti v iných krajinách..
. máš sa ako prasa v žite....

jankalukasova
12. jan 2021

@julinku no tak za "uzivanie si dietata" ta hold nikto platit nebude🤦‍♀️

sense
12. jan 2021

@julinku 400eur je nič moc za to ze si doma a užívaš si dieťa, tak hold nech otecko zaplatí je to aj jeho dieťa... Ti co majú minimálnu mzdu majú v čistom niečo málo viac a sú každý deň v práci... Ono sato vola rodičovský príspevok, čiže štát už vám rodičom prispieva., povinnosť starat sa majú rodičia... A príspevok nemá pokryt aj tvoje náklady

vittekovaveva
12. jan 2021

@jankalukasova presne tak.. ked 400€ nestaci, treba ist robit.. ja si aj uzivam dieta aj pracujem na pol uvazok aby sme slusne zili.. cize vzdy su 2 mlznosti... “uzivat si dieta” a zit skromne zo 400€ alebo si odkrojit z casoveho standardu a ist robit.. ja robim ked mala spi.. cize si neoddychnem, ale mame peniaze navyse

julinku
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
12. jan 2021

@julinku byvas u mamy s priatelom, priatel hadam pracuje a zivi teba aj dieta. Byvanie zadarmo, akoze bud rada, ze mas 400€. Ked pojdes do prace, prevezies, prejes, oblecenie, skolka, budes na tom istom...

sissy27
12. jan 2021

@julinku ti hovorím, keď je 400€ nič, pošli mne, budú využité a s vďakou a pokorou.
Keď si sa nevedela na RD pripraviť vopred a zarobiť a našetriť si ako slobodná bez záväzkov, tak teraz nefňukaj, že ti je málo. A tiež si sa mohla lepšie učiť a robiť prácu z domu.

julinku
autor
12. jan 2021

@sissy27 pošlite mi to číslo účtu, tento týždeň prídu tak vám ich pošlem..

julinku
autor
12. jan 2021

Vidím, že som úžasnú otázku dala..ďakujem za odpovede..

lesana25
12. jan 2021

No nie, nárok nemáš a buď rada ze máš aspoň tých 400€ čo ti dáva štát.

jankalukasova
12. jan 2021

@julinku neber to v zlom ale ja tomuto zmyslaniu fakt nerozumiem. Z akeho titulu "+daco k tomu"? Mas rodicak, ktory je prispevkom. Nie hlavnym zdrojom prijmu a obzivy. Mas moznost byt 3 roky doma. To fakt takmer nikde inde vo svete nie je. Zamestnavatel na Teba musi cakat a drzat Ti flek. Ako podla mna tu maju rodicia fakt dobre benefity. Ale to je jedno... keby dali aj 1000€ vzdy sa bude malit, lebo este aspon na kavu k tomu treba.

martinkatinka
12. jan 2021

@julinku a plat otecka je kolko?

stanzi
12. jan 2021

Nie, prekvapujuco naozaj nemas narok na “daco k tomu” 😊

lucinka1988
12. jan 2021

Mne sa napríklad tiež máli 400€ mesačne, pričom som aj vydatá aj sa o nás manžel stará, ale ! Keďže som si chcela užívať aj dieťa aj mať peniaze aj nevypadnúť úplne z práce, pracujem z domu pre pôvodného zamestnávateľa a to bez prerušenia, aj počas MD hneď po pôrode a rovnako budem pokračovať až do pôrodu druhého dieťaťa, ktorý ma čaká o chvíľu a rovnako aj potom. Nie je síce sranda prenášať online v cudzom jazyku pár dní pred pôrodom, ale pre mňa to má viac výhod ako nevýhod. Takze všetko sa dá, ak sa chce! Nie sú to ľahko zarobené peniaze a pri dvoch malých deťoch už vôbec nebudú, ale každý má na vyber. Vždy je to niečo za niečo 🤷‍♀️

mattkapd
12. jan 2021

@lucinka1988 ja som začala víkendy brigádovať v krčme od 19tej to už muž malého len okupal dal mu mliečko a uložil spat.. Malý mal 11 mesiacov keď som začala.. Užila som si ho naplno v noci aj tak spi keď mal 2 roky nastúpila som do roboty normalne

danielllka
13. jan 2021

Slečna sa len chcela informovať, či náhodou na niečo nemá nárok, o čom nevie - a prečo to nevyužiť, ak by mohla?! Hlúpa by bola. Načo hneď útoky a zosmiesňovanie. Človek si dvakrát rozmyslí, či sa tu vôbec niečo opýta, bo hneď sa zídu supy, ktoré budú namiesto rozumnej, slušnej odpovede hejtovať....

julinku
autor
13. jan 2021

@danielllka ďakujem 😊 neoplatí sa tu vôbec nič pýtať...

martul
13. jan 2021

@julinku a čo si čakala, akú odpoveď? Že čo sa dá vycicat od štátu?! Máš priateľa, bývaš u rodičov, dostávaš 400 eur a jecti málo. Sú ľudia čo majú oveľa menej a musia vyžiť,balení zacten peniaz robia celý mesiac!!!

bublinka1426
13. jan 2021

@julinku nie nemas. prepac ale...niekedy bol rodicak 180 eur teraz je 370. co este chcete viac? pridavok na dieta 25 eur mas k tomu to znamena ze mesacne mas 394 eur cca. je to malo? ked predtym sa davalo o polku menej?mozes si najst pracu/brigadu. ak mate financnu tiesen

bublinka1426
13. jan 2021

@lucinka1988 klobuk dole ale mas pravdu ked clovek chce vsetko sa da.

bublinka1426
13. jan 2021

@danielllka ano ale toto je ..asi otazka hlavne v dobe ked vela ludi ani nema ziaden prijem, hakliva, hakliva tema...ale ano pytat sa tu ludia mozu hocico , je to slobodne forum.