Ahojte zvyknete v mikrovlnke zohrievať takýto knedlik?
@michaelam2 aj ho dáš prosím ťa do sáčku mikrotenoveho alebo bez?
Ja zohrievam nam parou a je to neporovnatelne lepsie ako v mikrovlnke.
Dievčatá a v ktorej oblasti Slovenska sa pouziva slovo kupensky? Priznám sa, že som si musela vygooglit čo to je 🙂 dakujem
@viestta ževraj je to dokonca spisovne slovo 🙂
@viestta a ešte aj "kupči" - na Zemplíne
Ohriaty nad parou je omnoho lepší. Ak už v mikrovlnke, je dobré ho pred ohriatim trocha postriekať vodou.
Ja by som kupenský zaradila skôr na gemer ☺️ A ohrievam v mikrovlnke v sáčku. Domáci aj kúpený.
dam do sacku a pospliecham vodou... urobi sa tam para a je pareny :D inak robim domacu a ta sa samozrejme parí v hrnci, ale ked ju davm znovu ohriat (lebo robim viac knediel a davam ich do mrazaku), tak zase sacok-voda-mikrovlnka
do sacku, nechat trochu vzduchu, sacok na uzlik a v mikrovlnke podla mnozstva kym sa sacok nafukne...
To je aký?
@lesana25 normalne, kupeny v obchode (nerobeny doma). Len ako narecove slovo.
@moonlight1210 ci pana 😂
Kupensky.. Odpadnem 🤣 inak zohrievam v sáčku mikrotenovom.
Ak v mikrovlnke, tak ho najprv trocha pofrkam vodou.
Priznám sa, tiež som sa zamyslela – nakoľko takéto slovo v mojom “kulinárskom” slovníku chýbalo🙂 Ale už som znova múdrejšia🙂
☝🏼 nemáte, žienky, na moju svokru – pýtam sa, že či je tá knedla domáca lebo som konečne prišla na recept, kedy je knedla výborná a jemná ako pavučinka…
- A ona že, áno domáca.
Tak sa jej pýtam či do toho dala aj mlieko do kvasku – a ona že ako to má vedieť, však to je z obchodu 🙈🤦🏻♀️
☝🏼 Svokrates… dofilozofovala som v tu chvíľku
skovo kupensky pouzivame aj my ( stred)
Ja dávam do sacku a dam kúsok vody a do mikrovlnky. Je mäkký, výborný
Slovo "kúpenský" poznáme aj na západe. 😁 Ja ho teda nepoužívam, ale počula som ho často.
Ale k téme: Kúpenský knedlík zohrievam tak, že ho pokrájam na plátky, každý trochu pokropím vodou, dám ich do mikroténoveho vrecka (keď už tu používame rôzne výrazy, tak do "sáčku"), pevne zaviažem a tak zohrievam v mikrovlnke. Ten sáčok sa od pary úplne nafúkne.
@malinoismum 😂😂😂 Svokrates! 👍👍👍
Ja v sáčku v mikrovlnke.Je takmer tak isto mäkký ako keď ho zohrejem nadnparou
@malinoismum 😂😂😂
@aadaa66 ano