Na aké príspevky mám nárok pred a po narodení dieťatka?

marthinna7
8. jan 2012

Ako je to s hmotnou nudzou, prispevkom na byvanie, a pod.... pocula som, ze niektore mamicky rozpravali, ze dostali aj peniaze na, alebo za brusko? neviem presne... nevyznam sa v tom, tak by som chcela poradit... alebo ake mate skusenosti???
dakujem za vase odpovede...

zzzz128
8. jan 2012

ahoj,v tehu dostaneš príspevok len ak už poberáš dávku v hmotnej núdzi.A po narodení,to isté čo každá mama. A s príspevkom,pokiaľ máš partnera,oni ti zrátajú príjmy a povedia či máš nárok,takisto aj keď si sama s dieťaťom.

ludka707
16. jan 2013

ahojte, chcem sa opýtať, aké príspevky mám nárok poberať ked som ešte tehotná? pred mesiacom nás prepustili, lebo rušili firmu a do pôrodu mám ešte 3 mesiace a nie som vydatá. dakujem 🙂

lenussik1
17. jan 2013

Ahoj. Zajdi si na urad prace socialnych veci a rodiny a povedz ze mas zaujem o poberani davok v hmotnej nudzi...tam ti povie, na ake davky mas pravo. Ja si to akurat vybavujem a zajtra im idem zaniest potrebne prilohy k ziadosti, ktore mi kazala doniest. Taktiez som slobodna a som v 6. mesiaci. Dokopy so vsetkymi davkami by som mala dostavat okolo 130e. Lepsie ako nic ;)