Mám od mojej tetky z PO. Recepty sú aj na internete. Uvar 0,5 kg masa, nalepšie chudé bravčové stehno, alebo teľacie. potom ho pomeľ na mlynčeku, alebo pokrájaj na malé kúsočky. Do misy dáme uvarené maso, 10 vajec, 1 sendvič namočený vo vývare z uvareného masa, 10 lyžíc polohrubej múky, sušené droždie - troška, soľ, zel. petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, rozdrvené nové korenie. Všetko vymiešame a dáme nakysnúť. Vymastíme si hlboký plech, alebo nádobu, a dáme tam nakysnuté cesto. Rúru si predhrejeme. Pečieme na teplote najskôr na 200 stup. asi 15 min, potom dáme na 180 stup. a pečieme ešte min 50 min. Ja si zo začiatku nádobu zakryjem alobalom. Potom odkryjem a pečiem.
Mám od mojej tetky z PO.
Recepty sú aj na internete.
Uvar 0,5 kg masa, nalepšie chudé bravčové stehno, alebo teľacie. potom ho pomeľ na mlynčeku, alebo pokrájaj na malé kúsočky.
Do misy dáme uvarené maso, 10 vajec, 1 sendvič namočený vo vývare z uvareného masa, 10 lyžíc polohrubej múky, sušené droždie - troška, soľ, zel. petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, rozdrvené nové korenie. Všetko vymiešame a dáme nakysnúť. Vymastíme si hlboký plech, alebo nádobu, a dáme tam nakysnuté cesto. Rúru si predhrejeme. Pečieme na teplote najskôr na 200 stup. asi 15 min, potom dáme na 180 stup. a pečieme ešte min 50 min. Ja si zo začiatku nádobu zakryjem alobalom. Potom odkryjem a pečiem.