Dobry den, mamicky,
na matersku som nastupila 8.juna 2015. Coskoro teda prejdem na rodicovsku dovolenku, moja otazka je, ak by som mala dalsie dieta do 3 rokov veku mojho prveho dietata, akym sposobom sa da zvysit zaklad pre vypocet dalsej materskej. Musela by som sa niekde prihlasit? A nieco platit? Viete mi to niekto po lopate vysvetlit?
Ak by som si nic nepriplacala, mala by som priblizne rovnaku matersku ako mam teraz, alebo len vo vyske rodicovskeho prispevku? dakujem
Dakujem majusqa77, kdesi som ale citala o plateni nemocenskeho 270 dni, neviete mi v tom poradit?
pokial stale trva prac.pomer, dni sa zaratavaju
Dakujem majusqa77. Prosim vas a ohladom toho zvysenia zakladu pre vypocet materskej mi niekto neviete poradit {aby mi vysla vyssia materska{? Niekto mi vravel, ze sa to da? Neviete akym sposobom?
@lenka2005 Si zamestnaná? Ak áno a prejdeš plynulo na ďalšiu MD z prvej RD, bez toho aby si sa medzitým vrátila do (pôvodnej) práce, pôjde o reťazový pôrod a materské si nezvýšiš.
@evittam ano aj to som chcela napísať (v druhom kole) 🙂 v podstate jediná šanca pri reťazovom pôrode.
Ano, som zamestnana, dakujem pekne za reakcie 🙂
Ahojte mam otazku v roku 2014 sa mi narodila dcerka, cele tehotenstvo som bola na pn (teda od 8\2013) nasledne od 10\2014 materska a potom rodicovsky prispevok. 30.12 2015 som tazko ochorela a isla som na pn, avsak teraz mi zo socialky vyratali len minimalnu pn z dovodu ze som za rok 2015 bola 2dni na pn - teda sa mi pocita z minima aj pn. Momentalne som stale na pn ale chcela by som ju stornovat, z dovodu aby som mala narok na matersku, kedze sa snazime o babetko. Viete mi poradit ci je to mozne? Lebo ak by som ju stornovala - teda ak by sa to dalo, mala by som v roku 2016 narok na nemocensku v pripade rizikoveho a aj normalnu matersku a nie len minimalnu. Ide mi hlavne o tu matersku a aj Pn, kedze je velky predpoklad ze budem znova na rizikovom a tieto dva dni by mi to vsetko znicili. Dakujem velmi pekne za info
Chcete si mesačne zarobiť niečo navyše? Ako na to na http://zarabajnainternete7.webnode.sk/
cca taku ako teraz