Vegánske menu na týždeň

monique110519
6. apr 2023

Dobry den, vie mi niekto poradiť veganske menu na tyzden pre 3-clennu rodinu? (mama-tehotna, tato a 3-rocny syn 🙂)

lujza123
6. apr 2023

@monique110519 napíšem ti co sme mali my tento týždeň
Raňajky : ovsena kaša vlastný mix (vlocky, rôzne semiačka, sušené ovocie, orechy) ja si tam dávam aj lyžičku vegan jogurtu, arasidove maslo...

Obedy a večere : Čína na woku (zelenina, tofu) s ryžou, tortily plnené bielymi fazuľami v chilly rajcinovej omacke, rizoto (čierna + biela ryža, sušené rajčiny, čierna šošovica, opečena cibuľa,), pečene bataty so zeleninovým šalátom + cesnakový dip (z vege jogurtu), granadir + opečený tempeh.....

Normálne mávame častejšie ryžu, všetkým nám chuti takže niečo na spôsob Číny mávame aj 2 - 3 krát týždenne, vždy len iná zelenina, namiesto tofu občas sójové mäso alebo opečené semiačka (sezam, slnečnicové....)

Na večere zvykneme mat vždy šalát s opečenými semiačkami + chlebík s natierkou a vždy máme aj polievku, tento týždeň vege guláš (hliva, veľké fazule, tofu)...
Jednu večeru sme mali hamburger, zvyčajne sa vege junk foodu vyhýbam, ale keď najdem v obchode ze su zlacnené pred koncom spotreby ako teraz tieto burger akozemaso, tak nakúpim a dám do mrazaku, keď nieje čas varit tak aby bolo v zásobe,

+ veľa surového ovocia

Dcéra je dosť prieberciva, strukoviny moc nechce, keď bola menšia schovavala som ich do pomazanok, placiek, fasirok, koláča (fazulový brownie).
Už je veľká keď jej nechutí navarí si vlastne.

monique110519
autor
6. apr 2023

@lujza123 dakujem vyskusame...aj syn je dost priebercivy tak hadam mu bude chutit 🙂

klarik707
6. apr 2023

pozri si menu nejakej veganskej restiky a inspiruj sa. ja to takto casto robievam :D

monique110519
autor
6. apr 2023

@klarik707 a vies mi odporucit nejaku konkretnu restauraciu? idealne na slovensku?

monique110519
autor
6. apr 2023

@laura07 dakujem 🙂