Mám nárok na materské?

bbyshower
7. aug 2024

Zdravim vas. Som od 15.7.2024 zamestnana na tpp a dnes som zistila, ze som tehotna a termin porodu mi vychadza cca na 17.4.2025. Je nejaka sanca, ze budem mat narok na matersku a tehotenske?

Som doma na RD a posledne zamestnanie mi skoncilo 10/21. Z tohto sa mi uz asi nemocenske nezarata.

Vdaka 🙂

slawka2208
7. aug 2024

na tehotenske určite nie. ak správne rátam tak ani na vyššiu materskú nie

petamich
7. aug 2024

na tehotenske k 13. tyzdnu tehotenstva musite splnat podmienku 270 dni, to zial uz nestihate, materska by hypoteticky mohla vyjst ale pojde naozaj o dni, ktore rozhodnu a ci porodite v termine/skor/neskor - kedze tam tych 270 dni treba splnit najneskor do porodu

zalka
7. aug 2024

@bbyshower na tehotenské nárok nebudeš mať a na materské s odretymi ušami... Asi by som si našla ešte dohodu na dva mesiace na tvojom mieste.

bbyshower
autor
7. aug 2024

@zalka a ta dohoda mi v com pomoze? 😳

petamich
7. aug 2024

@bbyshower nazbieras dni, budu sa ti pocitat z TPP aj dohody (ak obe budu trvat)

lienka.7
7. aug 2024

@zalka akoze prepac, ale fakt jej musíš radiť ako obchádzať zákony a dostať sa k niečomu naco nema narok????
Ty jej tu matersku budeš platiť zo svojho alebo my všetky sprosté pracujúce????

luliu
7. aug 2024

@lienka.7 ona nárok bude mať, keďže splní podmienky

mamina7070
7. aug 2024

nerozumiem tak pracujes od polky jula alebo si doma na RD?

zalka
7. aug 2024

@lienka.7 k dátumu pôrodu jej to vychádza 276 dní... Ako ta dohoda ma byť poistka, pre prípad ze by porodila skôr.
A áno podľa mňa je normálne jej poradiť. To, že ja poradím neznamená, že ma možnosti schopnosti moju radu použiť.

lienka.7
7. aug 2024

@zalka obchádzanie zákona nema byt žiadnou poistkou... sorry.
Nerobí ešte ani mesiac a už je tehotná? To je ako fakt tak ťažké odrobiť aspon to minimum, aby si získala legálny narok????

lienka.7
7. aug 2024

@luliu stačí ze porodi skôr a nemá...

mamina7070
7. aug 2024

zbytocne riesit nemas ani zaruku ze ta neprepustia v skusobnej kedze
si nastupila uz tehotna ak to teda neni od zaciatku ucelove