Zdrednuté cesto na veterníky

helus888
13. mar 2022

Zdravím. Viete mi niekto poradiť robím veterniky. Celú dobu podla postupu ale cesto mi zredlo. Dá sa to nejak zachrániť?

andreakg
13. mar 2022

@helus888 ak máš FB,tak sa prihlás do skupiny: rady a nápady pre cukrárky,tam ti ochotne pomôžu ohľadom pečenia

polariso
13. mar 2022

@helus888 ako ste robili cesto...odpqlovame cesto nemá ako zrednut

polariso
13. mar 2022

@helus888 primiesavali ste žĺtka do vychladnutej zmesi?

kandelabra
13. mar 2022

tiež nechápem, ako to môže zrednúť. Skús napísať ako si to robila a v akom bode to zredlo, ak sa to aj nezachráni možno aspoň poradíme čo sa mohlo pokaziť

evuska135
13. mar 2022

Tak to jedine ze bolo nejak extra dlho vonku. Ale zas ma byt po pridani zltkov redsie aby sa dalo dat do vrecka a tvarovat kolecka

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liv1
13. mar 2022

Nie, zrednute odpalovane cesto uz nezhustne. Musis urobit nove. Jedine by ma este napadlo spojit s druhym kde das menej muky, ale budes mat potom dvojnasobne mnozstvo. Vajicka musis pridavat velmi pomaly a opatrne. Teda hlavne to posledne. Nech sa zdari 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liv1
13. mar 2022

@elizabet173 ale ked uz mas vyslahane cesto riedke tak ho niet ako zahustit

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liv1
13. mar 2022

@elizabet173 mne sa stalo raz 😅. Mala som vacsie vajicka, tak to pripisujem tomu. Ktovie co sa autorke udialo 🤷‍♀️

helus888
autor
13. mar 2022

V postupe bolo písané 8 vajec po pridaní 7 vajec som ho mala takej hustoty ako malo byt . Keď som pridala 8 vajce tak vtedy zredlo

enka81
13. mar 2022

@helus888 a ako si to vyriešila? Asi by som skúsila teda plát na plech namiesto tvarov.

helus888
autor
13. mar 2022

@enka81 no skúsila som to preslahat trochu zhustlo ale po vybratí z rúry to spľaslo takže už nijak. Neviem kde mohla byť chyba jedine v tých vajciach

liv1
13. mar 2022

@helus888 ak sa ti podarilo udrzat tvar ze sa pocas pecenia neroztiekli a pekne narastli a az potom splasli, znamena to ze si kratko piekla

liv1
13. mar 2022

@helus888 mne sa stali presne tieto 2 veci. Raz riedke cesto a raz splasli. Odvtedy uz nikdy. Nesmies otvarat ruru pocas pecenia a treba ich dobre upiect. Ak nie su dobre upecene, resp. kratko, tak splasnu. Splasli by ak keby si pocas pecenia prilis skoro otvorila ruru

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz