Dobrý deň prajem,
Máte niekto problém s rodičom? 80 rokov, akosi naraz prišlo nechutenstvo do jedla. Neviem, čo mám variť, stále mi otec povie, že už mu to “nejde” a to hovorí aj o jedlách, ktoré mal veľmi rad. Poradte prosím na koho sa mám obrátiť, neviem už ako ďalej.
Obvodný lekár vám vie predpísať nutridrinky
nám s týmto veľmi pomohol pangamin, už po pár dňoch bolo vidno zmenu
podstatné je dostať do otca aspom základné živiny....cez deň nech popíja Nutridrinky, sú dostať aj nutrikaše, len je otázne či mu budú chutiť....sú v nich obsiahnuté základné živiny a vitamíny s minerálmi....
Nechcem strašiť ale mi sme to takto mali na konci...
@grammarking tým že mu “to nejde” chcel zrejme povedať , že už mu žiaľ nič nechuti … je to vek 🥺
Nutridrinky ma ale akosi naraz nám prestáva jedt, popri tom ma iné choroby. Neviete, je nejaký plán, ktorý sa dá urobiť na mieru?
môj presne takto - dostal covid, prestalo mu chutiť jesť a išlo to s ním dole vodou, aktuálne je už len na infúziách... ak tvoj ocko ešte dokáže jesť tak mu dávajte polievky, kaše, čaje, aby mal dostatok tekutín + Nutridrinky
určite k obvodnému - či nemá nejakú diagnózu...
máme v rodine 93 r. a ten si robí čo jemu ide na chuť...slaninka, vajíčka, rožtek s maslom, mlieko.... plus obed čo mu nosia z jedálne a tam si toho veru nenavyberá - ale keď je hladný zje....
nechápem aký plán máš na mieru...
mne takto dcéra nechcela jesť - dávali nutridrinky... ale ako prišla puberta - jedenie sa poriadne zlepšilo...
pri starých ľuďoch je to už staroba a tam sa už toho veľa nerobí...
@deti95060810 to je aké smutne :( že keď je hladný, tak to zje. Mne je to veľmi ľúto, že človek neje to, čo ma rad, čo mu chuti
neber to tak strááášne citlivo... však si robí raňajky a večere a tam má možnosť vlastného výberu...
a si myslíš že v ústavoch varia každému podľa priania? Kdeže...musí jesť to čo mu dajú...
taký je život...
Chodte k lekarovi moze mat nejake zdr.problemy.
Babka aj povedala na čo má chuť, uvarilo sa to, ale nešlo jej to, nezjedla....bol to tiež začiatok konca....
Preto ja hovorím že jedz co ti chuti, keď ti nebude chutiť, tak už je zle ..
Spýtaj sa keď bude hladný, čo by zjedol
@grammarking starym ludom nechuti jest,oni naozaj nic do seba nevedia dostat a najhorsie,ze ani vodu nepiju
Ak mu nechuti tuha strava,davaj aspon polievky bud hustejsie alebo ak vyvar tak k tomu zemiakovu kasu a nejake masko na stave. Nech zje aspon kusok a castejsie. Lekar predpisuje nutridrinky ako doplnok stravy,tie moze pocas dna pomaly popijat.
Vitamin B je na podporu chuti do jedla aj to by ste mohli skusit
Dakujem za rady. V pondelok hneď začnem riešiť aby potom nebolo neskoro. Skúsim všetko, čo sa dá