ahoj maminy, mozno patrim k tym hysterkam co maju paranoiu z Ecok ale snazim sa naseho maleho (9mesiacov) stravovat zdravo, chcem sa Vas spytat na dake vychytavky vo vareni pre deticky a tiez o pouzivani novych veci v kuchyni. Ako napriklad zahustujete ranne jablcko ked do neho nechcete dat kupovane piskoty alebo rohlik? A co melasa, od kedy a ako? 🙂 radte som zaciatocnik
@gabika7706 ja tiez nesladim len melasu mi poradili na chudokrvnost, preto sa pytam, este som to doma nemala 😀 vsetko co si pisala sa da kupit v bioobchode alebo aj niekde inde?
@meryska melasa ma specificku chut, zo zaciatku mozes napr. aj do ovocia po troske pridat, alebo len tak na lyzicke, nie kazdemu chuti, tak treba len skusat ;)
Ovsene vlocky (najlepsie jemne) a ryzove burizony kupis bezne v potravinach, v niektorych, kt. maju bio kutik aj amarant a tie spaldove pukance, ak nie, tak v bio obchode alebo aj v DM to maju, ja kupujem konkretne tieto ...
@meryska ovocie mozes zahustit napr. amarantovymi gulickami alebo ovsenymi vlockami, ryzovymi burizonami (bielymi) a tiez spaldovymi "pukancami" - vyzeraju skoro ako burizony, len su tmavsie a maju trosku inu chut.
Melasu - ako si bezne v domacnosti zvyknuta, ale ja som napr. mojim nic nesladila.