Prosím vás, chcem sa len opýtať, ak náhodou niekto viete, či popri rodičaku mám nárok ešte na nejaký príspevok? Nie som vydatá, trvalé bydlisko mám stále u rodičov, bývam s priateľom. Ďakujem 😊
Po rodičovskom už nič môžeš 3r ďalšie ostať doma na RD budeš dostávať len prídavky 25e na dieťa
@julinku vyzivne na dieta od otca, pridavky na dieta, mozes popri RP aj pracovat -danovy bonus.
@julinku keď 400€ nie je nič moc, tak ti dám číslo účtu a môžeš mi ich posielať, ja sa veľmi poteším 😅
Nechápem, čo ešte by si chcela?? Chceš si užívať dieťa, tak užívaj. Mňa tiež nikto neplatí extra za to, že si užívam čo ma baví. A práce na doma je dosť, len treba aj niečo vedieť.
I užívať si i peniaze mať od štátu...hmm....pozri sa do minulosti našich mamičiek alebo do súčasnosti v iných krajinách..
. máš sa ako prasa v žite....
@julinku no tak za "uzivanie si dietata" ta hold nikto platit nebude🤦♀️
@julinku 400eur je nič moc za to ze si doma a užívaš si dieťa, tak hold nech otecko zaplatí je to aj jeho dieťa... Ti co majú minimálnu mzdu majú v čistom niečo málo viac a sú každý deň v práci... Ono sato vola rodičovský príspevok, čiže štát už vám rodičom prispieva., povinnosť starat sa majú rodičia... A príspevok nemá pokryt aj tvoje náklady
@jankalukasova presne tak.. ked 400€ nestaci, treba ist robit.. ja si aj uzivam dieta aj pracujem na pol uvazok aby sme slusne zili.. cize vzdy su 2 mlznosti... “uzivat si dieta” a zit skromne zo 400€ alebo si odkrojit z casoveho standardu a ist robit.. ja robim ked mala spi.. cize si neoddychnem, ale mame peniaze navyse
Vidím, že som úžasnú otázku dala..ďakujem za odpovede..
No nie, nárok nemáš a buď rada ze máš aspoň tých 400€ čo ti dáva štát.
@julinku neber to v zlom ale ja tomuto zmyslaniu fakt nerozumiem. Z akeho titulu "+daco k tomu"? Mas rodicak, ktory je prispevkom. Nie hlavnym zdrojom prijmu a obzivy. Mas moznost byt 3 roky doma. To fakt takmer nikde inde vo svete nie je. Zamestnavatel na Teba musi cakat a drzat Ti flek. Ako podla mna tu maju rodicia fakt dobre benefity. Ale to je jedno... keby dali aj 1000€ vzdy sa bude malit, lebo este aspon na kavu k tomu treba.
@julinku a plat otecka je kolko?
Nie, prekvapujuco naozaj nemas narok na “daco k tomu” 😊
Mne sa napríklad tiež máli 400€ mesačne, pričom som aj vydatá aj sa o nás manžel stará, ale ! Keďže som si chcela užívať aj dieťa aj mať peniaze aj nevypadnúť úplne z práce, pracujem z domu pre pôvodného zamestnávateľa a to bez prerušenia, aj počas MD hneď po pôrode a rovnako budem pokračovať až do pôrodu druhého dieťaťa, ktorý ma čaká o chvíľu a rovnako aj potom. Nie je síce sranda prenášať online v cudzom jazyku pár dní pred pôrodom, ale pre mňa to má viac výhod ako nevýhod. Takze všetko sa dá, ak sa chce! Nie sú to ľahko zarobené peniaze a pri dvoch malých deťoch už vôbec nebudú, ale každý má na vyber. Vždy je to niečo za niečo 🤷♀️
@lucinka1988 ja som začala víkendy brigádovať v krčme od 19tej to už muž malého len okupal dal mu mliečko a uložil spat.. Malý mal 11 mesiacov keď som začala.. Užila som si ho naplno v noci aj tak spi keď mal 2 roky nastúpila som do roboty normalne
Slečna sa len chcela informovať, či náhodou na niečo nemá nárok, o čom nevie - a prečo to nevyužiť, ak by mohla?! Hlúpa by bola. Načo hneď útoky a zosmiesňovanie. Človek si dvakrát rozmyslí, či sa tu vôbec niečo opýta, bo hneď sa zídu supy, ktoré budú namiesto rozumnej, slušnej odpovede hejtovať....
@danielllka ďakujem 😊 neoplatí sa tu vôbec nič pýtať...
@julinku nie nemas. prepac ale...niekedy bol rodicak 180 eur teraz je 370. co este chcete viac? pridavok na dieta 25 eur mas k tomu to znamena ze mesacne mas 394 eur cca. je to malo? ked predtym sa davalo o polku menej?mozes si najst pracu/brigadu. ak mate financnu tiesen
@lucinka1988 klobuk dole ale mas pravdu ked clovek chce vsetko sa da.
@danielllka ano ale toto je ..asi otazka hlavne v dobe ked vela ludi ani nema ziaden prijem, hakliva, hakliva tema...ale ano pytat sa tu ludia mozu hocico , je to slobodne forum.