Dobrý večer chcem vedieť či tu je niekto komu chýbalo pár dní do toho aby mal odrobené plný počet a či sa dá urobiť tak že si to doplatim a či sa dá níako dopredu zistiť aká by bola výška materskej. Ďakujem za odpoveď snáď ma pochopíte 😁
@evittam ja som praveze robila len na dohody a chyba mi par dni na to aby som dostavala matersku. a zevraj sa to da doplatit
@nikola3000 A ake dohody? Boli z nich odvadzane odvody na NP? A odpovedaj na co sa pytam. Inak ti nemam ako poradiť.
@nikola3000 tych 270 dni je do dna porodu, ak si este neporodila, tak ako vies ze ti tie dni budu chybat?
@evittam termín mám 28.4. a pracovať som prestala cca pred dvoma mesiacmi.. pracovala som predtým normálne aj odvody som mala platené len keď som sa pýtala na Sociálnej koľko mám odrobené tak mi povedala že mi chýba mesiac a pól do materskej
@ajka0207 lebo už nepracujem a na sociálnej mi povedala koľko mám odrobene
@nikola3000 Si v OL a ak mas 270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom tak budes mat nárok na MD. Kolko trval PP resp.NP v období od 28.4.2017-28.4.2019 ?
@nikola3000 cize teraz.si.nezamestnana?
@ajka0207 áno
@evittam nieviem presne robila som rôzne.. viem že nemám nárok na materskú preto chcem vedieť ako to je s tým doplatenim
@nikola3000 Tak keď nevies tazko radit. Ak si das DNP budes mat MD z minima.
@evittam keď jej chýba nemá nárok. Bude mať len RD. Ja som bola tak isto.
@nikola3000 v SP je finančné oddelenie a tam by ti mali poradiť ako doplatiť. A dať ti papier koľko to činí. A v pokladni vyplatis. Len sa priprav na palku riadnu...
@slniecko3108 Vdaka ale mna nemusíš poučovať. Podava malo info na to aby sa dalo poradit. A ty len zavádzas. Doplatit sa NP totiz neda.😉
@evittam áno je možné že už nie. Ja som naposledy ešte vedela že áno. Ale už aj to bola palka.
@slniecko3108 Neviem kedy bolo to tvoje "naposledy" ale muselo to byt velmi davno. SP ta neprihlási spatne - nie je to možné.
@evittam málo informácií na to aby sa dalo poradiť? 😂 Prečítaj si ešte raz o akú radu som žiadala a co si ty písala @slniecko3108 nezavádzala jediná normálne poradila a dá sa doplatiť 😉
@nikola3000 ďakujem za obranu... Ak si dobre pamätám musíš si zaplatiť celý balík a to činí cez 120€ na mesiac. Nechcem zavádzať sumou... Aj ja som si doplacala ale ešte keď to bolo po starom. Ale mám známu v SP a veľakrát som potrebovala pomoc ako SZČO... Takže vždy pomohla 😍
@nikola3000 Ano malo info, sama nevies kolko si kde pracovala. A nie neda sa doplatit. Neda sa prihlásit spatne do SP. Ale veľa šťastia. Ja sa nemienim hadat.
@slniecko3108 Ved v poriadku. Ale neda sa to "doplatiť", cize spätne. Konecne si pochopila o com píšem?! Ty sa mozes prihlásiť na DNP napr.max.od dnes, nie spätne. Cize ziadne doplacanie nie je mozne. O tom pisem. A ak si da DNP tak ak by chcela vacsiu MD musi DNP trvať 26tyzdnov pred nástupom na MD inak VZ pre MD nebude VZ, z ktorého plati odvody.
@nikola3000 Ked to "doplatis" ako DNP tak MD bude z minima. To je vsetko. Nepises poriadne info, ktoré su potrebné pre vypocet MD a ci mas vôbec narok a kolko dni ti chyba. Takze tazko radit.
@nikola3000 Cize ak mas TP 28.4.a chyba ti mesiac a pol t.j. cca 45dni tak uz to aj tak nestihnes. A btw.uz si mala byt na MD.
Ja uz som tu zopár desiatkam zien zabezpečila max.MD ci podporu a ine. Cize sprostu rob z niekoho ineho. Vdaka 😉
Dievčatá votrem sa Vám tu ale chcela by som vedieť ak niektorá máte vedomosť, ak vznikne nárok na materské, ktoré je ale nižšie ako rodičovský príspevok, dopláca do danej výšky úrad? Alebo až po uplynutí doby materského príspevku? Ďakujem pekne
@mysicka753 Od narodenia dietata poziadas UPSVaR o doplatok do výšky RP.
@evittam ďakujem, veď ja som si aj myslela že by to malo ísť, pýtam sa za švagrinú, lebo ju poslali preč, že oni nedoplacaju nič
@nikola3000 Nemusis mat odrobene. Kedy mas TP? Co bolo za posledne dva roky pred TP? Kedy skoncil PP?