Výška materskej sa dá zvýšiť napr. navýšením príjmu od zamestnávateľa, ale ako je to s rodičovským príspevkom ? Dá sa tam niečo robiť, aby bol vyšší ? Ďakujem
@44janica44
@fokuska čiže ani žiadne pripoistenie ? Ďakujem. Dcérka má šesť rokov, tak si to veľmi už nepamätám, materská je do pol roka a rodičovský do troch rokov však ?
@alzbeta79 len privirobit si - popri rodicako mozes normalne zarabat a poberat ho budes do 3 rokov dietata aj tak. ja som si na honorarovu zmluvu u mojho zamestnavatela vedela popri RD relativne pekne zarobit a robila som den-dva do tyzdna. zalezi, ake ti vie dat zamesnavatel podmienky, resp nemusis robit len u svojho zamestnavatela, ale aj hocikde inde a po 3 rokoch sa vratis do povodnej prace.
Nezabudnite využívať tú dieru/nedokonalosť v zákone a dvoch materských. U nás chodí každý chlap tiež na materskú. Teda oni chodia do práce, ale ofiko sa dajú na materskú lebo materskú môže poberať pol rok i žena a potom i muž. Ideálne si 3 mesiace predtým navýšiť mzdu, nech ide maximálna materská 🙂.
No ved, a preto všetci muži, čo síce chodia doroboty poberajú materskú, lebo oficiálne sú doma (max ich ženy zamestnajú na ten čas na svoje miesto). Samozrejme na to treba mať možnosti. Proste jedna slušná materská navyše, až na to, že to využívajú hlavne účtovníci, majitelia a ľudia znalí s možnosťami. Ja už poznám 3och takých, čo boli na materskej, teda boli ako boli 🙂, prachy mali to stačí 🙂
@ludovit8 a to radis alebo sa stazujes?
@evittam Však kto má možnosti si detaily získa, ja som to len ako doplnok uviedol, hlavne to, že sa málo o tom vie, že na materskú môže ísť žena a po nej aj otec, len preto aby získali pár tisíc eur. Detaily by som vedel na telefon, ale ja som to zmeškal, tak len posúvam info, že kto má možnosti, nech si pomôže 🙂.
@alzbeta79 rodicovsky je pre kazdu rovnaky . Nevies ovplyvnit jeho vysku