Kedy nastúpim na materskú?

wiki20
6. nov 2012

Podla menštruácie a podla tehotenského preukazu by som mala nastupit na matersku 15.11 ale podla usg a podla toho ako pani Dr. stále počíta moje vyšetrenia až 25.11 podla ktorého dátumu sa mám teraz orientovat?

katy1984
6. nov 2012

@wiki20 podľa toho čo máš v tehot. knižke 🙂))

wiki20
autor
6. nov 2012

@katy1984 dakujem 🙂

zizonka
23. jan 2013

Ahojte! Termin porodu mam na 11.jun 2013 a tiez riesim kedy nastupit na matersku, kedze si mam vycerpat aj 20 dni dovolenky pred nastupom. Citim sa dobre a stale pracujem. Povodne som myslela ze nastupim k 1.maju (presne 6 tyzdnov pred porodom) a v aprili vycerpam dovolenku, no co ak budem este minimalne dva/tri tyzdne v aprili pracovat a dovolenku cerpat az potom? Musim to mat schvalene lekarom? Budem mat stale narok na matersku 34 tyzdnov? Dakujem za rady.

zalka
23. jan 2013

@zizonka a prečo chceš čerpať dovolenku pred nástupom na MD, neboj dovolenka Ti neprepadne a môžeš si ju vyčerpať po RD alebo po návrate do zamestnania.
A ak čerpáš dovolenku, nemôžeš byť na MD a tým pádom sa Ti MD skráti.

zizonka
31. jan 2013

@zalka Dakujem Zalka za odpoved. Znamena to, ze aj ked sa do 1 roka nevratim (co urcite nie) mozem si dovolenku preniest? alebo si ju vycerpam v roku 2013, cize ju budem prenasat?

zalka
31. jan 2013

@zizonka určite o dovolenku neprídeš. Môžeš čerpať aj o tri roky ... aj o 5 rokov ... ked sa vrátiš do práce po MD a RD.