Baby prosím vas ako to je ked si ma manžel uplatňuje k jeho daňovému on si uplatňuje aj na mna kedze ja dom bola cely rok na rodičovskom plus som aj robila brigadnicky za cely rok som zarobila cca 1500 eur brigadnicky koľko dostane manžel asi na mna daňové? Minulý rok dostal cez 700 eur ale to som nepracovala
@kristinka109 a môže dostať viac ako minuly rok? Zarába rovnako mozno o 100 viac ani nie
@denamir no cca asi áno. Som len laik v tomto 🙂
@denamir este zalezi, ci si nam tu sumu 1500 eur uviedla v cistom, ci v hrubom. Ak v cistom, tak to este moze ovplyvnit vysku toho, co dostanete, smerom nadol.
@moonlight1210 v hrubom som dala
Aké doklady treba muzovmu zamestnávateľovi doložiť keď si muž chce uplatniť nezdaniteľnú na mňa ako manželku keď som bola na platenom rodicaku celý rok?
Ahojte baby chcen sa spytat jednu vec vy alebo vas manzel,priatel ste zi uplatnovali narok na danovy bonus?? Ak mate niektora s tym skusenosti napiste my prosim co k tomu treba
A odkedy sa ziada o danovy bonus? Lebo moj maly sa narodil 21.9 2019 a este sme si neuplatnily s priatelom narok na bonus a to nam doplatia od toho narodenia alebo nie
Baby chcem sa spýtať, minuly rok od januára do augusta som bola PN a od 5.augusta som nastúpila na materskú,.. Môj manžel si môže na mňa uplatniť úľavu na dani? On je riadne zamestnaný. Ďakujem
@denamir tak od nezdaniteľnej časti na manželku sa odráta tvoj vlastný príjem. Neviem koľko je presne nezdaniteľná časť, okolo 3 803 €. Takže 3 803 € - 1 500 = 2 303 €… to je suma, o ktorú si manželov DP zníži základ dane. Ťažko povedať koľko dostanete tento rok, záleží aj od príjmu manžela, od jeho základu dane a tak...