Ahojte neviete náhodou kedy príde ocr počas korony na účet?
maju toho vela, takze tazko povedat. Bezne chodi OCR okolo 15-18. v mesiaci, a obcas este ku koncu mesiaca.
Teraz ani srnka netusi, co a kedy a kolko vobec postihaju. Tie pracovnicky su len ludia, nie su to stroje. Tak s tym treba pocitat.
@lenkazajka citala som, ze marcove budu vyplacat pravdepodobne az v maji. Maju toho vela.
A soc.poistovna ma na rozhodnutie o naroku 60 dní od začatia konania.
@veronikaszabova tiez ked som volala do SP tak mi povedali , ze tam maju vela tak ze aj mozno v Juni ☹
@dudka121 tak vies, posles OCR v marci - maju 60 dni, poslat € mozu az v juni 🤷♀️🤷♀️
Panabeka a kto nemá iný príjem tak čo inkaso tiež počká do mája?
@elenatomasova aj pri normalnej očr je lehota 60 dni. Je to smutne, ale trebalo s tym ratat - v marci im na stol pribudlo cez 100 000 očr...
@elenatomasova Panabeka co takto trošku finančnej gramotnosti? A nespoliehat sa na sociálne davky?
Spracovávať žiadosti budú postupne ako prichádzali, takže niektorým príde OČR už v apríli, niektorým v máji a niektorým v júni
@evittam mňa sa to netýka...len si myslím že je veľa mladých čo počítajú každú korunu nie?
@elenatomasova No to je presne ten problém ci mladých ci starych o ktorom píšem.
Vela ludi pracuje za minimalku, su v podnajmoch, matky na rodic.dovolenke, slobodne matky, ludia prisli o zamestnanie atd nie kazdy ma fin.usporu a ak maju tak po par mesiacoch je po nej.. Ak niekto zil z huby do huby pred korona a teraz aj z toho mala ma 55% z platu, musi byt doma z dietatom a ma cakat 2 mesiace na Ocr tak je to likvidacne.
Mne prislo rozhodnutie velmi rychlo..Urcite sa snazia aby bolo vsetko vybavene ale naozaj maju toho urcite vela.
@mondejs ja som podávala žiadosť 16.3. a netušila som, či ju dostali. Na konci mesiaca som posielala čestné prehlásenie, o ktorom som dostala potvrdenie že ho prijali. No, a predvčerom mi volala pani zo SP že majú moju žiadosť, akurát ju začala spracovávať, ale nemajú čestné prehlásenie 😂
@evittam myslite ze kazda jedna by sa spoliehala na davky? Zavreli skoly dieta ku starkym ist nemoze a co taka slobodna matka? Mne zavreli robotu pracujem za minimalnu priatel tiez platime podnajom o akej financnej gramotnosti hovorite? Mam dieta autistu a myslim ze ani jedna to teraz nema lahke !ucty sa sa same nezaplatia
@ana_mt O takej ze treba odkladat na podobné situácie ako nastala teraz, moze sa stať tebe ci otcovi dieťaťa hocičo prídete o príjem a podobne
O tom píšem-o finančnej gramotnosti.
Ja platím to iste co pises, mame dve deti, tiež zavreli skolu, skolku a necakam ze mi hneď pridu davky aj keby potesilo. Ale našťastie sa nespoliehame na štát a statne inštitúcie.
@ana_mt Ja nikoho neosocujem. Viem co je zit s minimálky a vzdy sa da ušetriť. Len ti co majú minimalku by nesmeli mat telofony, televízory a ine nepotrebne veci na splatky a potom by bolo aj na odloženie. Niektorí dovolenky na splátky, Vianoce na splatky a neviem co-stara dobrá rada-prikryvam sa len takou perinou na aku mam. Stále ako pisem-financna gramotnost.
A nie nerobím za minimalku ani muz, uz nastastie ale velmi dobre viem ako sa tak žije a prešli sme tym obdobim.
@evittam ja pracujem za minimalku mam dieta s autismom a alergiami tam treba kopec penazi neminam za blbosti a neda sa to a sme radi ze mame zaplatenu strechu nad hlavou co tiez neni mala suma a jedlo je tiez polozka myslite ze som dobrovolne doma? A telefon v dnesnej dobe ma hocikto je taka doba a ano musim splacat kedze som si musela dat urobit zuby aby som nechodila strbava pekny den prajem
@ana_mt Kazdy mame svoje. Ja nikoho nikde neodsuzujem a verím a viem ze je to tazke. Si jedna z mala čo to ma ako pises. Inak su ľudia co chcu všetky davky a nemaju na nic lebo maju co pisem.... bohuzial.
A ano telefón ma každý ale je rozdiel ze musim mat Iphone za par sto-tisic eur a splácam alebo si kupim len co potrebujem-opakujem nepisem o tebe.😉
Za apríl pride do 15.maja