Neviem to nikde zistiť. Viem, že je to hnus plný chémie, ale moje tehotenské chute sú nevyspytateľné, takže po 15 rokoch som si ju musela urobiť znova. Naposledy som ju jedla na VŠ. Na kalorických tabuľkách mi našlo,že má len 47kcal, ale to mi príde nereálne. Koľko kcal má teda vifonka v uvarenom stave,? Len zo zvedavosti, keď už jem nezdravo, tak či aj kaloricky.
Na každom obale máš výživové hodnoty.
tam je ine cislo ako na tabulkach
Tak sa treba riadiť tým co je na obale 😉
Veď si to vyrátaj kolko kcal je na gramy tej porcie. 🙈 A buď budeš veriť tomu alebo kalorickým tabulkám (alebo rovno napíš výrobcovi 😂 )
Vifon je sackova polievka nadizajnovana pre co najnizsiu cenu. Aj ked sa predavaju aj lacnejsie :D Ked uz chces takuto sackovu tak zajdi do Korejskych obchodov, maju tam mnozstva sackovych v uplne inej kvalite a uplne inej cene aj ked niektore az cca 10x drahsie za porciu. Na tieto nedam dopustit, su uzasne 🙂
Mas tehotenske chute a Ty riesis kcal? Asi som divna, lebo mi to pride divne... (Moja mama ked bola tehotna so mnou, jedla realne hlinu. A neriesila absolutne nic, len aby ju mohla zjest co najskor, idealne hned.)
Minulý rok som toto riešila s kamarátovou dcérou, ktorá tvrdila, že má vifon 36 kalórií, že ich môže zjesť veľa pro diéte. Neverila som tomu, ale podľa obalu má ozaj 36 kal ak si to číslo presne pamätám. Skôr by som ale riešila umelé jedlo a nie jeho kalórie. Ak ti nevadí prášková polievka, tak kalórie mi prídu nepodstatné.
Ja som našla na nete vraj má naozaj jedno balenie len 36kcal 🧐
Treba si uvedomiť že ak myslia v uvarenom stave na 100g tak to bude ďaleko iné číslo ako v surovom stave na 100g
vifon ma 465kcal na 100g dehydrovaneho vyrobku. cize odvaz si kolko maju rezance a vypocitaj si - na obale je napisane 60g
@rk123 Ja citam ze:
"VÝŽIVOVÉ HODNOTY V 100 G DEHYDROVANÉHO VÝROBKU:
Energetická hodnota 252 kJ/60 kcal"
https://lunys.sk/produkt/vifon-inst-rez-polievk...
Takze 60g = 36kcal
Po uvareni? Takze ked si ich zalejem 100ml vody tak maju 60kcal a ked si ich zalejem 1l vody tak maju 600kcal? 🙂
@hiro chcela som odpísať niečo ironické, ale žiadne pochopenie by asi nenastalo, tak ti aj takýto úplný základ vysvetlím. 600ml vody tie rezance nenasiaknu. Tie rezance majú za surova 60g ale po uvarení, majú v sebe nasiaknutu vodu a tak je ich hmotnosť väčšia. Logicky preto 60gramov suchých neuvarenych rezancov má iné hodnoty ako 60g uvarených vodou nasiaknutych rezancov. Pre úplne pochopenie... stane sa z toho vacsie množstvo po uvareni. To isté platí aj napríklad pri ryži. Aj mäso má iné hodnoty po uvarení. Aj kopa iných potravín.
Už len logicky to napadne človeka aj ak nemá žiadne základy o stravovaní a potravinách
Takze chces povedat ze ak chcem zistit kolko kcal ma ta polievka tak ju musim zaliat dostatocne vela vodou potom odcedit a odvazit ten zvysok?
V tom obchode tie iste rezance predavaju aj ako snack - ze sa nezalievaju vodou ale len tak chrumu tak tam napisu kcal pre suche rezance bez zalievania?
@klip0 - @hiro ma pravdu. Zakon zachovania energie hovori ze v uzavretej sustave je celkova energia nemenna. To znamena ze ak ma vifonka X kcal a voda ma 0 kcal celkovy sucet energie je X + 0 = X. Potvrdenie je to ze ak zjete vifonku a neskor vypijete vriacu vodu, tak z tej vody uz viac kalorii neziskate, ani ked vam rezance v bruchu naboptnaju 🙂 A preco vam to nesedi je ten dovod ze vyrobca uvadza vyzivove udaje na 420g hotovej porcie, nie na 70g sacku vyfonky. Cize 350g je voda (0 kcal) a 70g je vifonka (378kcal). To znamena ze 100g vifonky ma 540kcal! Toto keby napisal na obal, tak si to asi nikto nekupi. Kaloricky lepsie je na tom aj cokolada.
@foxconn to bolo myslené, že myslíš že ja mám pravdu, alebo že mne hovoris že on ma pravdu ? 😁
Lebo s tým čo píšeš samozrejme súhlasím.
Ja som nemyslela že tých istých 60g cestovín má inú hodnotu po uvarení. Ale že keď dám na váhu 60g surových cestovín má to inú hodnotu ako 60g uvarených cestovín(ktoré pred uvarenim mali dajme tomu 35g).
Hádam si ale nikto nemyslí, že jedna Vifon polievka má 36 kalórií 😅
@klip0 - Asi bude lepsie pouzivat rovnaku terminologiu ako vyrobca.
Ten uvadza 2 stavy: 1. dehydrovany vyrobok; 2. hotova porcia.
A nikto netvrdi ze vifonka ma 36 kalorii, resp. kilo-kalorii.
Len to ludia zle citaju (kaloricketabulky.cz pre niektore tiez)
Napr.:
1) Vifon TAN-VIET uvadza 60kcal na 100g hotovej porcie. Toto znacenie je "tricky", nakolko netusime kolko vazi podla vyrobcu hotova porcia, ale zda sa ze ked pouzijeme vahu 410g, tak vysledok bude podobny ako v bode 2 (60kcal x 4.1 = 246kcal).
2) Vifon Maggi uvadza korektne 2 hodnoty:
a) 100g dehydrovaneho vyrobku ma 444kcal!
b) porcia hotoveho jedla ma (263kcal) - lebo vifonka ma 60g a za porciu povazuju hotove jedlo o vahe 410g.
Este skuska spravnosti a rozklad vifonky:
Dehydrovany sacok 444kcal x 0.6 = 266kcal
Voda 0kcal x 3.5 = 0kcal
Spolu: 266kcal - vaha hotoveho jedla 410 gramov
Keby som to rozbil na 100g ako TAN-VIET, tak dostanem 64,9kcal, takze ani oni nepodvadzaju.