Ahojte. Chcela by som vas poprosit o radu, ktora mate skusenost co sa tyka maximalnej materskej. Viete mi povedat ako to aktualne je? Zistovali sme to u viacerich soc.pracovnicok a kazda nam povedala inu verziu.
Podla rady od jednej z nich: dat sa aspon 3 mesiace pred porodom "prizamestnat", uzatvorit zmluvu s dalsim zamestnavatelom na rozdiel tej sumy, ktora mi vlastne chyba. Tak aby suma od jedneho aj druhého zamestnavatela bola 1800 eur v hrubom spolu. Vraj sa to nacitava a staci to k dosiahnutiu maximalnej materskej.
Ina nam povedala vraj oba pracovne pomery musia byt odpracovane 270 dni, inak sa to neda.
Samozrejme, ze v stalej praci mam odpracovane 270 dni.
Mate niektora s tym skusenost? Da sa to aj takto "prizamestnat" aby sa platy nacitali alebo len zrusit pomer u terajsieho zamestnavatela a zamestnat sa len u jedneho s maximalnou moznou mzdou?
Dakujem velmi za odpoveď, moc by ste mi pomohli.
@luliu dakujem za odpoved.. neexistuje tam aj ochranna lehota? poradila mi este aby som sa subezne dala zamestnat k obom zamestnavatelom aj ked u druhého uz samozrejme nevide 270 dni, a u prvého potom dala vypoved,vraj budem v ochrannej lehote. o tom neviete nic? a ze mi materska bude plynut potom od oboch zamestnavatelov. dakujem
Aj chces matersku od oboch zamestnavatelov, musis splnat 270 dni ako vravela druha pani. 90 dni bez ocr a pn pre max.matersku by platilo v pripade ukoncenia trvajuceho pp a vtedy by sa materska ratala z noveho pp.ked si zamestnana doplacat sa uz neda.
A oplatí sa dávať výpoveď v stálom zamestnaní kvôli pól roku?
som zamestnana na dobu urcitu a zmluva mi konci v decembri
@frederika1230 nepises datum od kedy ti trva pp, kedy mas TP
@frederika1230 Musela by si skončiť aktuálny PP a uzavriet novy PP na minimálne 90dni bez PN a OCR na vyssiu mzdu a potom ti budu MD počítat z toho.
Súbeh sa nedá, bud z jednej alebo z druhej zmluvy
no my sme to tiez prave teraz zistovali a mne nam bolo na socialke povedane ze.... ze vymeriavaci zaklad materskej je posledny odpracovany rok.. teda denna mzda za ten rok a z nej 75%..
mne vychadza 95 eur na den, cize taka vysoka materska ani neexistuje.. teraz je maximalka len 1350 tusim :/
ja to viem tiež tak že za predchádzajúci kalendárny rok sa ráta
@katkakacena ano za predpokladu ze PP stale trva a nedojde k zmene zamestnavatela.
@frederika1230 správna rada bola tej pracovníčky že u oboch 270 dni, to ako sa to dalo v minulosti už nie je mozne