Dá sa ísť na materskú aj 8 týždňov pred pôrodom, hoci nemám ťažkosti?

kikimon88
8. okt 2019

Dobrý deň, prosím vás mám na vás takú otázku. Dá sa ísť na materskú bez problémov aj 8 týždňov pred pôrodom? Riešili ste to niektorá, ktorá mala určených ísť 6 týždňov? Potrebujem na to niečo alebo stačí len povedať doktorovi že chcem ísť 8 týždňov pred pôrodom na materskú nie 6? Je to problém alebo? Lebo zo zákona je daných 6-8 týždňov ako som sa dočítala. Ja mám ísť na materskú po Vianociach ale nakoľko by som sa rada vyhla tomu stresu pretože pracujem v obchode tak by mi tých 8 týždňov vyhovovalo. Ďakujem za odpovede. 🙂

lula313
8. okt 2019

@kikimon88 je to na tebe, či poprosis lekara o vypísanie o 8 týždňov. Netreba na to ani Pn, či inu zdravotnú indikaciu😊

dominkyr
8. okt 2019

výlučne 6 týždňov sa ide iba z ochrannej lehoty,vtedy nieje povolené inak. Záleží od dohody s gyn. Väčšinou že tých 8týždňov chodia z PN ale ja som išla tak a na PN som nebola.

kikimon88
autor
8. okt 2019

@lula313 ďakujem 🙂

kikimon88
autor
8. okt 2019

@dominkyr a iba ste doktorovi povedali že chcete ísť a on vyhovel?

dominkyr
8. okt 2019

@kikimon88 no povedala som že to tak potrebujem že už nevládzem a pod. no na pn som isť z osobných dôvodov nemohla.Tak mi vyhovela

186mery
8. okt 2019

@kikimon88 ja som to mala tak,ze som chcela ist PN kvoli praci skor ako materska a on mi sam ponukol ci nevydrzim a isla by som 8tt pred porodom na matersku...nakoniec ma ajtak vypisal PN lebo som bola neoblomna a ked sa blizilo 8tt a vypisanie materskej nakoniec sme sa dohodli na 6tt kvoli peniazom🙂 cize podla mna ked mu povies ze sa na to necitis uz v danom case chodit do roboty tak ta vypise 🙂 aspon vacsina DR neriskuje,ze ta este bude posielat makat 🙂

kikimon88
autor
8. okt 2019

@186mery ďakujem 🙂 no ja sa chcem hlavne vyhnúť tým Vianociam v práci lebo viem ako to býva v obchodoch pred a počas sviatkov. Tých 8 týždňov pred by bolo lepšie pre mňa. Len by som to pomaličky chcela riešiť aby som vedela zamestnávateľovi povedať čo a ako, a aby aj náhradu hľadali za mňa.

kikimon88
autor
8. okt 2019

@dominkyr ďakujem pekne 🙂

186mery
8. okt 2019

@kikimon88 ja som tiez dopredu povedala veducemu ze pojdem aj PN asi 3tt este pred materskou,je lepsie ked ho na to pripravis 🙂 a DR ajked ti bude dobre jednoducho povedz ze to uz nedavas a jednoducho sa len vyhovor na co sa da:D mozno ani nebudes muset lebo ja som len rada ze som skor doma,pre tehotnu je to zaberak posledne 2-3mesiace..a aj pre babo je lepsie ked viac budes oddychovat 🙂

kikimon88
autor
8. okt 2019

@186mery no idem na konci mesiaca ku doktorovi tak to skúsim nejako vyriešiť nech teda viem aj ja, aj zamestnávateľovi dať vedieť skôr. Ja som len chcela teda či nato treba niečo ale sa stačí ''vypýtať''. Ďakujem pekne 🙂