Dobrý deň, prosím vás mám na vás takú otázku. Dá sa ísť na materskú bez problémov aj 8 týždňov pred pôrodom? Riešili ste to niektorá, ktorá mala určených ísť 6 týždňov? Potrebujem na to niečo alebo stačí len povedať doktorovi že chcem ísť 8 týždňov pred pôrodom na materskú nie 6? Je to problém alebo? Lebo zo zákona je daných 6-8 týždňov ako som sa dočítala. Ja mám ísť na materskú po Vianociach ale nakoľko by som sa rada vyhla tomu stresu pretože pracujem v obchode tak by mi tých 8 týždňov vyhovovalo. Ďakujem za odpovede. 🙂
výlučne 6 týždňov sa ide iba z ochrannej lehoty,vtedy nieje povolené inak. Záleží od dohody s gyn. Väčšinou že tých 8týždňov chodia z PN ale ja som išla tak a na PN som nebola.
@kikimon88 ja som to mala tak,ze som chcela ist PN kvoli praci skor ako materska a on mi sam ponukol ci nevydrzim a isla by som 8tt pred porodom na matersku...nakoniec ma ajtak vypisal PN lebo som bola neoblomna a ked sa blizilo 8tt a vypisanie materskej nakoniec sme sa dohodli na 6tt kvoli peniazom🙂 cize podla mna ked mu povies ze sa na to necitis uz v danom case chodit do roboty tak ta vypise 🙂 aspon vacsina DR neriskuje,ze ta este bude posielat makat 🙂
@186mery ďakujem 🙂 no ja sa chcem hlavne vyhnúť tým Vianociam v práci lebo viem ako to býva v obchodoch pred a počas sviatkov. Tých 8 týždňov pred by bolo lepšie pre mňa. Len by som to pomaličky chcela riešiť aby som vedela zamestnávateľovi povedať čo a ako, a aby aj náhradu hľadali za mňa.
@kikimon88 ja som tiez dopredu povedala veducemu ze pojdem aj PN asi 3tt este pred materskou,je lepsie ked ho na to pripravis 🙂 a DR ajked ti bude dobre jednoducho povedz ze to uz nedavas a jednoducho sa len vyhovor na co sa da:D mozno ani nebudes muset lebo ja som len rada ze som skor doma,pre tehotnu je to zaberak posledne 2-3mesiace..a aj pre babo je lepsie ked viac budes oddychovat 🙂
@kikimon88 je to na tebe, či poprosis lekara o vypísanie o 8 týždňov. Netreba na to ani Pn, či inu zdravotnú indikaciu😊